• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Lapinette skrev 2011-03-01 14:15:22 följande:
    Kunde inte låta bli .. no 39!!!
    Finns det ingen app som plingar till i mobilen varje gång ni hoppar ner ett hack?!

    AM: fast att Hektor är "sen" med talet (om han nu är det, jag kan inte bedöma det) har ju ingen som helst betydelse om några år. Moas kompisar har ju liksom kommit ikapp henne, det är lika mkt tjatter på dem. Möjligtvis att hon pratar ngt tydligare än sina jämnåriga men inget som man tänker på. Så att Moa var tidig när hon var mindre är ju rätt passé...
  • muggles
    snaily skrev 2011-03-01 15:11:27 följande:
    Snigel i upplösningstillstånd titttar in...

    För 25 minuter sen skulle jag blivit uppringd för att vittna i den förhatliga rättegången. För 5 minuter sen ringde de för att säga att de är kraftigt försenade. Vad faaaaaaaan!! Jag som planerat hela dagen efter det här och just fått Yngla att somna i selen!! De skulle ringa upp igen vid fyra, kanske strax före fyra, då är Yngla säkert vrålhungrig eller nerbajsad eller skrikig eller i nåt annat katastroftillstånd... (vadå tänka positivt?) Så - nu måste jag alltså väcka henne för att hon ska vara lagom sömnig igen vid fyra?! Dessutom är jag så nervös så jag håller på att bajsa på mig. (ursäkta informationen)

    Gaaaaaaaaah!
    Jag skulle låtit henne sova så att hon förhoppningsvis är utsövd vid fyra istället. Låter som ett svårt projekt att få henne sömnig till rätt tid och dessutom lyckas söva... Vad jobbigt Snigeln!
  • muggles

    Idag är det faktiskt 7v sedan operationen! Vad fort det har gått!!!

  • muggles
    kängu skrev 2011-03-01 19:12:27 följande:
    AM- du behöver inte stressa över språket, Hector är ju inte så gammal än. Det kommer säkert tids nog- tills vidare så var nöjd med att han pratar på och vill kommunicera. Han håller fortfarande på att lär sig de olika språk- ljuden och hur de förhåller sig till varandra. Ett bra sätt att hjälpa honom på traven är att "modella" rätt ord, dvs. H säger: "proo-proo" och du säger,: "Just det, en BIL" (om du vet att det är det han vill säga).
    Själv har jag också märkt att barn är väldigt förtjusta i när man upprepar deras "ord". Jag vet inte om det är "korrekt" att göra så men jag brukar göra det, mest som en lek. Jag har charmat många barn genom det Ett barn som tex säger "proo-proo" så upprepar jag "proo-proo" och då får man alltid ett stort leende till svar. Kanske ändå är bra för dem att få återkoppling på det de säger - alltså att de hör någon annan säga det som de just försökt? El så är det bara fånerier Moa och jag har lekt (och leker än) väldigt mkt med språket och det är ju hon som styr det, eftersom hon alltid varit intresserad och tidig med det (men inte så tidig som Fossings Elliot! jag tror Moa sa 2-ordsmeningar när hon var typ 1,5 år).

    Sweet: hoppas att operationen för din kompis går bra. Gud vad nervös hon måste känna sig Tänk att gå in i hjärnan och operera. Min förra sambo (som jag var ihop med i 8 år och som köpte hus i samma område som oss) fick en tumör vid örat. Det upptäcktes när han plötsligt inte hörde ngt på det örat. De opererade och då blev han förlamad i halva ansiktet. Tydligen är hörseln helt borta för alltid men de hoppas att känseln i ansiktet kommer tillbaka så småningom. Han har tex problem med att blinka. Usch, stackarn.
  • muggles
    fru AM skrev 2011-03-01 20:33:15 följande:
    BS: glömde svara på det du frågade förut: Hektor gillar att åka pulka. I en kvart ungefär. Maken och barnen bor på hotell uppe i Sälen denna gång, de bestämde sig sent och fick ta det som fanns kvar för tre personer. (De är vid Sälfjällstorget - kommer inte ihåg om det heter ngt speciellt, det området?). Tydligen hade det varit jobigt för Livia idag - han hade frusit (det var kallt och framförallt blåsigt) och gråtit på lektionen Vi får se om hon repar mod tills imorgon.

    Det är klart att jämfört med såna barn som verkligen har ett problem med t ex språk elelr motorik så framstår ju inte Hektor som något annat än normalt. Men jag har låtit mig färgas av BVC:s mall och de tycker nog att han är lite, vad kallade de det: "lat"? "Typiskt tredjebarn" ... osv 

    Lite är jag kanske frustrerad över mig själv - att JAG varit lat med att stimulera Hektor. Det var inte länge sedan som jag pötsligt kom på - i princip pga att han själv kom med en bok - att han kanske skulle tycka om att jag läste för honom. Hål i huvudet. Han älskade när jag började läsa för honom och det var då det började komma fler ord än Ba-ba ... Så jag har dåligt samvete för att jag känner att JAG har bromsat honom. Jag tror att jag först NU kommit ur flerbarnschocken. Att det är sjukt mycket jobbigare att ha fler småbarn än ett. 
    AM: jag har förstått att tex tvillingar ofta blir senare med språket (vet inte om det stämmer hos er Tinga?) för att de förstår varandra så bra ändå, de behöver inte prata ordentligt. Många tvillingar utvecklar tydligen ett eget språk dessutom som bara de förstår sinsemellan (el så är det en myt?). Så jag kan nog inte vänta mig att Ada och Beda är lika tidiga som Moa var

    BS: jag tycker Astrids ordförråd låter helt normalt - hon är väl drygt ett år bara?
    BrudSommar2006 skrev 2011-03-01 20:49:43 följande:
    AM, det måste ju vara så att de börjar skicka sådan reklam till alla som varit gifta i ett år eller nåt för det kan de ju inte veta men han kände sig väl träffad.

    Aj då, stackars Livia! Jag är jättenervös för hur det ska gå för Iris - och oss.
    El så har de koll på vad han surfat på? Han har kanske surfat runt lite på ivf och sådant?
  • muggles
    Telis skrev 2011-03-01 21:25:00 följande:
    nenne, jag köpte den som kallas för Popular.

    Vickan, det är den där svindyra Mason Pearson som AM pratade om för ett par veckor sedan.

    Galet dyr (iallafall om man jämför med min gamla från Apoteket för 49.90 ) men såååå värt det. Iallafall för mitt hårtrassel.
    Det här lät ju klart intressant! Jag har inte heller sett ljuset när det gäller hårborstar tydligen? När är Mors Dag? Kanske man kan önska sig en - vad kostar de?
  • muggles

    Jag tappar normalt en del hår men det försvinner när jag drar balsamet genom håret. Nu när jag är gravid tappar jag inte ens en tiondel mot normalt, precis som förra gången. Jag borstar mitt hår och sedan får det alltid självtorka, det torkar rätt fort.

    Nä jag ska banne mig investera i en sådan Rolls-Royce-borste - because I'm worth it! Med tanke på hur länge jag haft min gamla borste (få se nu.... 15 år kanske?!) så blir den ju avskriven oavsett hur mkt den kostar...

  • muggles

    Lappis: har ni sprängt 40-gränsen redan? (Måste ha missat det inlägget.)

  • muggles

    Jag var ute med två tjejkompisar igår och käkade middag, vi brukar göra det en gång i kvartalet. Herrejösses vad de pratade jobb! Jag har nog kommit ifrån det där lite tror jag. Jag har ju jobbat på mitt jobb nu i 8 år så det finns väl inte så mkt mer att berätta haha.

  • muggles

    Mors dag i maj - nä så länge tänker jag inte vänta!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!