Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Tassar in och vinkar matt... Vill skicka en försiktig kram till 'Blommis. Stackars din kropp vad den utsätts för just nu, men på sikt leder det ju till något bra för den och för dig. Så bra att du fått prata med endi... endo... ja, läkaren som visste att ge korrekt och mycket viktig och relevan info till dig! Häng i Blommis!! Det ska bli bra det här Jag är utslut av all fotboll, skolutflykter, musikaler, uppträdanden, födelsedagar, jobb mm, mm.Nu ska jag stupa i säng. Imorgon ska T delta i den lokala talangtävlingen som hon väntat så ivrigt på. Ikväll kom dock nerverna... Ingenting kändes bra. Lilla stumpan. Jag har firat nationaldagen med att sjunga i kyrkan. Och så en grillning ute i solen här hemma. Natti-natti!            

  • Norrskensflamman

    Åh Blommis, så fint!!! Jag snorar och gråter här också!! Tänk vilken rikedom att ha en sån vän som Blompojken.


     


    T vaknade upp förkyld, med rinnande ögon, snorig näsa och ont i halsen Och det är samma med mig. Jag ska sjunga på dop imorgon...


    Ja ja, stumpan har förberett sig så länge och sett fram emot detta, så hon vill iaf göra ett försök.


    Och jag, ja jag får väl också försöka göra mitt bästa imorgon. Det tar 3 min, sen är det över.


     


     

  • Norrskensflamman
    Daa skrev 2013-06-09 20:14:11 följande:
    Ikväll, när barnen badade i badkaret, fick Fälga för sig att hon skulle ligga ner. Jag erbjöd mig henne att vila sitt huvud i min hand och uppmanade henne att lägga sig "som när du ska vila". Hon fick plötsligt en så förundrad min och jag kände att hon började flyta i det grunda badvattnet. Kanske övertolkade jag alldeles hennes ansiktsuttryck, men när jag skulle säga åt henne att det var dags att kliva upp kändes det verkligen som om jag klampade in och avbröt en väldigt speciell upplevelse för henne (nej, parvlarna har inte babysimmat). Måste låta henne utforska det där mer. Lilla Fälga, som för några dagar sedan satte ner händerna i sina sandaler och tryckte sulorna mot kinderna och klev omkring i köket och sade "Jag fjäril." Det tog ett ögonblick innan jag såg det hon såg: sandalerna hade blivit fjärilsvingar. Tänk om man hade den fantasin!
    Hjärta Hjärta Hjärta
    Åh så gulligt!! Blev jätte-jätteparvelsjuk nu och känner att vi bara MÅSTE träffas och det SNART! Min T har också frågat när vi får träffa Parvlarna igen. Hon blev sååå förtjust i dem (vem blir inte det, de är ju världens charmtroll) och vi satt och såg på foton från när vi var hemma hos er. 
    Nä, det där måste vi ta tag i!!

     
  • Norrskensflamman

    Hejja, hejja Blomman! Nu tänker jag på dina tankegångar kring framtiden. Och på hönsen. Och bra jobbat i helgen, men jag blir lite orolig; borde du inte ta det aaaaaaningens lite lugnare? *rynkar ögonbrynen bekymrat och av omtanke enbart*

    Vi hade också åska här ikväll. Precis när vi bestämt att åka på cykeltur med familjen. Vi blev dyblöta innan vi var hemma igen. Men eftersom vi nu har snudd på midnattssol så tänds inga gatlysen här. BAra dubbla regnbågar

     

  • Norrskensflamman

    I fredags hade vi den traditionsenliga lekparksfesten i kvarteret. Grillning och brännboll, skattjakt mm. Med kvarterets alla barn (och det är ganska många, i varierande åldrar). Tror det var över 16 st ungar. Och så alla vuxna också. Mycket, mycket trevligt. Har världens bästa grannar.

    Igår vaknade jag utan röst! Dunderförkyld och knivar i halsen. Drack te och honung, slemlösande, ja allt möjligt, samt talförbud i flera timmar. Kl 12 åkte jag och m till kyrkan och testade ljud och min röst. Jag bad en bön. Kl 13 började dopet och eftersom Gud faktiskt hör bön så fick jag äran att förgylla (hoppas jag) lille Kelvins dop med sång, (om än lite med skrovligare röst än vanligt) och m:s gitarrspel. Huvudpersonen Kelvin verkade då nöjd i alla fall!

     

  • Norrskensflamman

    Lilla K har haft en rolig helg med en ny kompis i kvareteret som hon lekt med varenda ledig stund.

    Idag har jag varit till mina föräldrar. Mamma blir skräpigare och skräpigare, men hon blir glad när vi kommer.
    Hon vart jätteglad att få se filmerna från T:s framträdande i Talangtävlingen (även om hon trodde att det var jag som sjöng) och min och M:s insats på dopet.

    M. har varit med sina egenhändigt bundna flugor och försökt få lax på kroken, men det bidde inget denna gång. Sån tur att han dragit igång ett långkok (pulled pork) innan han for iväg, för annars hade vi fått vara hungriga.
     

  • Norrskensflamman

    Jo, just det! Vi var på ett kulturevent i fredags. 

    Det var tolv duktiga barn från klass 1-6 som deltog i en liten lokal talangtävling.
    delad första plats kom en fantastiskt begåvad kille  som spelade fiol så man tappade hakan, och så den här 10-åriga tjejen som sjöng en fantastisk översättning (Py Bäckmans) av en fantastisk låt (Leonard Choens) på ett sånt sätt att man faktiskt tror att hon vet vad hon sjunger om och att hon har nåt att berätta, trots sin ringa ålder.
     Hjärta



  • Norrskensflamman

    Sladdar in så i sluttampen på lunchen...

    Klockarbol, krya på dig. Har också hostat och snorat nu sedan i lördags. Nu börjar det vara mindre förkylning iaf och så lite pollenallergi på det, trots ett par dagars regnande.

    Blomman: Good news, verkligen!!! Gud så skönt att svullnaden lägger sig och att du mår bättre. Hejja!

     

  • Norrskensflamman

    Kjell; helkonstigt måste det kännas!! Helsnurrigt verkar det som du beskriver. 
    Jag hade älskat att ha skolavslutning i kyrkan men barnen brukar ha sin utomhus vid en gammal, jättevacker typisk gård från det landskap där vi bor,  som är tvärs över vägen från skolan.  Hittills har det alltid varit bra väder, men imorgon har de lovat regn och därför har de flyttat avslutningen till en sporthall  
     

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård