• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    start september skrev 2011-01-10 13:31:43 följande:

    Skickar också styrka och hopp till Mugglan.

    En värdslig fråga: AM - jag är lite spekulant på den här city rocken Bergans Oslo. Men om det nu går vägen blir jag ju större i vår. Hur var det - visst funkade den när du väntade Hector? Jag blir nog en mindre elefant ganska fort tror jag, men kanske kan det gå. Hur varm är den?


    Åh den är helt underbar den rocken (eller kappa?). Den är lite töjbar i tyget och jag hade den hela graviditeten med Hektor. Den sista månaden tror jag inte att den behövdes rent klimatmässigt men hela vintern fick jag plats i den (han är född  27 april). JAg får alltid stående ovationer när jag visar mig i den (lite överdrivet men inte mycket). Den är superfunktionell och riktigt snygg! Dyr som en billig laptop men det är den värd!
  • fru AM

    Sorry - svarade inte på värmefrågan: den är inte så varm - det är ett skalplagg (men vilket skal!). Jag hade en kofta/fleece under. Den här rocken kan man ha vilken årstid som helst - senast idag använde jag den, och jag köpte den på sommaren minns jag.

    (OBS! Jag har inte betalt från Bergans för reklam)  

  • fru AM
    Parnassia skrev 2011-01-10 13:41:14 följande:
    AM - appropå kläder och februarimånad som är  i antågande... När var det du skulle på lunch med drottningen och har du löst klädfrågan? *nyfiken*
    Det är i slutet av februari - men jag har inte fått någon riktig inbjudan än, bara en "save-the-date". Konstigt. Måste kolla upp. Jag avser att lösa klädfrågan när jag åker till London i början av februari - med hjälp av denna eminenta affär för långskånkar: http://www.longtallsally.com/

     
  • fru AM
    Lapinette skrev 2011-01-10 14:28:19 följande:
    Här kommer en uppdatering från mugglan som inte  lyckats logga in på bt. Det blir op imorgon, tid vet de inte än.
    Då står världen stilla imorgon också!
  • fru AM

    BS: hittade detta angående skidbyxor för långa personer:
    "Beyond är namnet på skidkläderna som gäller! De har bra kläder till bra pris. I deras färglabb kan man fixa en alldeles unik färgkombination! Men, till din fråga. Hos Beyond kan du beställa dina byxor i lämplig storlek för midjan och sedan välja extra långa ben (finns även extra korta), alltså SL, ML, LL, XLL osv. om det ska vara extra långa ben. Gå in på www.b-stedt.se/beyond-x "

  • fru AM

    Koko: hur gick det med blöjhinken?
    Angående tandläkarval så kör vi folktandvården för barnen (de barn som kommit upp i den åldern alltså). Det har fungerat utmärkt. Det handlar kanske mest om att det är en pedagogisk och vänlig tandläkare och jag tänker mig att folktandvården som har många tandläkare anställda på samma ställe låter dem som är bäst lämpade ta hand om barnen ... Privattandläkare är ju ofta ensamma eller i par eller så. (Vi har en galning till privattandläkare i vårt hus och honom skulle jag inte ens skicka Yasuragi till, så läskig är han.)

    Stackars Vickan! Men slutar chefen så snart? KRAM 

  • fru AM

    Koko: om jag kan bistå med mer råd i blöjhinksfrågan så kanske jag även kan beskriva med ord hur det ska vara ... om det kommer att behövas. (Och så kvarstår mitt erbjudande om att ta över vår hink. Den kommer förpassas till soporna snart annars. Vi har en annan som vi använder tillsammans med vanliga påsar och de äckliga blöjorna får bo i svarta små påsar ute på balkongen tills det är dags för lämning i soprummet))

  • fru AM

    Vi hade beslutat att behålla Angelcarehinken tills alla dyra påsförpackningar var slut och nu är de det så ...

  • fru AM

    Svårt att skriva när man samtidigt håller tummarna så hårt ...

     

  • fru AM

    Egognäll:
    Jag får verkligen inte ordning på familje-/tids-/barnpusslet. För det första är maken helseg med att komma iväg på morgnarna med barnen. Kvart i nio eller nio hasar de ut genom dörren och då har jag ägnat hela morgonen åt att se till att alla äter frukost (inkl tidningsläsning (inte min) 45 minuter) och sedan klä på och underhålla barnen medan maken duschar (i 30 minuter) och gör sig i ordning (15 minuter). Sedan tar påklädningen av barnen säkert 15 minuter med tjafs om obekväma vantar osv. När de stängt dörren är det dags för mig att göra mig i ordning vilket jag brukar greja på 15 minuter. SEDAN kan jag kliva in på mitt kontor och börja jobba. Vilket jag - med avbrott för lunch - kan göra tills 15.30 då det är dags att hämta barnen. Eftersom mitt arbete innebär skrivande så är man ju lite beroende av inspirationen och den har ibland svårt att infinna sig inom de där snäva tidsramarna. Mitt drömscenario är att jag kliver upp i normal tid (6.45) och "går till jobbet" (dvs arbetsrummet) och låter maken sköta morgoncirkusen själv. Eftersom jag får sköta eftermiddagscirkusen själv. Eller tänker jag fel?

    Hursomhelst är det snurrigt även efter dagis. Jag kommer hem med barnen ca 16.30 - då är de trötta och Hektor vill gärna vara i min famn och gosa. Samtidigt så  vet jag att jag måste ha maten i ordning till kl 17.30 senast - annars blir de små för trötta för att äta. Och då sover i alla fall Hektor dåligt på natten och vill ha välling hela tiden.

    Just nu är det lite extra besvärligt eftersom vi (sedan en dryg vecka) försöker få Hektor att sova själv. Han somnar så fint i sin egen säng men sedan kan han vakna 5-20 gånger per natt och vara ursinnig. Om det vore så att han sov bra om han sov i vår säng så skulle det inte vara några problem - men om han får sova med oss så spinner han bara runt och krafsar på oss (han är hudkontaktsberoende - helst underarmar, men i brist på tillgängliga underarmar tar han vilken hud som helst). Så på morgonen är han ganska utpumpad och vill bara sitta i ens famn och ha hudkontakt. NEJ - inget flyt hemma hos fru AM just nu.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!