Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Härligt Heloise med ett bra vul och en livlig tumme

    Jodå, T fick en jättefin födelsedag. Pappan ringde till henne på morgonen till hennes mobil som han gett henne i present. Så båda flickorna fick prata med pappsen.
    Sen så hade hon kalas för tjejkompisarna mitt på dagen. 8 st tjejer som man knappt märkte av. T hade själv organiserat frågesport med frågor anpassade personligt till var o en utifrån deras intressen. Och ett litet pris till var och en (en minikexchoklad) Sen hade hon skattjakt där de skulle hitta sina godispåsar. Och så fika förstås.

    Sedan åt vi tacos med goda vänner och lite senare komma mina släktingar och T:s gudföräldrar på kaffe o tårta och sen lite vin, ost o kex. Jättemysigt.
    Flickorna spelade T:s nya Wii-spel, London olympic games 2012 och sen såg vi Gladiatorerna.
    T var jättenöjd med sin födelsedag och på slutet kröp hon upp i musikernsfamn och slumrade till där, medans K somnade i min famn Hjärta

    Skillnaden från förra årets födelsedag i stämning var verkligen stor!!! Vilket lugn, vilket gemyt, vilken harmoni.

    Det enda tråkiga var att jag ramlade i vår marmortrappa på morgonen när vi skulle smyga ner o uppvakta T. Jag var i mina mjukistofflor, hade ljus i en hand och fikafat i andra handen. I början av trappen halkade jag och jag dråsade i backen och rasade nerför hela trappen. Slog skinkan nåt enormt och har ett stort blåmärke. Men jag hade faktiskt kunna spräcka skallen också, så ett blåmärke var ju lindrigt...

  • Norrskensflamman

    Piggelin: Glömde ju.. GRATTIS!!!!! Hoppas du fick en fin-fin födelsedag {#emotions_dlg.flower}

    Heloise: Aj, aj... kram på dig. Nu är det gjort iaf. Hoppas smärtan ger med sig snabbt och att provresultaten blir bra.

    Blomman, låter spännande det du  håller på med... hrm, eller egentligen SKULLE hålla på med... !!! Men jag är glad att du tittade in här.
    Precis det där med att hålla på och fara fram o tillbak mellan storlekar är ju skitjobbigt och fruktansvärt oekonomiskt.  Jag vill fort tillbaka till min normala storlek, men inser att det kommer nog ta ett tag.

    Jodå, baken är blåsvart, särskilt ena skinkan. Jag tackar Gud att jag hade en fettdepå att landa på, för jag hade verklgien inte velat ha en spräckt svanskota eller, ännu värre, skalle!!
    Blåmärken lite här o där, underarmar, vader, skuldran.
    Men annars helt okej. Ont i baken ja. Men det kan jag ta.

  • Norrskensflamman

    INgis: Inskrivning... Iiiiiih     Vad bra att du håller blodsockret i schack så du sliopper må så illa.

    På tal om att må illa... jag känner att det kurrar i magen och jag vill inte börja må illa... så nu går jag och äter lunch

  • Norrskensflamman

    Scrolla neråt så finns det en söt tjej bland födelsedagsbarnen. Samma dag som Piggelin

    Klockarbol: Kan inte låta bli att dra på munnen åt din sarkastiska humor! Stor kram till dig och dina barn och må ärkeaset o  hans morsa få taggtråd i morrongröten.

  • Norrskensflamman

    BS o Soldemor: Känner igen allt det ni beskriver!!! Vill själv, kan själv... men mamma ska göra det. Ändå. På nåt j-a vis, som mamma inte begriper.


     

  • Norrskensflamman
    Klockarbol skrev 2012-01-18 00:34:40 följande:
    Flamman - Vilken fining till födelsedagstjej Hjärta

    BS - Han har alltid varit en drömmare och haft svårt att få saker gjorda i kombination med att vara impulsiv och komma på "kul-saker" att göra med noll framförhållning.
    Men under större delen av åren ihop kompletterade vi varandra, jag är så långt ifrån impulsiv man kan komma och skulle helst vilja ha schema och målplaner på allt!

    De senaste åren upplevde jag honom som frånvarande trots att han fanns i huset. Liksom "inte här" om ni förstår vad jag menar? Jag kände mig oerhört ensam och lämnad själv med alla 'måsten' och 'kom ihåg'. Känslan av att förväntas vara en kombination av databas och outlook-kalender.
    Nu vet jag ju att det berodde på hans missbruk även om det är en klen tröst.

    Att bete sig som en tvättäkta idiot började han med efter att jag kom på honom. Jag pekade på dörren och han bönade o bad om en möjlighet till. Det fick han under en begränsad tidsperiod (6 månader) men jag ställde samtldigt mycket klara och tydliga krav och var även tydlig med att förutsättningen för att tidperioden skulle gälla var att det gjordes varaktiga framsteg.
    Det gjordes inte... men eftersom läkar- och utredningskontakten tog längre tid än vad jag trott så drog det ut på tiden och landade på 10 månader.
    Att hålla löften är viktigt för mig och han var inte personligt ansvarig för långa väntetider.

    Fast nog önskar jag att jag hade haft lättare för att bryta löftet jag gav. (Jag vet att han inte höll sina löften till mig men det gjorde det ännu viktigare för mig att inte vara likadan, att vara bättre än så)

    Efter att han flyttade så har det spårat ur helt vad det verkar. Och jag ödar en massa energi med att bli upprörd över hans dumheter.
    När Yngsta kom hem i söndags kväll och vi packade ur väskan så trodde jag att hon packat själv först eftersom hennes smutsiga kläder låg nertjoffsat bland de rena. Men icke, pappa hade packat...

    Och ja, hon har "övernattningsväska" med sig när hon är hos pappa och tvätten kommer hon hem med... Dock så blåvägrade jag att skicka tandborste o dyl fram å tillbaka så sån't har hon eget där åtsminstone.
    Alltså Klockarbol... håren reser sig på armarna... det här hade likagärna JAG kunnat skriva. Vi har otroligt många gemensamma beröringspunkter måste jag säga.......
  • Norrskensflamman

    Vad mycket det händer med era små som kryper och går och äter själv...  !! Tiden går så fort

    Klockarbol: glömde säga Vilka fantastiskt vackra pussel!! Men det där orangea verkar svårt

    Min ålder är 43 (äldst eller??), blir 44 till hösten. T är 9 och K är 6 (fyller sju strax innan sommaren).
    Musikern är 41, blir 42 i sommar.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård