• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Okrossade pepparkorn verkar vara hellungt för magen.

  • fru AM

    HAttis: hoppas det bruna inte blivit mer eller någon annan fär utan helt enkelt bara försviunnit. Det är väl klarrött blod som är riktigt illa. Brunt kan ju bla Cicci vittna om att ha muffat till sig.

    Frullan: Vi håller också på och funderar på kotbyta. Amex tjatar på oss och vill att vi ska ha ett platinum igen - vilket är super att ha  om man ska hyra bil utomlands (vi har haft det kortet förut när vi reste mer och kom fram till det nog endast vid bilhyrning utomlands var riktigt bra - jag har för mig att de står för hela risken om bilen blir skadad, jfrt med 10-20.000 i skaderiskreducering på t ex Eurocard Platinum och Handelsbankens Platinum). I övrigt tycker ajg förmånerna ser gnaska lka ut. JAg tycker Amex har ganska dassiga bonuserbudanden (alltså sånt man kan byta in poängen mot). Tidigare har vi alltid bytt till oss hyrbilar - men nu är vi så många och behöver så stor bil att det inte går, bonuspoängen medger bara små bilar ... Dessutom så måste man alltid ha ett extrakort med sig om man har Amex eftersom inte alla ställen tar Amex. Det tycker jag är skitdåligt. Så det lutar åt att vi behåller Eurocard Plat. ell skaffar Handelsbanken Plat. 

  • fru AM

    Lappis: Amex Platinum ska enligt maken som kollade upp det stå för hela skadekostnaden om det händer ngt med hyrbilen. I övrigt är det bättre skydd om man blir sjuk på resa (t ex så ha man garanterat en engelsktalande läkare på hotellet inom en viss tid (minns inte exakt) samt tror jag rätt till hemtransport). Generösa ersättningsregler vid borttappat bagage - men det kanske gold har också. Dessutom har de en consiergetjänst som man tydligen kan utnyttja så att de bokar restaurangbord och konsertbiljetter osv world wide. Samt tfår man tillgång till loungen på flygplatser.  Kruxet med Amex i stort är ju bara att alla affärer osv inte tar emot det (bättre utomlands men ändå) samt ett stort minus med Amex Platinum är att det kostar 5000 om året. Som vi har resonerat så är det bara värt det om man vet att man ska hyra bil utomlands.

  • fru AM

    Men Lappis: en plats till i kön! Det går ju som tåget nu plötsligt. Är det koreanska nyåret förra året som satt sina spår ...?

  • fru AM

    Åh jag förstår att det känns trögt och segt i kön, Lappis!! Men lite skönt att det ändå rasslar till nu som det då enligt dina uträkningar ska göra. Om det är makens företag som betalar kortet så finns det väl inget att fundera på: Platinum!

  • fru AM

    LAppis: Ja vi funderar ju på Handelsbankens Platinumkort (fast det är så FULT att vi drar oss för det ). Aha så det finns en extra bilförsäkring - det måste jag säga åt maken att kolla upp (han är vår ekonomichef)

  • fru AM

    Jag vet att jag INTE har löss, maken har hjälpt mig kolla tio gånger och han och  barnen är också kollade. Men det kliar i huvudet så jag håller på att bli galen! Tror att det kan vara mitt nya passion torrschampoo som är boven. *Kli kli, rafs rafs*

  • fru AM

    Smart drag där med /// , Kokisen!
    Åh jag är lite kär i en datorväska nu ... håller på med det sista på artikeln och fick just en bild från Österrike på en riktigt lädernördig väska. Men för en kille  

  • fru AM

    TAck för alla schampoo-tips!

    Det är kanske inte alltså torrschampoot det beror på (det kliar ju t ex lika mycket idag efter  vanlig hårtvätt som för några dagar sedan då jag sprayade på lite torrschampoo). Torrschampoo använder jag ibland - det var någon som undrade - för att lyfta upp ett "bad hair day-hår" lite, om jag inte hinner tvätta eller fixa med det på annat sätt just då. En quick & dirty life-saver alltså
    Har Lee Staffords - har bara testat det märket och jag gillar effekten. Och som sagt så tror jag inte längre att det är därför det kliar.

  • fru AM

    Angående namn så har jag ju för varje barn gått från vanligare till allt ovanligare på skalan ... Livia finns det faktiskt flera på dagisgården som heter (två till tror jag - av ca 60 barn). Hektor är det som sagt bara Lappis mans brorsbarn (var det väl?) och rotteweilers som heter Och Storsonens namn är väl representerat i tråden och ute i verkliga livet - även om det är allra mest vanligt som andranamn på pojkar (i alla fall för ett par år sedan)

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!