Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    September, så himla SKÖNT det låter med lösningen på jullogistiken! Jättebra!


    Jag blir sugen på att ta hit någon som putsar alla mina fönster åt mig...Drömmer

    Flamman, baaaaaaa för kli som inte får klias på! Men du, vilken tur att du gick och kollade dem! Jag antar att det betyder att de inte tycker de såg bra ut, men vad mer då? Skickas de iväg nu eller?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ang pappa, så får jag be om ursäkt för FET-harangen, men jag antar att jag behövde få ur mig det där.
    Jag tror att jag har lite svårt att medge att även jag har saker jag är besviken över och som gör ont. Jag vill gärna sätta ljuset på att jag minsann klart mig bra och att huvudsaken är att vi har en relation, att jag kan förlåta mina föräldrar deras mänsklighet etc. Dvs inte vara ett offer, inte döma mina föräldrar, vara lojal och inte gnälla om saker. Men, så fattar jag ju att även om jag är storasyster, även om jag har ett bra liv och inte fuckat upp tillvaron  totalt för mig själv osv, så finns det saker jag missat och som lämnat sina spår.

    Det som framförallt stör min sinnesfrid just nu, är nog att om han inte kommer för att han tycker att jag stressar upp mig för mycket, innebär det ju i klartext att han bara vill vara med migom jag är mitt trevliga, goda, välartade jag, som förtjänar att umgås med. Om jag är precis så full av sidor och avigheter som jag är-som kanske trött och stressad (kanske mest mentalt) lite vresig eller bara inte så himla nöjd med allt hela tiden, så väljer han bort mitt sällskap-och även min sons.
    Då blir konsekvensen inom mig "Du kan inte ens vara trevlig nog för att din egen papap ska vilja vara med dig över juldagarna. Vad är du för människa, kvinna, dotter, mamma och syster egentligen? " och så känner jag mig misslyckad och värdelös. För man ska väl iallfall åtminsone kunna vara trevlig? Annars är det ju klart att ingen vill vara med en.

    Sedan får jag påminna mig om vilken kuf min pappa är. Att han nog har ganska svårt att vistas i miljöer där han inte kan göra allt precis som hemma-och att han inte är van att utsättas för något alls som ens kan påminna om kritik. Alltså blir även små saker som andras som lever i familj, nog inte ens tänker på, jobbiga för honom. Som att jag hyschade honom en gång ifjol, när jag bara ville höra ett par meningar av vad en person sa på tv innan jag ville lyssna på honom. Det var fruktansvärt otrevligt av mig och det fick jag veta också.
    Att jag inte suttit ner alls på flera dagar utom vid måltiderna och farit runt och fixat med stort och smått fram till just precis det där tv-programmet och att det var just den biten jag ville se-typ fem minuter på hela helgen, var inte ens någon idé att förklara, för han fixar liksom inte att byta perspektiv. Och att säga "men pappa du då?" hjälper ju knappast. Dessutom var det kanske inte helt trevligt av mig-men det är precis det jag ändå tycker han borde klara och ändå vilja komma. För att alla i en familj vet att man inte är perfekta och att umgänget sällan är helt friktionsfritt-,men man träffas ändå, för att man är en familj. Det är DET som är pudelns kärna. Att han borde vilja träffa mig nästan oavsett.

    Jaha, nu blev det en lika lång grej igen. Godmorgon och varsågod för att jag sänker stämningen redan innan klockan slagit åtta!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Oh, nu kom rörmokaren hit!
    Då kanske arbetet mot ett fungerande badrum kommer att fortskrida en bit idag. Och jag borde väl sluta masa runt i pyjamasen och klä på mig som normalt folk. Och släppa ut hönsen.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Här pluggar vi substantiv i bestämd och obestämd form, ståendes i singular respektive plural., adjektiv kompareras för fullt så superlativen haglar, och dessutom tar vi tema på verb enligt lagarna för infinitiv, preteritum och supinum. Lägg till det stavningsreglerna för sj-/tje-och en massa andra ljud, dubbelteckning och lite annat smått och gott, så har vi den samlade kompotten för innehållet i det prov Blompojken ska skriva på onsdag.
    behöver jag säga att entusiasmen är något sviktande hos nyss nämnda pojke? "Meeeen varför måste degöra allt så KRÅNGLIGT!!!"
    Ja, och så behövde han visst öva bra mycket mer på gångertabellerna, vilka tydligen inte alls sitter så väl i ryggmärgen som jag velat inbilla mig.

    Förutom det, hämtade vi efter lördagens handbollsmatch, hem ett lamm, alldeles nystyckat. Det tog mig timmar att lista ut vad som var vad, packa det i lagom stora enheter och dessutom passa på att läsa på lite på nätet om lamm, deras olika styckdelar, vad man lämpligen kan göra med dem etc. men, det känns mycket gott att apropå vad man kan äta med gott samvete, ha ett ekologiskt uppfött och slaktat lamm i frysen. Ett som haft det hur bra som helst i alla sina dagar.
    Jag kan ju säga att särskilt nöjd över detta inköp är nog Truls, som hela tiden uppmärksamt följde varje rörelse jag gjorde i det väldoftande köket. han ha fått levergodis ugnsbakat åt sig, värsta benet att arbeta med-vilket han gjorde hela kvällen tills han var helt slut och somnade, och en del spännande sparat i frysen särskilt åt sig.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ingis, jotack, kycklingen börjar vara stor nu. Den är snart 9 veckor och jag tror inte det dröjer länge nu innan hönan säpper den helt. Den börjar mer och mer bete sig som de andra och det verkar komma små försök attlåta på lite mer varierande sätt än bara det där ljusa pipandet.Det låter ju skitkul-som om den har hosta ungefär.
    Jag har varit ute  ett tag idag med deras burdörr öppen för att locka dem att knata runt på gräset lite. Det gjorde de. Tills en kråkflock kom kraxandes. Då rusade de allihopa, med så mycket värdighet i behåll de förmådde, tillbaka in i hönsgården och ända in i hönshuset. Better be safe than sorry liksom.

    Själv sorterar jag newbodypaket, jobbar på att sälja någon fler salami och utfodrar djur, städar efter djur och lyssnar på när rörmokaren bankar. Jag har lyckats få ändan ur vagnen och petat ner mina skimmia och julrosor i blomlådan efter att äntligen ha sliteit bort den skamfläck av vissna sommarblommor som alldeles för många veckor hängt utanför fönstret som ett sorgligt dåligt samvete. Nu ser lådan fin ut-men det är väl också ungefär det enda iordninggjorda i hela hemmet.
    Jag såg till min förskräckelse att det ju för tusan snart är första advent! Det där datumet då man tycker man borde ha nyputsade fönster, storstädat och fint innan man hänger upp alla adventsbelysningar....Obestämd


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ingis igen, apropå att vara mörkrädd, så är väl nattlampa en bra idé? Iofs tror jag att det där man är rädd för, eller vad man nu har för skäl att man nattvandrar, ofta är en fas då man helt enkelt vill ha extra närhet och försvinner ett skäl (som mörkret) är det inte omöjligt att barnet hittar något annat, som lejon under sängen, måste kissa, kan inte sova, drömde en dröm eller vad som helst-men det får man ju isåfall ta vartefter.

    Solde, fy vad obehagligt! Jag förstår att du blir fundersam-kanske fråga någon läkare om det bara kan bli så eller om det är tecken på någon infektion eller så?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Kjell Präst skrev 2013-11-20 12:37:19 följande:
    Amen!!!!
    I second that!
    Kjell Präst skrev 2013-11-20 12:38:06 följande:
    Hos mig räcker den i flera minuter.
    Hos mig kan den räcka i flera dagar Oskyldig
    ...men bara om jag gömt den i garderoben för Blompojken.
    Fast han har räknat ut två av mina gömmor nu. "Hallå, har du inte ens nå´t i garderoben eller?" sa han igår när jag envist hävdade att inga godsaker fanns att uppbringa. Och ja; jag gömmer godis och det jag äter när ingen ser räknas inte. Vaddå förnekelse och missbrukstendenser? Jag förstår inte vad ni menar!
    ingenjörsbruden skrev 2013-11-20 10:32:44 följande:
    Blomman....du skrev lite konsigt i ditt inlägg....massa konstiga ord som jag inte förstod.....tog bort dem o nu ser meningen alldeles perfekt ut!
    Ja, nu ser det bra ut!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman, i min sons klass har de samlat en summa per elev och läsår på ett konto ända sedan åtminstone första klass. Det var redan igång när vi kom hit så att säga, så vi har bara hakat på. Sedan har de sålt salami för vad som nu är tredje året i rad. Samlandet är för att slippa göra så hysteriskt mycket arbete, och salamin för att få ihop lite utan att behöva betala allt själva. Och för att de ska jobba lite för den gemensamma saken så att säga.
    De har också varit med och vunnit någon tävling som givit lite extra i kassan och så är det tradition här i byn att 6:orna ordnar med disco för de yngre och på så sätt får in några extra kronor. Det gjorde de vid höstlovet och de gör säkert om det i vår.

    Återstår gör att välja resmål, vilket kan bli nog så krångligt, eftersom den eller den inte tänker följa med om det blir det eller det, och dessuom finns åtminstone ett par otroligt omständiga föräldrar som jag misstänker kommer att åka med eftersom just deras barn inte klarar sig annars (fast kanske det är just de barnen som skulle må bra av att åka utan morsan)
    Men det blir nog bra småningom...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Daa, mycket intressant reflexion. Ganska intressant också att man kan reagera så olika på en bild. jag älskar den där bilden och blir glad av den-fast jag myckeet väl fattar din poäng och kan se den när du säger det. Men det var inte det som slog mig när Blompojken visade mig den. Jag får energi att orka tänka att min dröm finns och kanske verkar som en saga för nån annan, men jag ska göra min egen saga. Typ.


    Hvidis, jo, man kan addera på svenska. Precis som dividera, multiplicera eller subtrahera-det betyder ju det som det betyder och vårt språk är ju fullt av inplockade ord som vi använder hela tiden. Men, ord som för tillfället är populära har ju en tendens att överanvändas däremot-synonymer berikar!

    Titta vad lite klockan är!-och redan har jag tänt i pannan, röjt undan i köket, fixat kaffe, släppt ut hönsen (som inte vll gå ut för det regnar), skjutsat sonen till skolan (för att det ju regnar-ymnigt!), bäddat och plockat undan en massa saker från fel plats. Och både rörmokaren och snickaren är i full gång här. Jättekonstig och udda dag i min värld. 


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård