• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Fru E: hur många gäster?

  • fru AM

    EA: Det är så svårt att ge menytips när man inte vet vad ni gillar att bjuda på osv ... Gillar ni att bjuda på pajer och sallad? (det gör aldrig jag men jag har förstått att det är rätt poppis) Annars: något kött/kyckling med en god krämig potatis/rotsaksgratäng och en stor chunkig innehållsrik sallad med några olika dressingar kanske? Jag har recept på en supergod fläskfilé som man gör i ordning i förväg (steker i ugn och sedan skivar ner i en citronig marinad). Skulle det vara intressant? 
    Kanske någon typ av modern räkcocktail till förrätt (med mango, chili, lime, ingefära ... lite asiatiska smaker?)

  • fru AM

    Men nu kan jag inte sitta vid datorn längre ... hoppas ändå Hattis tittar in snart och säger att allt är bra *håller tummarna*

    Kram på dig TRÅDEN 

  • fru AM

    Jag tror Smint skrev ut sin pojkes namn igår?

    Godmorgon i tråden förresten!

    Lite kul att det verkar bli en evighetstråd! Men kommer den inte bli "full"? Vi kommer ju skriva tio- eller hundratusentals inlägg ... Väldigt ärofullt för mig att jag fick skriva trådstarten!

    Angående att Frullan skev ett inlägg för ett tag sedan och förmedlade en känsla av att känna sig lite utanför (jag förstår hur hon menade) så vill jag bara påpeka att om det är NÅGON i den här tråden som har här att göra så är det ju just FRULLAN. Hon är ju urtrådens moder om man säger så. Ho-hooo Frullan - smygläser du? DU får en KRAM här!

    Såg att Telis tände på min fläskfilé - jag har serverat den som sommarmiddagsrätt en gång (den är ju kall) och då haft en matig cous-cous-sallad till. En annan gång hamnade den på en buffé med massor av annat , sallad, pasta sallad, några potatisgrejer, någon sås ... Hursomhelst är den svingod.

    Visst borde det väl snart vara dags för Snorkis RUL? Kram till Snorkis om du läser! 

  • fru AM
    Lapinette skrev 2011-02-04 09:11:23 följande:
    Fossing - härligt med sällskap!   Så vad händer idag? Någon som ska hitta på något skoj?
    Jag ska jobba som en liten bäver (måste jobba undan innan Londonresan om en vecka) - sedan gå på middag hos min min mans syster och hennes man. Härligt att slippa laga mat två dagar i radd!

    Du då Lappis? 
  • fru AM
    fru AM skrev 2011-02-03 19:55:11 följande:
    Se där - det var ju nästan samma som jag föreslog!
    Här är "min" citrusmarinerade fläskfilé:
    www.receptcentralen.se/fest/ort-och-citronmar...
    Här var fläskfilélänken.

    Har du recept på körsbärsbruléen? I LOVE körsbär - och brulée ...


  • fru AM

    Lappis/Liten: vi har lite olika fabrikat på våra bruléeformar men de bästa (tjockaste och tåligaste) kommer från Cordon_bleu. De fanns ju tills alldeles nyligen i Sturegallerian men den butiken stängde och man hänvisas till den stora butiken på Vasagatan: http://cordon-bleu.se/

  • fru AM

    Cicci - förresten: vilket datum åker ni till Aten? Storsonen är bjuden till sin kompis sommarställe där och jag kom plötsligt på att det vore himla fiffigt om han i alla fall kunde åka samma flight som er ner ... Inte för att han behöver daddas med utan bara för säkerhets skull? Om det är ok?  Du kan väl maila mig när ni bokat er resa så ska jag se om jag kan hitta en plats åt honom också Om nu datumen ens överensstämmer?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!