• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Liten: Trots att utflykten var lite jobbig så är det ju bra att han får uppleva konsekvenserna av slarvig spontanitet ...

    Klockarbol: vi sitter lite i samma båt just - vår tvättmaskin la också av igår. Mycket snopet och irriterande Blinkade ilsket rött och ville att vi skulle ringa service ... I morgon kommer det någon och tittar. Den är ju bara tre år så den borde väl gå att fixa hoppas jag. Har för mig att det var 20 års garanti på den (är det möjligt?)  Tur ändå med en bror  samma hus, fick tvätta klart min tvätt hos honom.

    Angående Yasuragi så kan jag inte ta det här. Jag tror att jag avvaktar med att berätta detaljer överhuvudtaget tills advokaten kollat på det hela. 

  • fru AM

    Cicci: Hektor har feber och hostar lite - det var därför det aldrig blev junibacken igår. Slint-BF!? Spännande!!!

  • fru AM

    Han är dock oroväckande pigg - vacklar runt i högklackat, och fäktas med två svärd (ett i varje hand)

  • fru AM

    Smint- BF skulle det ju stå! Jäkla autocorrect

  • fru AM

    Telis: vi har ett Hagakök som vi gillar (men köp det för guds skull inte på Bygg-Ole i Nacka. De är fulla). Tänk på att välja STORA diskhoarn(så att en hel ugnsform går ner åtminstone i ena). Det är nog det viktigaste.

    Läser lite i sovaboken då och då men ska nog gå tillbaka och läsa om vissa avsnitt eftersom Hektor ändrat sovbeteende. Säg till när du vill ha den tillbaka! Hoppas Televinkens magmysterium får sin lösning

  • fru AM

    Telis: vi har alltså en stor ho och så en mindre (fast i o f s ganska stor). Jag skulle nog hellre ha en riktigt stor ho än två små. Vad ska ni fixa i köket mer i detalj? Avråder från kombiugn varmluft/micro om nu det står på någon önskelista.

    Skönt ändå att det inte var något allvarligt fel på Televinkensmage tycker jag. Pussa magen från mig  

  • fru AM
    Fossing77 skrev 2011-01-24 12:13:30 följande:
    Gillar du inte kombiugnen? Vi har en sån utöver den vanliga ugnen och den är kanon :)
    Nej, jag tycker den är halvrisig på båda sina "specialiteter". Micron har t ex fel wattstyrka (den vanligaste angivna wattstyrkan på saker man ska micra är 750W - vår har inte det valet utan man får ta 600 eller 850). Eftersom det är en kobiugn så finns det ingen snurrande tallrik (= ojämn värme). Vanliga ugnsfunktionen begränsas då man (pga den konkurrerande microfunktionen?) inte kan ha metallskålar, formar osv i ugnen. Inte ens en stektermometer. Det är inget som står i bruksanvisningen utan något vi upptäckt själva.
  • fru AM

    Mugglan: vilka små skrämselbebisar - Ada och Beda! Skönt att det gick bra. Stackars Moa också, hon måste ha blivit rädd?  KRAM!

  • fru AM

    Jag har råkat köpa ett par wokpannor (med teflon) som inte funkar på vår induktionshäll - men det är nog de enda jag fått slänga (eller ge bort eftersom de var nya). Regeln är väl att allt som är magnetiskt funkar. Testa med en kylskåpsmagnet.

    Tråkigt dock om man har en massa fina kockkastruller i koppar. Mitt förr förra ex hade hellre bitit av sig armen än slängt sina kopparkastruller.

  • fru AM

    MAn vänjer sig mycket snabbt vid induktionsmatlagning. Det blir svårt att laga mat på andra spisar eftersom de inte reagerar lika blixtsnabbt tycker jag. 

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!