Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Men Heloiiiiise darling!

    * Nalle nallekramar Nalle *

    -Seså, var inte sådär taskig mot dig nu! Så skulle du aldrig säga till någon annan!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Godmorgon! Nyss uppstigen efter förlorad förmiddag. Den gick bort i dimman av ett migränanfall. Men tack och lov släppte det, för jag har inte råd att hela dagen försvinner ifrån mig. Jag ska på sådan där minikurs ikväll igen. Affärsplan och marknadsföring ska det handla om. Då är det bra om man inte har migrän.

    Ingis vad härligt med spa! Min sambo vägrar äta räkor förresten, med hänvisning till det oerhörda arbetet för den minimala belöningen. Men, han har ju svårt att ens orka bemöda sig på kräftor, så räkor, det blir väl som att försöka skala baciller eller så i hans värld.

    Motorvärmare-hur gick det att få hem bilen Flamman? Jag tycker att allmänt sett tänker er hyresvärd både rätt och miljövänligt, eftersom det vore jädrigt onödigt att slösa el hela långa dagarna-vilket folk garanterat skulle, om de inte hade någon gräns på värmarna. Men om det blir så kallt att man behöver förlänga tiden för att folk ska ha fungerande bilar, så borde man ju helt klart se tydliga fördelar med att utöka längden med någon timme...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    September, jag har fått utskrivet starka Voltaren och bara jag är snabb nog att ta en och lägger mig, så brukar det kunna stoppa där-dvs det går en halv dag istf ett dygn. Att få tillräcklig dämpning för att kunna somna och slappna av någorlunda är tydligt och klart det mest effektiva för mig. Väntar jag för länge/inte har ngn tablett hemma, så är det kört. Då är det tack och godnatt med allt ett bra tag.
    Tyvärr är ju Voltaren liksom andra tabletter, inte snälla mot magen, så jag måste vara väldigt restrektiv, eftersom jag har en lång historia med magkatarr. Är det inte det ena så är det det andra som flickan sa som blödde näsblod...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Heloise-och alla andra- här får du läsa ett nyhetsbrev jag hade i min inkorg i dag. Tycker det passar rätt bra efter att ha besökt ditt huvud lite.... Förrestenså slår det mig med kraft, att det där du beskriver, går att överföra på precis vad som helst man tar sig för i livet, av sådant som är något som helst beslut, risktagande och val där andra har ens tillstymmelsen till möjlighet att skicka NEJ dä går allrì- signaler. Det spspelar ingen roll om det handlar om att starta företag, bygga hus, flytta, "skaffa" barn eller byta jobb. Ta vad du vill så kommer man att få sin beskärda del av de där uttalandena/reaktionerna som sammantaget skriker "vad fan har du GJORT" så det ekar i öronen om kvällen då man i stilla natt borde sova. Här kommer det där nyhetsbrevet:

    Sluta prata strunt om dig själv
         
    Hej igen

    Hur taskig är du mot dig själv om dagarna egentligen? Rackar du ner på dig själv och säger begränsande saker alldeles för ofta?

    Lugn, du är inte ensam. De flesta av oss ägnar större delen av dagarna åt att prata med oss själva, om oss själva. Dessvärre är mycket av det vi säger negativt, begränsande och elakt.

    Om du inte tror mig så lyssna på dig själv under en dag så får du se. Jag kan slå vad om att mycket av det du tänker och säger till dig själv innehåller massor av skuld över saker som hänt eller så plågar du dig själv med ångest över framtiden.

    Den här typen av negativt skitprat förstör energi som vi behöver när vi kämpar för att nå våra drömmar, så jag tänkte att vi tar och ändrar på det där larvet nu.

    Du ska få hjälp med att komma igång och prata snällare med dig själv i fem enkla steg.

    Här kommer dina tips:

    1. Ta reda på vad du säger till dig själv.
    Tjuvlyssna. Ta en dag och notera vad det är du säger till dig själv egentligen. Det kan bli en skrämmande upplevelse men gör det i alla fall. Många människors negativa självprat sträcker sig långt tillbaka i tiden, kanske till en negativ upplevelse som slagit rot inne i huvudet och som påverkar nästan allt man gör. Ta reda på vad du säger, skriv ner det och granska det.

    2. Lär dig att säga stopp!
    En bra metod för att verkligen märka vad man säger till sig själv är att säga ordet stopp varje gång något negativt eller elakt kommer upp i tankarna. Så fort du börjar hacka på dig själv, stanna upp och säg stopp! Det gäller både i affärer och när du ser dig i spegeln och letar efter saker att slå ned på.

    3. Skapa och håll fast vid en positiv historia.
    Du har säkert märkt hur lätt det är för hjärnan att bygga negativa tankar ovanpå andra negativa tankar. Pladdret i huvudet tar inte slut, tvärtom så byggs det upp till att bli ännu elakare och mer negativt. Från och med nu ska du därför hitta en positiv historia som du kan knyta till de mål du har. Det kan till exempel handla om hur du ser dig jobba framåt och lyckas de mål du oavsett vilka hinder som dyker upp. Se det framför dig. Hitta detaljerna så de blir så tydliga att du nästan känner smaken av dem i historien. Se hur dina drömmar blir uppfyllda som om du redan nått hela vägen fram. Det ger energi.

    4. Byt ut negativt inflytande mot positivt.
    Det finns externa faktorer – oftast andra människor, som kanske håller dig tillbaka eller har gjort det tidigare och du fortfarande är påverkad av dem. Du kanske umgås med människor som är väldigt negativa till exempel. Om du inte är stark då är det lätt att bli likadan och att börja tänka likadant. Begränsa ditt umgänge med negativa människor. Diskutera inte dina planer och mål med folk som du redan vet kommer att racka ner på dem och dig. Ditt jobb blir att leta efter stöttande och positiva människor. Deras positiva energi kommer att påverka dig att prata bättre om dig själv.

    5. Ta ett ordentligt snack med dina rädslor.
    Rädslor är det som håller oss tillbaka. Du kanske är rädd för att ta chanser för att du är orolig över att förlora den säkerhet du har nu. DU försöker övertyga dig själv om att du är nöjd som du är även om du innerst inne inte är det.  Fråga dig själv vad du är rädd för. Vad är det värsta som kan hända? Ta ett steg i taget för att bena upp dina rädslor och se om det finns en väg runt som gör att du kan se på saker mer positivt. När man tittar närmare på sina rädslor så här så inser man ofta att det värsta som kan hända inte är så farligt som man trodde. Det kanske till och med är så, att vinsterna är värda riskerna.

    P.S Tänk på en sak - Hur länge skulle du vara vän med en person som säger samma saker till dig – som du säger till dig själv?

    Kör på
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

     


     


     


     


    Vår?

    Varför det?

    Igår hade min son frisluftsdag och kom hem efter en heldag i skidbacken (det finns faktiskt en skidbacke med lift och allt här ett par mil bort). Rosiga kinder och lysande glada ögon. "mamma det var så roligt att åka slalom och jag ramlade inte en enda gång. Fast backarna i Kittelfjäll var bättre." Jo, tacka för det. Bruttans backar är lite mer att bita i än den här.
    Och nere i byn har de dragit skidspår i elljusspåret och skridskobanan är spolad med jättefin is.  Precis lagom till sportlovet, bara det håller i sig med minusgrader nu två veckor till.

    I MARS kan man börja prata om vår mina vänner. I februari är det vinter.


    Fast i januari såg jag min årligen återkommande och alltid tidigaste vintergäck. Den som kryper upp precis invid husgrunden på södersidan. Nu är den översnöad.

    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman


    Jag ber om ursäkt för min omotiverade och meningslösa jättekonstpaus där i början av förra inlägget!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ninnis, en TILL hund! Vaddå? Berätta mer! Vad är det för kvalisort?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Daa, bara för att jag pratade med dig nyss-under din hemska snöröksupplevelse- så hör jag dig och din sköna dialekt när jag läser inläggen. Hihi!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård