Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    passionsblomman skrev 2012-02-28 13:43:44 följande:
    Flamman, i somras, innan jag läkt ihop tillräckligt för att orka de där raska promenaderna, SATT jag mig i bättre själslig och mental form. Ute i min trädgård. Under ett blommande äppelträd eller ett skuggande päronträd. Blicken mot ån, mot bågarna med klättrande humle, mot det eviga blå. Mot tusenskönorna och liten hundvalp som envist plockade dem. Med öronen fulla av vattenfallet, fåglarnas tjut och vindens prassel i löven.
    Jag hade föralldel med mig en bok ut, men det var oftare jag bara satt där, än jag läste. Jag kan inte nog understryka, hur viktig den tiden var för mig, och vilket misstag det vore att tro, att jag inte gjorde något för att bli bra under den tiden. Men det är rätt svårt att tro sig själv och att få omgivningen att förstå och lita på processen. Den här sommaren vill jag också sitta under blommande träd, men jag vet att jag idag har kraft att också gå den där raska promenaden i skogen. För min skull.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Men precis!! Precis det jag menar och som jag funderar på. Att det behöver inte vara den där snabba promenaden eller vad det nu är. Det kan räcka med att strosa runt barfota i gräset. Sitta på en sten i skogen. Eller för alldel under ett blommande äppelträd (hur ljuvligt ter inte det sig för oss osm inte kan odla några äppleträd av dignitet här uppe).
    Jag njuter och insuper naturens skönhet när jag åker liften upp i backen (vilket annars är en lång och tråkig sträcka). Men nu öppnar jag ögonen och ser och andas och tar in och känner hur det läker så sakteliga. Det är själva naturens läkekraft den där psykopaten menar, och jag tror henne. De där aktiviteterna som gör att man samtidigt bränner några kalorier, de får komma sen när man är mogen.
    Du gjorde verkligen rätt Blomman. Och du gjorde verkligen inte "ingenting". Du tog ansvar för dig själv och din hälsa. Du såg helheten i din läkeprocess. Jag försöker också göra det. Var sak har sin tid, som musikern brukar säga.
    Jag jobbar just nu med att ta mig ut i naturen. Att rensa ut lite därhemma både i huset och själen. Bli färdig. Avsluta. Eller åtminstone avrunda. Släppa greppet. Acceptera och lämna plats för nåt nytt.
    Det ser ut utifrån som att jag inget gör. Men jag gör massor. Inom mig. För min skull.
  • Norrskensflamman

    Godmorgon!! Strålande sol och gnistrande vitt snölandskap. Gud är god! Hörde att vi vinner ca 50 min per vecka nu (snackar solens uppgång och nedgång). Det är helt fantastiskt Solig

    Igår hade jag ett välbehövligt psykbryt och tog ihop ordentligt med mina ungar. Få se om något gick in... Imorse verkade det så iaf. Inget tjafs, inget gnäll, de samarbetade istället för att störa varann och de var färdiga långt innan mig. Jag behövde inte säga vad de skulle göra, kan man tänka sig. 300 dagar om året gör de samma sak: Efter frukost borstar de tänderna, tvättar sig, klär på sig, bäddar sängen, lägger ner frukt i väskan och ev läxor. Men lik förbannat händer det inte om inte jag säger till att "gå nu och gör det". Precis som att de inte har egna huvuden mellan axlarna. Hur svårt kan det vara? De är ju inte 3 år längre utan 9 och snart 7.  Idag fick jag dock dricka mitt te ifred, för första gången på länge!! Tänka sig att de VISSTE vad de skulle göra utan att mamma så åt dem... Hoppas det håller i sig.

  • Norrskensflamman

    jag fick avreagera mig igår och åka några svängar slalom i backen. tur det.

    Idag är det körsång för barnen och jag är bjuden på tjejträff med mina "invandrarväninnor". I deras land är det vanligt att man på Skottdagen firar till lite och sparkar ut all gammal skit från de fyra år som förflutit sedan förra skottdagen. En sed som vi är noga att uppmärksamma
    Så det blir lite mat, klädbyte (som vi brukar), lite dricka (inte för mig för jag kör) och en massa skratt
    Ser fram emot det.

    Och... guess what?! Trots att musikern ser ut att  lida som bara den på fotona från slalombacken (han gjorde sig till förstås, för att upprätthålla sin image som sporthatande, försoffad,  bluesmusiker), så har han nu beställt sig ett par nya slalomskidor Jag är chockad!!
    Men glad... och kär... Hjärta

  • Norrskensflamman

    Lanovia... fy för den lede alltså Magsjuka igen??!! För visst hade ni ju det nyss?!
    Men det är precis så som Blommis så träffsäkert beskriver.... Livet som småbarnsförälder. Och precis när man är redo att kasta in handduken (som jag var igår kväll) så får man en kärleksbetygelse som gör att man orkar lite till iaf...
    Krya på er gumman!!!

  • Norrskensflamman

    Daa, bästa finaste Daaaaaa!!! Jaaaaaaa.... vad härligt det vore att ta med sig laggarna och fara och åka lite. Men jag är jättedålig på längdåkning, ingen kondis alls, så det blir promenadtempo. Vet inte hur jag klarar att åka på skoterspår, jag kör ju klassiskt jag. Men jag KAN skejta, men nu har jag köpt mig klassiska skidor...


    Fina, kluriga Axel som också börjat knata ♥ Pussa parvlarna från tant Flamman och Knoll o Tott


     

  • Norrskensflamman

    Liz, jag skickade meddelande till dig här igår. Kolla din inbox. Finns en länk till FB.

    Går bra för Modo, och här gläds vi åt Luleå Hockeys framgångar. Svenskt stål!!!

  • Norrskensflamman

    Hej igen! Här händer det massor ser jag....

    KUB och bra BM-besök och en liten prinsessa som säger mamma o pappa Hjärta  Hur stort är inte det?! Värt att fira!!!

    Och så är Hvidisen nykn****d, hrm, förlåt, nyälskad OskyldigSkrattande Härligt, härligt!!

    Men Blomman!!!??? Nu får du klämma fram med vad det är jag fattar ju ingenting!!!!

  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2012-02-29 15:17:40 följande:
    Jag håller på att få entonåring i huset. Det märks väldigt väl att puberteten mullrar i bakgrunden. Fy fadriken! Jag kommer att bli jordens sämsta tonårsmorsa. Jag blir så arg och provocerad av den där TONEN!

    "Ja? Än sen då?"
    "Mäh!"
    "Du fattar ju inte!"
    "Strunt samma!"
    "Det var ingenting"
    "Men ÅÅÅH"

    Och så vidare.

    Att få läxorna gjorda är ett projekt som kräver mer tålamod än jag har och han har en SÅ neggig attityd redan innan vi börjat att det typ är kört redan från början. Jag vet inte hur jag ska få honom att byta fokus och liksom bara fatt och gilla läget: Allt är inte kul och blir aldrig kul, men det måste göras, så det är lika bra att göra det. Men gott humör, eftersom det inte blir ett dugg roligare av att man spyyyyyr galla innan under och efter.
    Och du Blommis, gissa om JAG känner igen DET DÄR?! Suck. T är bara 9 år men jag undrar om hon är i någon förpubertet för det där snacket kör hon också. Jag blir GALEN !!!

    Normalt gör hon läxan utan knot, men modersmålsläxan.... Blä, där är det också den där neggoattityden som gör att jag vill bara skrika Skrikandes  Och så måste jag sitta bredvid henne hela j-a tiden. Hon kan inte ens försöka själv att lösa uppgiften. Nej, jag måste sitta med henne.
    Hon suckar och stönar och vrider sig på stolen, slänger sig över bordet och låssas sova, hon blir trött på typ 5 min och det är bara "Men ÅÅÅÅÅÅÅÅH...jag är trööööööött, jag ooooooorkar inte!!!!"

    Fan vad less jag blir Kräks
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård