• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    TACK för att ni bryr er om mitt ytliga klädproblem. Som det dessutom inte är skarpt läge på förrän i februari ... Glömde jag den detaljen. Snygga klänningar Vickan - men tänk på att jag är lååång. Modellerna var superfina dock. Framförallt den röda. Ska snoka runt lite. 

  • fru AM
    sweetstreet skrev 2010-10-28 20:33:48 följande:
    AM, tror du som är värsta Dunderdonnan skulle kunna klä på dig en potatissäck och ändå se sådär perfekt chic ut...!  
    Tack vad gulligt sagt! Då har jag plan B om jag inte hittar något annat ...!

    (Var köper man potatissäckar förresten? På .... Granngården?)

  • fru AM

    Mitt inlägg i barn-till-middag-debatten:


    Eftersom jag har levt barnliv i 13 år nu så har jag märkt att det OFTAST är fullkomligt bortkastat att tillaga avancerad vuxenmat åt mindre barn (nu pratar jag om barn under ca 6 år). Om man vill att de ska få en trevlig kväll utan en massa tjat och måsten så brukar vi numera om det är många såna små på middag servera barnen något som de gillar först. Sedan brukar vi servera "vuxenmaten" - ofta ta till lite i kvantitet så att det finns om det skulle vara något barn närvarande med lite "vuxen" smak. Och efterhand som barnen blir större så växer de från "barnsittningen" och avancerar till vuxenbordet. Vissa mindre barn vet vi från början att de har "vuxen" smak så då får de vänta med mat tills vuxensittningen börjar. Det där brukar lösa sig.


    Jag har dessutom märkt att föräldrar (i min bekantskapskrets i alla fall) gärna tror (eller säger) att deras barn faktiskt "äter vad som helst" och "nej, nej - du behöver inte göra någon specialmat till hennom". Och så sitter ungen ändå där och petar i jordärtkockspurén med tryffeltopping och säger truligt "men mamma jag gillar ju bara köttbullar" ...


    Nej - jag polariserar gärna åldrar och smakpreferenser på middagar. Och det brukar bli trevligt (ändå?)


  • fru AM

    Hej alla oinloggade och de få inloggade mitt på lördagkvällen!


    Jag har ju varit orolig för att Hektor skulle bli underkänd på 18-månaderskontrollen. Den inföll igår. Läkaren sa att de "numera inte hetsar upp sig så mycket över barn som inte kan gå vid 18 månader" i hennes fall pga att alla hannes barnbarn varit mycket sena - hon outade även sin man som sengångare (närmare två år när han gick själv). Skönt att hon tog det coolt. Och gissa vad Hektor ägnat dagen EFTER 18-månaderskontrollen åt ... gåträning. Fem snabba bredbenta steg efter varann, sedan trilla, upp igen, göra om ... Förhoppningsvis springer han in på återbesöket om 1,5 månader ...


    PB: skönt att äggläget och värdena förbättrades!

  • fru AM

    förövrigt bävar vi för kvällens begivenhet: Yasuragis dotter ska ha 20-års fest och har fyllt en av våningens balkonger med alkohol ... 14 kartonger öl, mängder av 1,5-liters tonic .... Undrar om vi får sova alls inatt.

  • fru AM

    EA: fortsätter att hålla tummarna! Små spår kan ändå vara positivt - tänk på Cicci vars pappersmuffande är legendariskt. 


    Helgen: Det var ett dj-la liv på den festen vill jag lova. Kulmen nåddes någon gång vid halv ett då ALLA gäster (verkade det som) stod i deras vardagsrum och hoppade jämfota ... Tidigare under kvällen hade min brorsa varit där och ringt på eftersom de släppt en ölflaska från balkongen ut mot gatan. Från fjärde våningen. Den hade missat hans huvud med en halvmeter. Trots allt lyckades alla somna - frånsett svägerskan som var och ringde på festdörren vid tvåtiden och sa att de fick vara tysta annars skulle hon ringa polisen ... Då blev det äntligen helt tyst. (Till saken hör att hon som hade festen hade lämnat en lapp i brevlådan tidigare i veckan där hon skrev att de skulle lämna lägenheten vid halv ett).


    Och sedan fick jag lämna en lapp i hennes brevlåda igår där jag hoppades att festen varit lyckad ... och påpekade att det nu var dags att städa trapphuset efter en eller ett par utspillda champagneflaskor, gården från onämnbart skräp samt trottoaren från glassplitter samt hundratals. Vilket hon faktiskt gjorde. High maintenance-hyresgäster.

  • fru AM

    Piggelin: spännande med BF snart! Håller tummarna för att du ska få en bättre BB-upplevelse denna gång. Jag råkade också ut för yttre tryck vid första förlossningen -och det är verkligen ingen hit för självförtroendet eller något annat heller för den delen


    PB: ... hundratals ... FIMPAR! Sorry att jag slarvade! (Högst normalt med fimpar efter fest men i alla fall vi brukar ställa ut askkoppar på balkongerna eftersom vi föredrar att våra gäster fimpar där istället för att slänga brinnande cigaretter ner på trottoaren, eller var de nu hamnar. Små detaljer som den festande 20-åringen inte lärt sig än kanske.)

  • fru AM

    Och har ni sett de förvillande lika namnen på barnen ...?


    JAg skulle vilja vara en fluga på väggen på det bröllopet

  • fru AM

    Ore: hyresnämdskollisionen sker först om en månad ...

  • fru AM

    Muggles: instämmer i glatt chockade och yra kören: Grattis!! Lurigt att de inte syntes i v 7! Små spelevinkar redan nu?  


    JAg vill se Pricken i keps! Eventuellt kontrar jag med en promenerande Hektor ...


     


    Tjoflöjt!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!