Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Fru E, va han växer o frodas! Jobbigt med nattsudd! Kan maken inte ta över någon natt om det inte är mat som gäller. Så att du får lite djupare sömn. Annars blir man lätt kokko i huvudet kände jag efter att ha ammat varannan timme 24/7 i en månad. Det är en kort period som de är så små o det är fruktansvärt slitigt. För oss så vände det vid 4 månader när vi gick över på ersättning. Nu sover lilleman fr.o.m. Kl 20-06 men han får godnattvälling som gör att han är riktigt mätt i magen. Hoppas det vänder snart för er! Kraaaaam!

  • ingenjörsbruden

    Ninnis, jag gissar på att det är en period som det är extremt tufft när man har syskon tätt i ålder. Känner igen det du beskriver från en väninna som osså har tätt. Hennes stora pratade dock inte så bra som A. Det blir bättre. Jag tyckte själv att Busans 2årsperiod var rätt tuff med trotts utan småsyskon!

    platt bakhuvudet är inget jag gått igenom men så har ju båda mina bott i bärsjalen mer eller mindre. Har för mig att det finns tom någon äkta make här i tråden som har platt bakhuvudet. O han är både snygg o attans trevlig!

    Men jag måste säga att jag blir lite irriterad på BVC, alltid denna skuldbelägganden av mamman. Är det inte vikten så är det ngt annat. Man gör ju så gott man kan! O det är ta mig tusan inte lätt att hålla sig flytande nu för tiden. När man bodde med närmsta släkten i samma hus så hade det stora fördelar. Men jag är väldigt nöjd med att ha mina sväron i grannbyn, fullt tillräckligt nära.

  • ingenjörsbruden

    Här är det full tupp. Make. Fyller snart 40 år så till helgen kommer alla hans kompisar på fest! O sen har vi släkten 2 v efter det så vi sliter en hel del med småfix som vi tänkt på länge o nu äntligen bestämt oss för att åtgärda. Känner att vi verkligen behöver ha större fest med jämna mellanrum så vi fixar de där sakerna! Tex gardiner, köpte panelgardiner på hemtex för flera år sedan o vissa längder är så sneda i tyget så man tror att gardinen hänger fast mot ngt! Bananpanelgardiner!

    tavellister så vi kan få upp något på väggarna. Har faktiskt inget alls på väggarna. Har kanske vant mig men det känns inte så jättekalt. Har nog vant mig.

    Så här är det full tupp med festförberedelser inför helgen. Har lyckats pricka in hämtning av nya glasögon denna v med. 5 år sedan sist. :-B

  • ingenjörsbruden

    Klockis, härlig helg! Oj va ni fått mkt gjort! Skönt med färdiglagad mat i frysen! Vilket härligt hav med penseer i skottkärran!

    Hvidis, blä för människor som inte kan uppföra sig! Busan har en liten cykel med två städhjälp, inköpt på team sportia. Den har ett bra handtag man kan lätt koppla på, både till att putta på, styra o bromsa med.

    Ninnis, köriga dagar! Typiskt när maken ska vara iväg. Sov o vila allt du kan! Hoppas denna kväll blir bättre!

  • ingenjörsbruden

    Flamman, låter som ni haft en riktigt härlig helg förutom huvudvärken! Tycker ni är duktiga som kämpar er ut trots huvudvärk.

    Blomman, skön runda? Hu r känns det med förkylningen? Just det, deklarationen....... Hmm.

    Har kompletteringshandlat inför festen på lördag tillsammans med båda bsrnen, magsjuka går på dagis så jag hållet stora hemma. Liiiiiiite omständligt med veckans fullspäckade schema. Nu härjar busungarna under köksbordet, verkar ha riktigt roligt. Nu disk o tvätt! Tjohooo........zzzzzzz

  • ingenjörsbruden

    Rek varmt Busans städhjälp, är dock inte helt säker på det sanitära resultatet, men våtmoppat av dregel är senaste städflugan i detta huset.

    Jaja, det var känslan efteråt som jag fiskade efter. Den där dödskänningen under tiden ska vi iiiiiiinte lägga fokus på! :-8

    Nä nu är picknicken packad.....nu ska vi ut o leka o cykla. Alvedon i lilleman först bara.....attans vad nya tänder gör ont, I morgon ska han fotograferas! Blir så söt med sitt lilla risgryn i mun!

  • ingenjörsbruden

    Slår mig mig ner i vitsippebacken....utan huggormar....

    Så underbart att höra om blompojkens mål, promenad med sambon. Håller tummar o tår för att du snart kan fasa ut morfinet.

  • ingenjörsbruden

    Älskar osså grönt, men är ingen jättehöjdare till odlare....men koriander, dill, persilja, basilika o tomater har jag sått i år. O lite olika sorters ärtor o bönor. Luktärterna har tagit sig fint i år!

    Annars är det full tupp här....lilleman ställer sig upp nu.....liiiiiiiite väl tidigt om jag får välja.....han blev 8 månader igår! Busan är ett envist knippe av surande, dramaqueen, moodswings o ett pärlande skratt o kärlek till sin lillebror.

    Köpte nya träningskläder igår! En strl mindre! Tänkte på dig då blomman!

  • ingenjörsbruden

    Men blomman.....ta det lugnt o så ger du dig ut i 80 minuter o där med vätska ur näsan.........håller en tumme för vanligt hederligt snor! Har för mig att jag har sett schackrutigt plastgolv någonstans..... Ska kika runt lite o se om jag kommer på vart. Hade varit störtsnyggt i ert hus. P-ss o mög för vattenläcka! Min plan är att bli slank o stark.... Precis som du....vill jag kunna röra på mig, orka leka med barnen, ha kondis, leva ett så långt liv som möjligt. För mig har mina föräldrars inställning till träning färgat mig lite för mkt......bättre arbeta med kroppen så att man gör nytta. Har i vinter insett att det inte kommer att funka för mig. Jag måste komma in i träningsrutin nu under föräldraledigheten innan jag börjar jobba igen. Då tror jag att jag kommer få alltför svårt att få till en rutinförändring i mitt liv.

    Diabetesen är osså ett litet hörn i det hela.....men inte så stor. När jag äter LCHF-mat så är diabetesen som bortblåst. Kanonvärden hela tiden.

    O det är gött när det går på rätt håll. I vilket projekt som helst! Kör styrketräning fr sjukgymnast här hemma varannan dag o försöker jogga varannan.....men nu har mitt kassa knä varit gnälligt..... Så jag har kört snabba promenader o infört mer styrketräning för knäna..... Knäböj o squats samt bålträning, plankan armhävningar o rodd. Känner skillnad på bara några veckor. Mitt mål är att orka jogga 5 km i slutet på sommaren. Joggar nu lätt 3 st 5 min varvat med 1 min gång. Börjar o slutar med 5 min snabb gång. Härligt!

    Men det är fasen inte lätt med träning o småbarn....styrketränade igår på mattan med två huliganer hängandes över/på mig.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård