• Lapinette

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    smint - vi har ju precis börjat men det var himla skoj förra helgen. Vi klädde t o m upp oss och satt och sen satt vi och kommenterade maten. Ska vi göra om receptet på lammytterfilén t ex så blir det med en annan sås, för den var tog över all smak. Känns lite som att ha matkurs hemma fast utan lärare . Vi kommer inte göra så här varje helg men när vi känner att vi har tid.

  • Lapinette

    BS - hade du träffat någon som är skidfrälst hade han "tvingat" dig att åka. Fråga min make!

  • Lapinette

    Hej hopp!

    Telis - trist med halsfluss. Jag hade det i fjol men fick pencillin men om det är som de nya rönen säger så är det ju bättre att slippa.

    Vad var det du undrade med japanskan? Vet inte om jag kan hjälpa dig men kan ju alltid försöka. Tänkte dock anmäla mig till en kurs som startar om ett par veckor så jag åtminstone kan säga några fraser när vi är där.

    Gällande ho-diskussionen så röstar jag för två hoar om det nu får plats.

    Gällande induktionshällen - så säger jag som alla andra - absolut, induktion. Kan omöjligt tänka mig att gå tillbaka även om jag först vart förbannad över att endast en kastrull funkade (fick ge bort MASSOR).

  • Lapinette

    Jag är lite som Liten gällande ho-diskussionen (förutom att jag inte bär iväg sakerna till badrummet). Jag gillar att kunna ställa ned skitiga saker i en ho men ända ha den andra fri.

  • Lapinette

    Liten - ahhhh, var det du?! Normalt sett brukar man skriva efternamnet (internationellt sett) och i Japan så heter man oftast sitt efternamn t ex så har alltid min pappa tillkallats som Saito istället för sitt förnamn. Det blir sedemera Saito-san, likadant är det faktiskt med hans japanska vän som bor här. Vet inte om det var till någon hjälp.

  • Lapinette

    mugglan - det låter som ni har haft det helt suveränt. Vad härligt!!!!! men vilken panik i fredags och vad skönt att Ada och Beda bestämde sig för att stanna kvar ett tag till.

  • Lapinette

    mugglan - inga av mina och makens kastruller och stekpannor fungerade (vi testade med magneter under) och vi hade inga skitmärken någon av oss. Skittrist att göra sig av med en jätteuppsättning men som sagt var .. nu är det glömt (och min mamma blev glad som fick "nytt" på landet).

  • Lapinette

    Något som jag direkt tänker på när jag kollar på hus/lägenhet. Finns det induktion eller innebär det att vi måste byta ut till induktion?

  • Lapinette

    Piggelin - jobbade den Ragnar på bank? Vet att han flyttade till Östergötland/Småland men sen vet jag inte vart han tog vägen. Jo, jag träffade honom på SATS en gång för en så där 15 år sedan.

  • Lapinette

    Och visst ser jag dåligt men inte som en mullvad .. så mig slår ni säkert.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!