Inlägg från: f.d. Svart brud |Visa alla inlägg
  • f.d. Svart brud

    Era snuskigaste historier (ej S.e.x)

    Råttor är jag inte etdugg rädd för! Har faktiskt varit råttuppfödare och utställningsdomare i Svenska råttsällskapet...

    Däremot har jag sårt för spindlar efter en incident som hände mig i mitten av 90-talet. Jag hade bytt rum till ett som hade fönstret nära markytan. När jag låg på sängen en höstkväll och pluggade, sprang 3 husspindlar (det var inte samma) förbi mig på sängen inom loppet av 10 minuter.

    Dessutom hände det ganska ofta att det satt stora husspindlar högst uppe på väggen i rummet och man fick ta ut dem. Inte riktigt vad man vill ha krypande på sig mitt i natten...

    När vi var på bröllopsresa i THailand förra vintern, hade min man tagit ett bad i badkaret på hotellrummet. När han lagt sig ner såg han den största vilda spindeln han någonsin sett. Den var stor som en fågelspindel, men hade tunnare kropp och ben. När den satt stilla hade den alla benen åt sidorna och blev nästan 20 cm lång! Den hade tagit sig in via ventilationen.
    Han flög ur badkaret och ropade på mig. Jag knatade ner till receptionen medan han klädde på sig. Vi visste ju inte om spindeln var giftig heller...
    Jag klämde ur mig ett "I hate spiders" till receptionisten, varpå hon svarade "O, you hav spidel in loooom? Oki, we come get iiit". 5 minuter senare tänkte hotellstäderskan döda spindeln med en nyckelbricka. När det inte gick och spindeln började springa, tog hon och dödade den med badrumsmattan. Sedan skakade hon av spindeln på balkongen och la tillbaka mattan på plats igen.

    Varje gång vi gick in i rummet efter det, tittade vi runt innan vi kunde andas ut...

  • f.d. Svart brud

    Usch då! Jag skriver som en krata ;) ser jag!

    Kan tillägga att fötterna åker upp i soffan om jag ser spindlar på TV.

    När vi var på mini-bröllopsresan i Vadstena direkt efter bröllopet (och när vi firade bolullsbröllop), såg vi korsspindlar överallt på kvällarna. Jag har aldrig sett så många korsspindlar på samma ställe förr. De var väl släkt med varandra... I skyltfönstren kunde man se ett 10-talvuxna och hundratals barn och det värsta... i dörren och lyktorna i hotellingången!! Man var ju tvungen att springa inunder!
    Yuck!!!

  • f.d. Svart brud

    I Tyskland kan man köpa goda, mjuka, lite kryddiga kakor som kallas för Lebkuchen. En gång hade min pappa köpt sådana och sparat dem ett tag. Vi åt dem på en picknick på Barnens Ö.
    När jag kommit halvvägs på min kaka hittade jag en larv i den. När jag tittade närmare såg jag att kakan var möglig också. Pappa hade redan hunnit äta ett par kakor... yuck!

    Jag äter fortfarande Lebkuchen, men jag äter dem hyfsat färska nu.

Svar på tråden Era snuskigaste historier (ej S.e.x)