Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    MSW; låter som en trevlig helg väntar. Men vedfix... inte så kul tycker jag, men man kan väl se det som ett träningspass? Hoppas ni får en trevlig kväll med mammorna. Är det från mammagruppen eller är det vänner sedan tidigare som råkar ha barn i samma ålder?


    Msw, jag har inte riktigt koll på var i landet du befinner dig. Bor du också i de södraste delarna som Hvidisen, Ninnis, Syrinx mfl? Eller bor du i de mer centrala delarna av landet?


     

  • Norrskensflamman

    Mina tjejer kommer hem idag. Chattade med T igår och de hade fått gråta en skvätt när de packade. De vill inte skiljas från pappa och de vet att det kan ta läääääääääänge innan de ser honom igen. Åh, jag är så ledsen för deras skull att det är så här... Önskar man kunde göra något. Men som sagt, det var inte mitt val att flytta 180 mil bort från barnen. Och jag kan inte påverka det så mycket. Jag kan inte heller ta på mig att vara den som betalar och arrangerar resor till pappa, när han vägrar kommunicera med mig. Punkt.


     


    Jag längtar vansinnigt efter mina hjärtan!!! Men samtidigt så har det varit rätt skönt att få vila lite och tillfälligt få vara oansvarig Flamma istället för ansvarsfull mamma. Om ni fattar hur jag menar.

  • Norrskensflamman

    Heeej, hej! Här har isen från älven "gått" inatt, dvs brustit och flytit iväg ut mot havet. Vår!! Men det är kallt o blåsigt.


    Igår hade jag planer på att simma på kvällen, men jag fick så ont i magen, blev tvärtrött och gick och sova kl 21 Undrar om pollen börjar göra sig påmint här...


    Blomman har sms:at och hon mår under omständigheterna bra. Hon skall flyttas till ett annat sjukhus (vet inte om jag får skriva var, men jag kan väl tänka mig att det är närmare där hon bor??) och ligga på avdelning där. Hon har träffat både op-läkare och ögonläkare och det verkar som att hennes synfältsnedsättning är borta!!! Va?!?! ÄR inte det STRÅLANDE nyheter, så säg?! Solig Solig Solig


    Oj, så skönt att höra! Hon börjar känna sig mer som sig själv (var väldigt svullen direkt efter op tydligen) nu. Härligt, härligt! Snart är du på banan igen Blommis Blomma Hjärta


     

  • Norrskensflamman

    Blomman!!! Så himla härligt att se din plupp vara grön här inne!! Åh, så underbart du berättar och beskriver dina intryck och känslor. Tack från djupet av mitt hjärta för att du delar med dig ♥ Kjell, så kul att du hittat hit! Stanna gärna Jag odlar ingenting jag. Förutom hår på benen. Förr om åren, innan barnen så hade jag mycket blommor. Men så flyttade vi till det här stora huset, med stora tomten, där det inte fanns några blommor alls, och så kom barnen... Och så reste vi bort hela semestern varje sommar. Så då valde jag bort odlandet. Sen nån gång kanske...      

  • Norrskensflamman

    Men Blomman !!! Snälla nån... Det här behövde du ju verkligen inte! Skönt att Blompojkens tumme inte var bruten i alla fall.


    Men vattenskada... Inte alls roligt!


    Kanske du ändå skulle anta Klockis fantastiskt generösa och hjärtevarma inbjudan?

  • Norrskensflamman

    Klockis, vilken härlig helg du haft! Och vilket underbart bonusbarn du har


    Själva fick vi inte mycket gjort under vår 4-dagarsledighet. Ingen räfsning. REgn o blåst förutom söndagen, men då hade vi annat uppbokat.


    Sambon har äntligen fått komma till läkare med sitt knä, som inte blev bättre, varken av vila eller rörelse. En kraftig inflammation i muskelfäste tror läkaren. Problemet har ju varit att han inte får äta antiinflammatoriskt såsom Ibumetin, pga av hjärtmedicinerna (blodförtunnande).


    Läkaren skrev dock ut Pronaxen och sa att en vecka kan han äta det (med ökad blödningsrisk). Alternativet var kortisonspruta, vilket sambon avböjde.


    Remiss till röntgen fick han också, för att utesluta andra eventualiteter. Bra!


    Idag fyller pappsen år och vi ska hem till byn på smörgåstårta. Min mor har blivit mer snurrig, så nu i veckan ska de göra demensutredning och ev sätta in bromsmedicin, beroende på resultatet av den.


     

  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2013-05-14 11:21:26 följande:
    Flamman, vad bra att han kom iväg till läkaren, din musiker! Inte så konstigt med så stor livsstilsförändring om kroppen reagerar lite ilsket "hallååå??? vad håller du på med nu då karl?". Fast varför tog han inte kortisonet? Det behöver ju hållas lite lugnt nu där i knät.

    Jag förstår att det är deppigt för honom-man känner sig så jäkla nöjd med sig själv när man gör dådana där förändringar och kommer igån-och så ska kroppen liksom motarbeta en så man kommer av sig. Det är inte alls roligt. Och det kräver mental strategi och tålamod, uthållighet och envishet att ta de motgångarna. Dessutom skulle jag tro att det finns en starkt känslomässig bit för honom att hantera efter det han varit med om-jag tänker att på samma sätt som jag känner inför min hjärna, så är det så skarpt läge när det är "herregud-mitt hjräta!" det blir så på skarpen att det är ens liv det handlar om. det enda liv man har. Jag tror han kan behöva både reagera och bearbeta ganska mycket ett tag och att saker kan komma i för både en själv och närstående i ologisk ordning. men då får man tänka att det är bar att det kommer ut! För, inombords kvävs, drunknar och förtärs man annars.

    Jag måste säga, att han tycks varit lite av en hjälte och riddare, den här mannen, dels i er ganska speciella start med allt som kommer med dealen i er kärlek liksom, men också att få sådana här chockerande besked som han fått för egen del. Jag hoppas verkligen hans knä läker snabbt så ni får dela en sommar full av aktiv gemenskap som bär framåt på samma väg ni börjat. Jag tror på er.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur

    Tack


    Jo, det var chockartat för honom (och mig). Bara tanken att de har varit in i hans hjärta och kranskärl och pillat. Det är inte helt oriskabelt... Det kan bl a framkalla en ny hjärtinfarkt. Mor o fars granne gjorde samma. Han fick en hjärtinfarkt när de höll på. Hjärtstillestånd i 15 minuter. När de höll på med hjärtmassage så bröt de två revben på honom. M säger själv att det här med ändrad livsstil gör han för sin överlevnad. Han vill leva. Inte dö i hjärtinfarkt vid 42 års ålder.


    Btw var han och gjorde arbets-EKG och han har nästan fysik som en brandman nu! Skidåkningen har gett effekt Han gjorde 220 watt på cykeln och branmännen ska göra 250 watt. Hjärtat funkar jättefint även när han har nästan maxpuls. Och beter sig precis som det ska. Tack gode Gud! Ett gott kvitto på att han är på rätt väg. Och blodfettshalterna var mycket, mycket lägre nu (även tack vare medicinerna förstås).


     


     

  • Norrskensflamman

    Måste jobba, även om jag hellre hänger här... Ikväll vet ni vad som gäller för mig... Det förbjudna ordet.......................................SMÖRGÅSTÅRTA!!!!!!!!! Cool

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård