• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Förresten: Hektor har just nu en period då han försöker komma underfund om vad alla heter och kallas. Ma-ma, pa-pa och Li-a har han hyfsad koll på egentligen men ofta blandar han ihop det. Specellt gulligt då han träffar nya människor och tydligen känner ett behov av att presentera sig själv. Då lägger han en liten hand på sitt bröst och säger högtidligt: "Ma-ma"!

  • fru AM

    Ni måste vara tokiga i Götlaborg! Inte gilla polenta, vad är det för knas!?

  • fru AM

    Lappis: absolut - om vi kan hitta ett datum då inte Hektor är upptagen av sin dagiskarriär!

  • fru AM

    Lustigt att smaklökarna verkar skilja sig åt i öster/västerled. Vaniljkokta morötter än kanske inget jag skulle servera - efter polentan.

  • fru AM

    Hej Snorkis! Du är inte det minsta knasig. Högst normal i din sorg. Förr i världen bar man sorgkläder ett år efter en förlust, alternativt hade svart band runt ärmen. Kanske delvis för att markera att allt inte var som vanligt och att man kunde förväntas reagera på ett ej förutsägbart sätt. Nästan lite synd att sorgkläder är avskaffat. Tyvärr verkar det som om många tycker att även sorgearbetet ska vara snabbt avklarat. Men det tar tid. Minst ett år skulle jag vilja säga. Med alla årsdagar hit och dit, årstidernas skiftningar. Det är bra att du tillåter dig reagera på allt som väcker din sorg. Det är hur bra som helst att du delar med dig till oss. Jag tycker det låter helt naturligt att du har svårt att tåla just dessa människors lycka just nu, eftersom ni gör/har gjort allt så nära inpå varandra. Det är väldigt lätt för dig att jämföra hur du borde ha haft det. Tillåt dig att rasa, hata och svära - eller hur du nu känner att det känns ... Stor kram!

     

  • fru AM

    Och angående sjukhuset, där du ska föda när den dagen kommer, och deras låga snittfrekvens ... Stå på dig. Där kan det vara riktigt användbart att gråta ... Ingen kvinna ska behöva föda vaginalt om hon inte vill. Helt oavsett sjukhusens inbördes tävlan om snittfrekvenser. Jag fick igenom snitt trots att ingen läkare egentligen förstod varför jag behövde det för min egen skull. Men å andra sidan skulle det kunna vara en poäng för dig att föda just vaginalt. Förlossningen med S var hemsk - det förstår jag! - för att hon inte levde. Denna nästa gång så kommer barnet att leva och att föda fram ett levande barn kan göra under med ditt sorgearbete och din självkänsla och din känsla för vad din kropp klarar av. Stor kram igen!

  • fru AM

    Vickan: jag var väldigt tveksam till desserten först ... men eftersom det var ett gästande par som kom med den så kunde jag inte säga så mycket. Men det var SÅ gott. Jag tog om 4 gånger tror jag.  

  • fru AM

    Då, Snorkis, så tycker jag du ska ge järnet angående att få igenom din snittönskan. Hota, muta, tjata, gråt om det behövs. Hota med att anmäla dem om de tjatar om sin snittfrekvens - att låta patienter bli en siffra och lida för det är inte humant.

  • fru AM

    Hej i tråden. Googlaren i mig triggades av EA:s vitrinproblem. Det är inte lätt att hitta vitrinskåp som är  max 28 cm djupa! HAr hittat ett på auktion men kanske inte i rätt stil: 

    http://www.lauritz.com/Item/Item.aspx?LanguageId=3&ItemId=2101323&ReturnUrl=http://www.lauritz.com/ItemList/ItemList.aspx%3fLanguageId%3d3%26DC%3d1%26CPIn%3d0%26ISz%3d0%26PSz%3d30%26PSzG%3d6%26SO%3d3%26ST%3d0%26TTyp%3d0%26TVal%3d0%26FLId%3d3%26FCId%3d2%26FText%3dvitrin%26LLan%3dTrue%26New%3d0%26STA%3d2%26gclid%3dCJvPxPCPoKYCFci-zAodzRoOZQ%232101323EndTagRU

    Eller så får man kanske ge sig på att bygga ihop ett eget vitrinskåp med hjälp av just IKEAs Billy-serie (med rätt djup). T ex http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/83688210 plus http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80181370

    Här finns en färdig "vitrinvariant": http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S99885874 Kan kanske laseras med vitt över ekfaneren - med viss försiktighet? Alternativt kläs in med väggtapeten på sidorna?

  • fru AM

    Förresten alla! Vet ni att man numera kan nätshoppa från Sverige på GAP?! Smashing barnkläder bland annat! http://www.gap.eu

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!