• Ninnnis

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Härliga nyheter, Flamman! Åh vad skönt att du får le lite  

  • Ninnnis
    Syrinx skrev 2011-08-27 13:26:18 följande:
    *kikar ut ur smygläsarskrubben*

    Vill bara säga hej till er alla och ett sent men stort och innerligt varmt GRATTIS Ninnis och make till er Mini! {#emotions_dlg.flower}
    Jag hoppas ni i tråden inte tar illa upp att jag sitter här i soffan och engagerar mig i era liv fast ni inte vet vem jag är. Skäms Ni verkar så rara mot varandra att det är svårt att inte dras med i engagemanget!  

    *smyger in i skrubben igen* 
    Tack! Jag tycker jag känner igen ditt nick, har du inte skrivit i tråden innan?
  • Ninnnis

    Fru E, så skönt att det gick bra med Bus-Buster.

    Jag gick agility steg 1 med vovven förra hösten och har faktiskt anmält mig till steg 2 nu. Det är två timmar under nio måndagkvällar med start nästa måndag. Jag hoppas innerligt att det kommer att fungera med Mini. Tanken är att jag pumpar ut mjölk och att maken tar kvällsmatning och läggning. Om det fungerar tror jag det är en win-win-situation, jag får komma iväg och ha lite "egentid", vovven får träning och stimulans och maken och Mini får kvalitetstid på egen hand. Men jag kanske är naiv...

    Jag har också haft lite dåligt samvete för att vovven inte får lika mycket stimulans längre. Han får massor av uppmärksamhet och många långa promenader, men inte så mycket träning. Så jag hoppas agilityn fiungerar.

    Oj, nu vaknar Mini! 

  • Ninnnis

    Vi hade en jättemysig helg i Smögen med bästisen & co. Deras dotter är två månader äldre än Mini så de två kommer nog mycket kul framöver

    Däremot tycker jag det är jobbigt med Minis humör/utvecklingsfas/vad det nu är. Det är gråt och skrik nästan all vaken tid, och jag har jättesvårt för att tolka hans signaler och förstå vad han vill (sova/äta/ha närhet etc). Dessutom krånglar han med ätningen. Antingen gallskriker han direkt när jag lägger honom vid bröstet och vägrar äta fast han är hungrig, eller så börjar han äta men släpper plötsligt och skriker, vilket leder till att det sprutar mjölk åt alla håll, och då skriker han såklart ännu mer.

    Inte för att jag tror att det är någon fara med viktuppgången, men jag tycker det är jättejobbigt när han krånglar så med amningen. Innan har det nästan hjälpt mot all ledsenhet att låta honom amma lite. Det gör ju nte direkt saken bättre att maken är borta fram till torsdag kväll...

    Jag känner mig låg, nedstämd och frustrerad, sedan får jag dåligt samvete för att jag känner mig otacksam som klagar när jag faktiskt har fått ett friskt barn, och så blir jag ännu mer nedstämd för det.

    Förlåt för egognäll...

     

  • Ninnnis

    Fru Bygg, ring eller åk in igen om du är orolig! De sa ju uttryckligen att du skulle höra av dig om du var orolig, och det är du ju. Det är säkert ingen fara eftersom allt ändå såg bra ut, men om du inte tycker det känns bra så tycker jag definitivt du ska kräva fler kontroller.

    Stor, varm kram till dig!

  • Ninnnis

    Nu ligger Mini och skrattar i babygymmet och hjärtat känns mycket lättare igen... ♥

    Labil, jag? 

  • Ninnnis

    Fru Bygg, tack!

    Fast om du känner dig orolig så är det väl själ nog att göra en extra kontroll? Bra att du kontaktar din BM, hon har kanske något råd att komma med. Kram igen! 

  • Ninnnis

    Fru Bygg, vad skönt att du har fått en ny tid. Hoppas allt ser bra ut imorgon.

    Daa, så bra att du har sovit lite bättre och är lite gladare! Kram på dig och finaste parvlarna. 

  • Ninnnis

    Tack för kramar och tips! Era tips är ALDRIG oombedda eller påträngande utan i högsta grad uppskattade. Jag tycker det är toppen att kunna prova tips från er, ni har ju gjort detta innan

    Jag har successivt återinfört mjölkprotein, bortsett från mjölk, fil och yoggi. Jag tycker inte det verkar som Mini har knip, utan mer som att han blir förbannad. Sen kan han ju såklart få magknip av annat, även om vi fick bukt med mjölkallergin (om det nu kan kallas allergi). 

    Han äter ordentligt ibland, så jag får väl helt enkelt bara låta honom äta när han vill och slippa när han inte vill. Nu sover han i ergon på min mage, vi har precis varit ute med hunden.

    Vi har 3-årig bröllopsdag idag, men maken är som sagt i Göteborg fram till torsdag. Jag tror det gör mig lite extra låg också, att han inte är här på vår bröllopsdag. Jag har känt mig väldigt lättirriterad senaste tiden och är nog inte världens roligaste fru för tillfället. I kombination med att maken är borta en del just nu  tror jag tror vi hade mått bra av att fira lite. Jaja, maken föreslog att vi skulle fira lite i helgen så det blir nog bra. 

  • Ninnnis
    Daa skrev 2011-08-30 14:17:06 följande:

    Vi har upptäckt att parvlarna kan bli riktigt griniga om de tycker att det är för varmt (kanske ännu ett oombett och påträngande tips? Ignorera i så fall). När ingenting är bra fungerar det ibland att ta ut den ledsna på farstubron eller ner i källaren en stund. Jag, som ibland är lite frusen, kan missa den grejen.


    *kramar om Ninnis med*


    Jag tror Mini är ganska varm av sig, så det kan säkert hjälpa ibland. Tack!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård