Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    HEEEEEEEEEEJ!!!!


    Jag lever o har längtat massor efter er!


    Förlossningen blev inte riktigt som tänkt....det blev urakut kejsarsnitt o vi har forfarande inte riktigt landat i den chocken....betar dag för dag.....men ut kom lille Isak (stavningen är under bearbetning) på 3895 g o 53 cm (busan 3470g o 52 cm), är nog lite längre enl bvc-sköterskan o mitt ögonmått.....han har redan 56 o en specifik body hade busan inte förrän hon var 4 v gammal...måste ju tyda på lite läng...


    Amningen är igång o jag är lycklig! o det är maken med som svurit över flaskdiskning o bryet med mängden ersättning..... fattar knappt att jag roddade allt det där själv förra gången....inte konstigt jag inte fick igång amningen....


    Lite magknip men det beror nog mest på att han fick ersättning de första dagarna.......han gjorde en rejäl 2dagars urladdning igår på skötbordet....... sköt i väg 20 cm o var nära att träffa storsyrran mitt i synen.....snacka om skräckfylld upplevelse va?

  • ingenjörsbruden

    Tack för goa ord!


    Min förlossningsberättelse:


    Efter att ha blivit framflyttade flera dagar så fick vi äntligen komma in till förlossningen på tisdagen den 11 september för igångsättning.


    Undersöktes o trots alla veckor med sammandragningar o värk i magen så var tappen helt omogen.


    Fick 1/4 dels tablett var 4e timme som skulle sätta igång förlossningen. Får lite oregelbundna sammandragningar, tittar på star Wars filmer (hinner med 4 av 6 st) under dagen. Sitter på pilatesboll, rullar med höfterna o tränar på profylaxandning.


     


    Kl 23 är vi rätt trötta o undersökning visar att inget har hänt....tradigt. Ber då om någon smärtlindring så att jag kan få sova, får petidin o sover sen till kl 04 när jag får nästa dos tablett, somnar om.


     


    Vaknar vid 06, känner att tabletten som ska lösas upp under tungan fortfarande ligger kvar. Frågar om det påverkar medicineringen men det är lugnt. Har mer molvärk i magen, teckenblödning i bindorna
    Är vit som ett lakan o tokkräker!


     


    Kl 0730 börjar jag få kraftiga sammandragningar, Undersöks o är 2 cm öppen, hinnorna sveps (tror jag, vattnet går iallafall). Börjar med lustgasen o mår såklart dåligt, kräker.... men inte som vid förra förlossningen där det bara kom upp o sen var det bra....kaskadkräker o kan inte sluta kräka, samtidigt rejäla värkar.


     


    Maken stöttar mig fantastiskt, hjälper mig andas men värkarna kommer utan uppehåll nästan....bara20-30 sek emellan.....hela magen knyter sig. Har inte fått i mig något att äta sedan kvällsmaten dagen innan.


     


    Kl 10 känner jag mig helt förstörd vill ha epidural, är nu öppen 4 cm o har bara en liten kant av livmodertappen kvar. Epiduralen får jag snabbt o det är helt fantastiskt så skönt! Nu kan jag andas o äntligen äta 2 frukostmackor, kräker dock igen.


     


    Kl 10.30 kommer barnmorskan in igen, de vill sätta värkstimulerande dropp för värkarbetet har avtagit lite o hjärtfrekvensen hos bebisen sjunker även mellan värkarna, kan tyda på stress.


     


    Innan de sätter värkstimulernade droppet så gör de ett mjölksyreprov på bebisen, rispar på bebisens huvud o kollar blodet. Detta är jag lite osäker på vad som menas o varför osv.


    Kl är nu 11.00, testet visar 6 i det får max vara 4, alltså är bebisen stressad. BM o sköterskan o läkaren larmar o kastar allt o springer mig till op. Hinner pussa maken o påminna om att profylaxandas. Rusas i korridorna så att jag nästan håller på att trilla ur sängen. Inser att personalen är lite stressad, blir lite rädd, profylaxandas o försöker behålla glada positiva tankar o gott mod.


    In på op-sal som är full med folk, några av op-personalen diskuterar hur de ska få av mina fina kasslertrosor, de bestämmer sig för att klippa o jag klagar då o frågar vad jag ska ha för ngt fint på mig på lördagen.


    Träffar narkosläkaren så klart upp o ner, hon noterar mitt skadade högeröga, blir lite konfunderad över varför de snackar om mitt öga, det är bebisen de ska ta ut ju...... berättar att det är en gammal skada o op-personalen informeras. Skönt att träffa en människa man känner igen i opsalen. Känner igen henne på hennes röst/dialekt, hon låter precis som Ninnis.


    Det sista jag märker är att de trycker på min matstrupe o sen är jag sövd.


    Kl 11.09 föds Isak. 53 cm o 3895 g.


     


    Kl 11.20 är Isak tillbaka i förlossningsrummet hos sin pappa.


     


    Kl 12 vaknar jag på uppvaket. Är ledsen över att maken lämnats ensam i förlossningsrummet (rationellt?!!). Får veta att allt gått bra. Snurrig efter narkosen. Får höra en massa grattis, är lite purken för jag har ju inte fått träffa bebisen, men vid relativt gott mod.


     


    Kl 12.30 är jag less på att vara på uppvaket, ber om att få ngt att läsa. Sköterskan hittar några tidningar, första rubriken handlar om att komma i form.....intressant....hahahahaha.


     


    Kl 13.00 blir hämtad av min bm o sköterska från förlossningen tillbaka till vårt förlossningsrum. Där sitter maken med bar överkropp o har Isak hud mot hud under en filt. Så SKÖNT o UNDERBART att äntligen vara samlade igen. Är båda väldigt chockade men glada.
    Får den efterlängtade brickan med mat!


     


    Kl 14 ringer vi till föräldrar o syskon, skickar vi ut lite sms till omvärlden.


     


    Vid 17 hämtar maken hamburgare från vårt nya favvisställe. Smakar ljuvligt!


     


    Kl 18.00 får vi komma till avd. Får dock inget eget rum så att maken kan få stanna kvar. Känns sorgligt, men jag var beredd på det. Har en snuttig bebis som vill vara nära hela tiden. Tuff som nysnittad men härligt att bebisen äntligen är ute.


     


    Dagarna på avd flyter på, får värktabletter o känner mig väldigt rörligt, kan själv gå o hämta frukostmat. Underbar personal som stöttar o hjälper allt vad de kan.


    På fredagen känner jag att tuttarna känns som de är på g. VI skrivs ut med 3775 g.


    På måndagen kommer bvc-sköterskan o lillfisen vägen nu 3980g!!!!!! Tuttarna är DEF igång!


     



     


     

  • ingenjörsbruden

    Lillkillen var bara lite låg i blodsockret men det tror jag berodde helt o hållet på att jag inte fått behålla någon mat o att den tillmatningen han fick på 20 ml kl 12.30 kräkte han upp. Mjölksyran kollade man inte upp ytterligare o jag har tänkt ringa in o prata med förlossningsläkaren. Samtidigt som jag vill veta så vill jag samtidigt inte riktigt veta om det var fara för litens liv....

    Ninnis: Naaaaaw! Jag håller osså på den 14e! O pojkar är alltid pojkar

    Hviids: Jag håller med Ninnis ang karma o jobb. Du hade varit Dalai Lamas jämnlike åtminstone!

    Daa: Tänkte på dig o din sömn i går. Attans med bakslag. Härliga små parvlarna! Hur går det på dagis nu?

    Blommis: Va kul med shopping när man verkligen behöver o till bra pris! Det är du verkligen värd! Är det knäna som klagat iom du ska gå o inte springa?

    nu ska jag ge mig på att försöka läsa ikapp!

  • ingenjörsbruden
    Men ärligt talat....vad är det för FETA problem med BT! (testar att feta o stryka över allt i mitt inlägg....fortsätter det blir fett o struket?)
  • ingenjörsbruden

    Tack för alla grattisönskningar! Värmer så gott! O ja....det hade inte behövt bli så nervöst på slutet......


    jag har funderat lite.....om jag härdat ut ytterligare 1 h utan epiduralen.....hade jag kanske varit helt öppen....?!?.....eller hade jag öppnat mig 1 cm/h som jag hade gjort på de 2 h av konstanta värkar o kräkningar ,inte konstigt Isak blev stressad av konstanta värkar kombinerade med kraftiga kräkreflexer....jag skulle def inte vilja vara i min mage under de 2 h det är ett som är säkert.

    Om jag inte tagit epiduralen o fått en timme där jag kunde andas.....hade de gjort det där testet pga hans konstiga hjärtrytm mellan värkarna? Eller hade det bara blivit huxflux akut snitt där osså.....
    Jag måste def ställa dessa frågor till förlossningsläkaren känner jag.

    Landat....jo....det tror jag vi har....iallafall jag! Liten har haft lite magknip som jag härlett till ersättningen han fått pluss att han är glupsk o sväljer massor av luft. Han har varit lite suttig här på em men annars har han hållit 4 h pass på käkandet. I natt o kvällen innan....trodde inte det var möjligt....men gött är det när det funkar!

    Fru E: Va härligt med semester! O förstår din noja över vovven, men han kommer nog att ha det bra tror du inte det? Är det inte ngt med hundars tidsuppfattning....det spelar ingen roll om man varit borta 10 min eller 10 h.....förutom med avseende på deras naturbehov....så är de lika glada över att se en....eller?

  • ingenjörsbruden

    MSW o även andra i tråden som finns på fejan. vi har en liten "hemlig" grupp på fejan där många av oss från tråden är samlade.....man kan lägga in foton i gruppen utan att de syns för alla på fejan.....är det någon som vill vara med så är det bara att inboxa mig eller så tror jag att även gruppmedlemar kan bjuda in till gruppen.

  • ingenjörsbruden

    Flamman: Ahhh men för glödheta hilvittets röda rövapor vilket as till ex du har Demon.....o stackars litet barn 2 mån för tidigt......

    Så roligt att hitta presentkort som inte gått ut o vilka fina kläder du hittade, har för mig att klädstorlekarna har EU-anpassats....men jag är inte riktigt säker......känns som det skiljer en hel del mellan butiker o märken.

    Blomman: 3 mål i en match! Attans att du missade den! Duktiga Blompojken! Tradigt med kommentarer.....är man duktig så hackas det på det.....är man kass så hackas det på det.....suck....det är inte lätt att!
    Hoppas innerligt att du får tillbaka din zon å det snaraste! Min man påminner väldigt mkt om din....osalig ande är tämligen målande......o def ingen underdrift....som tur är kan jag sparka ut min på en löprunda....hoppas det kommer ett toppenjobb snarast till blommannen för det är han def värd efter allt skit han fått från fd chefen o stället innan med (eller?).

    ninnis:; va roligt med hjälptränarutbildningen! jättekul!

    Ankan: hur mår du o hur lever livet för familjen Anka?

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård