• Lapinette

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Mopedvin - vinerna var bra till maten men inga, förutom det österikiska, som vi skulle leta upp för att köpa hem. Den första från Piemonte minns jag faktiskt inte ens hur den smakade. Den andra var Veltlinger som vi tyckte mycket om. Inte så mycket smak, lätt men ändå komplex. Supersvår att förklara smaken men tillhör absolut inte något tungt ekfatsvin medan Syrahn från Sonoma var en saftbomb. Förstod det när han förklarade att det var från Kalifornien och när vi sedan såg färgen på vinet. Jag sa med en gång ... saft! Och det är inte vår smak men till maten var det riktigt bra. Till osten fick vi en jättegod päroncider från Normandie. och det sista, dessertvinet, från Roussillion smakade portvin.

    Vickan - har ätit på Wagamama i London och Köpenhamn (luncher), dock inte i Stockholm och tycker det är gott. Mycket nudelrätter etc. De blev testade av SvD i veckan som gav dem 3 av 6 möjliga poäng.

    AM - har pratat om Råkultur med maken men jag tror vi tar den ultimata sushi-upplevelsen i Tokyo istället för varje gång jag för det på tal så skriker han inte direkt tjohoo. Kanske är det för att han äter sushi minst en gång i veckan och därför inte ser det som något extra.

    pb - obehagligt att köra! Har idag på vår promenad ned på stan sett många sladdar och folk som försökt gräva fram sina bilar. Helt otroligt vad mycket snö det kom på en gång.

  • Lapinette

    AM - jag satt här och tittade bakåt i tråden om vi fått någon ny medlem à la Gathus .

  • Lapinette

    Parnassia - stor KRAM! Det låter verkligen supertungt att aldrig få sova.

    Ore - låter förnuftigt med jobbet och vad skönt att du klarat av att inte tänka för mycket under helgen. Själv har jag kommit så långt att jag klippt ut två ansökningar ... men jag har ta mig fasen inte skrivit ihop något brev eller CV ... så jag lär nog missa sista ansökningsdag.

    Dagen har för mig bestått av städning, träning, japanska och jobb. Är helt totalt slut i huvudet nu så jag tänker logga ut och lägga mig och läsa. Maken min har åkt till Barcelona efter en mycket pussig helg. Vi har inte varit ifrån varandra så här länge på 4 år

  • Lapinette

    kokisen - tack för att du påminner mig om varför vi INTE ska köpa hus !

    Liten - mer praliner åt folket!

    AM - massor av hjärtan till dig! och alla andra också för den delen!

  • Lapinette

    Skickade en länk till en fyra som är till salu i vårt hus till maken imorse. Han ringde nästan bums ifrån mässan i Barcelona .

  • Lapinette

    Ore - i vårt hus japp!  Maken vill ju inte flytta Men det bästa vore om vi fick köpa vinden till ett bra pris eller grannens 1:a .. men det vet vi ju inte om det någonsin kommer att bli av. Maken kommer att gå och titta på söndag (jag är ju skidar i helgen).

    Trist med sån chef! Jag har aldrig haft en riktigt bra chef men de har inte på något sätt varit dumma eller elaka. Jag arbetar just nu som min egen chef och det är en av anledningarna till varför jag stannat kvar här så länge. Jag sköter och driver mina projekt precis som jag vill. Frågar aldrig om hjälp eller semester .. som sagt är precis som en egen fast jag har en månadslön.

  • Lapinette

    kokisen - ja, tänk om jag fick göra det (lönen)! Har inte fått löneförhöjning på 2-3 år. Lägenheten i vårt hus har ett utgångspris som ligger 1,8 msek under det som min bror + sambo är intresserade av och det skiljer 5 kvm i yta . Men så är de endast (verkar det som) ute efter vindsvåningar .. där man inte kan stå rakt när man ska borsta tänderna. Jag är aldeles för praktiskt för det även om det är läckert.

  • Lapinette

    kokisen - vi får se .. det blir i sådana fall att göra samma arbeten om igen, som vi gjort i vår lägenhet dvs höja blomsterbänk i vardagsrum, sätta in spots och så renovera badrummet. Köket ser jättesnyggt ut, bättre än vårt. Sen saknar jag vår klädkammare men annars är lägenheterna väldigt lika. Dock ligger denna två våningsplan ned .. jag ääälskar vår utsikt (trots att våra trevliga gaygrannar har flyttat och de nya är supertråkiga ).

  • Lapinette

    Makens brors familj har gjort så att barnen sover i samma rum och så har det andra rummet som lekrum. Som kokisen skrev enkelt att lägga dem samt att båda är mörkrädda så det känns nog bättre att få sova tillsammans. När de blir äldre kommer de att vilja ha egna rum och då är det ju enkelt att göra om lekrummet till sovrum.

  • Lapinette

    mugglan - En av anledningarna till varför jag fortfarande är kvar här. Fast jag ska ju äta lunch i nästa vecka med min fd chef och då (när han erbjuder mig jobb ) begära en chefstitel (fast jag har redan en här .. men inga underordnade) och en rejäl lön. 

    kokisen - vi har ju blivit erbjudna att köpa vinden men tyckte det blev för dyrt samt att vi då inte hade något behov av större. Och grannen som har en etta bredvid oss är nästan aldrig där. Vi förstår inte varför han inte sålt lägenheten och speciellt då vi mött honom på stan med en tjej + barn.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!