Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Nyheter:

    Min sambo fick det nya jobbet. Han börjar den 8/5. Han kommer inte att gå till det gamla jobbet, utan sa upp sig i samband med att han också gick hem tidigare och då sjukskrev sig. Han lär få svårt att få sjukpenning tror jag, för eftersom han slutat så betalar ju inte jobbet, men om F-kassan då träder in utan karenser, vet jag inte. Men det SKITER vi i, för där skulle han inte vara en enda dag till!

    Jag har fått en praktikplats. Den känns väldigt spännande och nästan läskigt mycket som ett skutt mot att bli egen, och det är för omständigt att försöka förklara just nu, men från och med fredag4/5, kommer jag att få vara i dynamisk miljö och interagera med människor med visioner, nätverk och handlingskraft.Det känns EXAKT som det jag försökt hitta och behöver.

    Och-efter en motig månad då vågen ju för tusan visat mer upp än ner trots alla promenader och plankor, så har den här veckan snart inneburit -1 på vågen.

    Tänk om saker och ting håller på att vända i casa PB?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Fru E skrev 2012-04-28 15:13:28 följande:
    blommis -rd9 idag men känner nada........övriga 3 ggr hade jag liiiiiiiite ont i brösten har jag för mig men den som lever får se.......
    Ja den som lever får se. Tänk om man bara kunde fast forwarda lite ibland på själva levandet.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Fru E skrev 2012-04-28 15:35:10 följande:
    ja just nu hade det gott kunnat vara den 6/5.....
    Usch! Jag förstår det. Rynkar på näsan

    Har ni laddat upp med lite film, böcker eller annan förströelse?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Apropå film, så står min familj nu i hallen redo att åka. Vi ska faktiskt gå på bio-det var väldigt länge sedan vi gjorde något alls ihop, så det tar vi oss fasen råd med ikväll. Ha en skön lördagkväll alla. Hjärta


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hvidis, jag måste bara säga, att just det du beskriver, med att tvinga liten fäktande person sådär, är bland mina klart värsta minnen som mamam. Jag brukar vara hyfsat morsk i min mammaroll, men den gången vi skulle få i honom penicillin och han spydde och allt var helt omöjligt, då ringde jag svägerskan (som hade äldre barn och dessutom är sjuksköterska) och grät och visste inte vad jag skulle ta mig till. Sedan gjorde vi som hon sa: "tvinga honom" och sedan vägrade han låta sin pappa mata honom på en vecka...

    Annars är ju de gamla knepen typ glass och vad annat man kan komma på att luras med.
    Men, i brist på bra tips, så får du mina fulla sympatier. Jag vet precis hur det känns. Och böjer mig inför att man faktiskt ibland kanske måste tvinga-hur hemskt det än känns.

    Lanovia, jag missade att säga förut: HU vad otäckt med lilleman! Usch, jag tycker jag säger det hela tiden, men jag hoppas verkligen ni får en piggare och lugnare vår och sommar än ni haft det nu i vinter.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ninnis, jag fick på Mini och vovvar för ett tag sedan, här det dem du menar? Min lur har börjat bete sig konstigt, så just nulitar jag inte på den.

    Min mage har återigen börjat krångla, så just nu behöver jag peppa mig att fortsätta gå så in i vassen, fast det faktiskt knappt syns på vågen alls. Det känns astrist, eftersom jag verkligen har gått mycket senaste veckorna, och man vill ju gärna se resultat för att orka hänga i. Jag vet ju att det är bra på hundra andra sätt än viktmässigt, men det är förbaskat jobbigt att se vågen rätt som det är hoppa ner ett kg under en vecka, för att sedan dagen därpå kunna väga 1 kg mer igen, och inte veta varför magen är helt knäpp.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Fru E skrev 2012-05-02 13:46:33 följande:
    Ninnis-visst är det en alldeles underbar dag
    Vaddååååååå? Alltså, nog för att vädret är fint men mer då?

    Har det testats eller fyller någon år eller vad ÄR det? Säg säg säg!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    EA! TJOHO! HURRA!

    Ja ja, jag vet att allt kan hända och alltihop , men nu måste jag bara tillåta mig att bli helt otvunget glad, just precis nu.

    ÅÅÅH vad underbart roligt!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    För en tid sedan gick jag ju hos en sådan där coach via AF. Sedan dess får jag hennes nyhetsbrev. Detta är det senaste, och med det ville jag bara säga att: Ni här i tråden är en viktig "tredje plats" för mig. Hjärta


     


    Livskraftnytt!


    Sociologen Roy Oldenburg skriver i sin bok


    The great good place att vi behöver tre olika sociala arenor i våra liv om vi ska leva helt och balanserat. Den första platsen är hemmet, en intim plats där vi umgås med dem som står oss närmast. Arbetsplatsen eller annan sysselsättning är den andra, dit vi går för att tillsammans tjäna samhället och vårt levebröd. Så finns det en tredje plats som har en helt annan karaktär, men som är minst lika viktig för vårt välbefinnande.

    Den tredje platsen ska vara opretentiös och lätt tillgänglig. Den ska kännas trygg och bekväm och där är alla välkomna och accepterade som man är. Människor kan tala obehindrat med varandra oavsett ålder, åsikter och bakgrund. Informella samtal är ett av tredje platsens signum. Den ger en annan sorts kontakt som är livsviktig för oss, säger Oldenburg och citerar poeten John Donne: "Ingen människa är en ö, hel och fullständig i sig själv, varje människa är ett stycke av fastlandet, en del av det hela".


    Vi människor behöver varandra, vi angår varandra. Vi är förvånansvärt lika i det mest väsentliga när man skrapar lite på ytan. De flesta länder har av tradition en väl etablerad "tredje plats". Det kan vara puben, cafeét, uteserveringen eller kanske lanthandeln. Det finns massor med sammanhang som kan fungera som en tredje plats och fylla detta behov hos oss.


    Kanske är det också därför föreningslivet, idrottsaktiviteter och studiecirklar fyller en så viktig funktion. Kanske är det detta behov vi får mer tillgodosett under den varma och ljusa årstiden då det uppstår fler spontana och tillgängliga mötesplaster och samlingspunkter.


    Även naturen kan fungera som en tredje plats, inte minst den här årstiden. Den erbjuder visserligen inte någon social aren men den är välkomnande och accepterande, kravlös och påfyllande och kan på så vis bidra med en plats för balans och välbefinnande.


    Så hur kan vi värna detta behov? Vad händer om vi öppnar upp mer för påfyllande sammanhang och ger oss tid att skapa möten och utrymme för det? Var finns "the great good place" i ditt liv?


    Önskar Dig en härlig maj med påfyllning på Din "tredje plats"!


    Marie Sandgren


    _______________________________________________________________________


    Livskraftcoaching www.livskraftcoaching.se sandgren@hogsby.net Tfn. 070-3960649 Vid vidarebefodran av detta nyhetsbrev, ange gärna källan. Vid avbokning av nyhetsbrevet: maila ovanstående.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård