Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ninnnis skrev 2012-04-09 11:10:03 följande:
    Åh, Ingis, stoooooor kram till dig! Jag beklagar sorgen. Skönt att ni fick ett fint avsked ändå. Kram igen!
    Tack ska du ha! Kram tillbax!
  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2012-04-09 11:56:27 följande:
    Vaddå "din svägerska" förresten!

    Det är väl inte syskonens respektive som ska gala högst när saker ska ordnas?
    Det där tycker jag du ska ta upp med/på begravningsbyrån och med övriga syskon-klart ni ska ha en annons där ni alla står med! Om hon sedan utöver det vill sätta in eget, så får hon väl det.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Hahahahaha ja men eller hur? Precis min o syrrans åsikt. Storbrorsan har det nog inte lätt tillsammans med den där räpan. Mkt hon som står bakom att vi inte prata, träffats på 5 år. Tycker det är rätt klent både med hennes förstånd att komma  med krav o åsikter i en familj/släkt hon är ingift i samt även klent med brorsan som inte kan stå på sig när det gäller HANS syskon, HANS föräldrar osv.....men men...det är kanske lättare att säga upp bekantskapen med sina systrar än att stå på sig mot sin fru....säger ju en hel del om vilket jävla åber hon är....milt talat

    Makens mkt koncisa reaktion på när jag berättade om svägerskan för honom:
    -Hon måste ju gå o prata med någon professionell!

    Tror inte det hjälper bara....

    Som den stora diplomat jag är....trot eller ej....men i syskonskaran så är jag diplomaten
    Så tog jag upp detta med lillbrorsan.....att syskonen borde stå enade i annonsen för DET är jag väldigt säker på att pappa hade velat....o lillborsan o storbrorsan pratar ju o de två pratat om detta o det ter sig som att det kanske kanske finns hopp......känns bra!

    Förövrigt har jag hittat en jättefin bukett som är formad som en traktor! Passar ju attans bra till en bonde!
  • ingenjörsbruden
    aurum skrev 2012-04-09 12:00:18 följande:
    *ger en bamsekram till ingis*
    passionsblomman skrev 2012-04-09 11:53:21 följande:
    Åh men Ingis!

    *öppnar stora famnen och kramar allt jag kan*
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    *BAMSEKRAMAR tillbax*
  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2012-04-09 19:04:46 följande:
    Igår var det en stor dag i min lilla pojkes liv-och i hans mamams med för den delen.
    då satte han sig alldles själv på bussen för att åka på egen hand för första gången någonsin. han har aldrig ens åkt här på orten ensam förr (huvudsakligen för attd et helt enkelt finns väldigt dåligt med bussturer, annars hade han såklart fått åka buss till träningar mm.)
    Nu skulle han åka ända till Stocholm och sin bästis där. han ska vara där till på fredag.

    Jag kan säga att det slet till och vred om i hjärtat att se hans lilla ansikte fara iväg medan vi vinkade och jag inte längre hade kontroll på att allt skulle gå honom väl.

    Han klarade det jättefint och var så duktig med att stiga av där de hade rast, beställa mat och äta, se till att gå på toa och passa tiden tills bussen skulle gå igen-och att komma sig på rätt buss också. Det är inte alldles självklart att man kommer ihåg vart just ens egna buss stod på ett stort rastställe och att håla reda på klockan osv.

    Han hade varit vrålnervös i flera dagar, och jag har tillbringat massor av tid att peppa honom. Utan att avslöja att jag själv var ungefär lika nervös... 

    Men, allt gick bra, bussen kom i tid till Cityterminalen och hans bästis familj hade kommit dit i god tid, så allt flöt ju.

    Sådana där saker växer man av att klara av tror jag. Jag vill ju fostra en självständig och företagsam pojke, och då måste de ju få pröva på saker. Och jag bedömde att han nog skulle och borde klara av det.
    Men FY vad jobbigt om något skulle hända och man har ungen 20-30 mil hemifrå, gråtandes i mobilen "bussen åkte utan mig mamma" *ryser och får magknip av blotta tanken* Då hade man ju känt sig som en totalt värdelös morsa, som släppt iväg honom.

    Och nu är det så tomt så tomt här hemma. Rynkar på näsan 

    Men, imorgon kommer en av MINA bästa vänner hit till mig, och då ska vi prata och dricka lite vin och promenera, vilket jag är överlycklig för. Skrattande
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    WOW! High five för både mor o son!
  • ingenjörsbruden

    Den här versen fastnade jag för till annonsen:


    Kära lilla Far
    nu är Din strävan slut
    All smärta den är borta
    och Du får vila ut
    För allt vi vill Dig tacka
    för kärlek rik och rar
    För omsorg och all möda
    kära lilla Far.
    Min lillebror kommer att spela fiol i kyrkan som han o pappa har kommit överens om för länge länge sen.

    Psalmförslag jag kommit fram till:
    169b I himmelen
    248 Tryggare kan ingen vara
    249 Blott en dag. ett ögonblick i sänder
    297 Härlig är jorden
    En vänlig grönskas rika dräkt
    799 Mista en vän

    Sen förslag till prästen att läsa
    Odalmannen av Bo Setterlind.

    Tror detta blir störtbra! Har hittat en röd rosbukett som är formad som en traktor!

    Tur man är väl drillad fr bröllopet o BT med cermoninplanering!
    Ska vi funderar på färg på programmen o matchning på prästens kläder....

    Tack för fina tips, underbara länkar o stöd, tankar o kramar! De värmer!

    Nu ska jag gå o stoppa liten loppa i sängen, i morgon är det begravningsbyrå hela förmiddagen, tänk på mig o be en bön om en skänk av lite tillfälligt förstånd till svägerskan.

    KRAAAAM!
  • ingenjörsbruden

    Tassar ín trött o sliten o vill bara berätta att det blev EN annons, jag gjorde som Blommis föreslog o hade med ett förslag, visst några ändringar men det blev EN gemensam annons! GÖTT!

    Nu måste jag tassa ut igen för jobbet kallar. Sitter hemifrån o jobbar idag....så det blir lagom ötvergång för mig som i vanliga fall är lättrörd o nu med sprallig bebis  imagen....helt HOPPLÖST lättrörd. Värsta är att man inte kan prata till punkt....

    Blommis, tänkte på dig när jag hade min fina timme med vaken o klar pappa (han kunde inte prata men han lyssnade o reagerade på vad jag sa) så hade jag en hand på pappa o en hand på sprallig bebis. Underbart minne!

    KRAM o på er alla

  • ingenjörsbruden
    Hvidbrud skrev 2012-04-11 14:08:13 följande:
    Varför känns det som om det är jag som står för det våta i vått och torrt helt plötsligt? Neongult!!! Det har jag aldrig sett förut...
    fniss.....det är helt otroligt vad som kan produceras i ens näsa.

    Flamman: men va f-n! vilka kollegor! Skönt du fått skriftlig ursäkt....men ändå.....*kokar av raseri* jävla sätt rent ut sagt! Ditt ärkeas har ju lägre iq än en snorbacill.... ibland tycker jag faktiskt att det borde finnas en viss gallring av människor på denna jord....pedofiler o ärkeas borde deporteras till solens innanmäte....men det vore väl synd att förorena solen med sån skit....

    SS va härligt med de sista 5 kg! Åhh lilla stora tjejen!

    Solde: jag anmäler mig som frivillig i kriget.....är nog bra för min själ att puckla på lite stolpskott! *dammar av stora bamseknölpåken*
  • ingenjörsbruden

    aurum: Va härlig o spännande....så mkt fjärilar i magen!

    Solde: hoppas du vippade på rumpan för mig med!

    Hvidis: Vilken härlig klädprovning, alltså att kläderna gick om dig. Hmm....hur fint ska man klä sig.....en somrig klänning är aldrig fel till konfirmation.....du.....du kommer att vara snyggast om du så kommer klädd i en sopsäck!

  • ingenjörsbruden

    Igår kväll kunde maken känna bebisens sparkar för första gången! Riktigt ljuvligt!

    En fråga.....idag kommer annonsen om pappas bortgång in i tidningen, jag meddelade hans guddotter nu på morgonen (min kusin på mammas sida som jag står närmst av släktingarna så att säga), men övriga på mammas sida.....jag vet inte vilka brorsorna har hört av sig till, men många har lokaltidningen o kommer säkert även att nås av djungeltrumman. Pappsen var väldigt omtyckt i sin glans dagar, i samband med sr kiljsmässan ringde han runt till mammas syskon o snackade skit om henne, o vissa av syskonen gick på´t, tradigt men så är det.
    Ska jag försöka nå mina övriga kusiner och någon moster till som jag har lite kontakt med eller?

    Jag är eg inte alls intresserad av att det ska komma en massa folk till begravningen, men känner ändå att folk bör få informationen o sen är det upp till dem att välja själva.

     Vad tycker ni?

  • ingenjörsbruden
    Hvidbrud skrev 2012-04-12 14:22:20 följande:
    Stor kram till Ingis, skulle gärna vilja ge den irl men just nu får det duga här. Du är så fin och stark och din pappa ser säkert stolt på dig där från sin himmel. Får du vara liten och ledsen också? Kramar om.
    jodå jag är både liten o ledsen emellanåt.....men mest stark o lättrörd......det är en stor ångest som släppt med tanke på pappas långa sjukdom o hans humör o bra o dåliga dagar. Han har det bra nu, slipper de konstiga tankevindlingarna som sjukdomen drog med honom i, han slipper vara fängslad i en trött o tärd kropp som inte löd när han ville gå eller röra sig.....nu är han fri o kan följa oss alla precis när han själv vill, titta till oss, måna om oss o fröjdas åt alla skoj som busan hittar på.... så jag får nog erkänna att jag mår rätt bra under omständigheterna.
    Det enda som gör mig lite nervös o orolig är själva begravningen, pappa var ju väldigt omtyckt iallafall i sin glans dagar, så det kommer nog mkt folk på begravningen. Gråta o vara ledsen räknar jag med, men om 50-100 personer vill säga ngt fint till en så blir det nog för mkt för mig. Det blir en pärs.

    Skulle så gärna vilja sjunga på begravningen men jag litar inte på mig själv riktigt.....ska träffa prästen först nästa torsdag så då får jag se till att ha bestämt mig.....men jag sjunger för pappa varje dag här hemma. O det går faktiskt lika bra!
     
    Solde: jag fick bibeltexten, har läst den, jättefin, ska se vad prällen föreslår o ev komma med ditt förslag. Tack så mkt!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård