• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Leksi skrev 2011-04-20 21:37:37 följande:
    Soldemor, jag måste fråga, hur kommer det sig att Solde har två extrahussar?
    Det är ett par som är mycket goda vänner till oss. När vi skulle hämta Solde på katthemmet kom det fram att de hade haft katt för länge sedan och att de gärna ville passa henne när vi skulle åka bort. Så blev det och de skämmer verkligen bort henne när hon är där. De har hus med trädgård och när de pysslar där hjälper hon gärna till, hon har dunkuddar i köksfönstret hon kan ligga på och naturligtvis en egen tv-fåtölj. Vill hon ha mat på natten går de upp och fixar det - m a o har hon totalservice 24 timmar om dygnet när hon är där. Glömde nämna kam-borst-och-kardorgierna och godisstunderna! Suck! Hon gråter alltid förtvivlat när vi hämtar hem henne. Innan Siena kom, så passade de Amaretto också, men Siena blir för mycket. Så när vi åker bort, är Solde hos sina älskade gubbar och skogisarna är hemma och Amarettos uppfödare kommetr till dem morgon och kväll.
  • Soldemor

    När jag gick till garaget idag var det många som tittade på mig. Kändes väldigt märkligt till jag kom på att det antagligen berodde på, att jag hade kaftanen på mig. En svartrock som älgar på genom stan, typ. Vi skall fira skärtosdagsmässa ikväll, det är därför jag har den på idag. Ikväll blir det väl ännu värre, då har jag "flärpen" (elvan) på också¨, då jag kommer direkt från gudstjänsten då.

    Vi såg en helt fantastisk pjäs i Malmö igår, "all we need is love". Den var super! Mycket gripande och full med humor. Skall visst filmas och sändas på tv, se den då!

  • Soldemor

    Heej!

    Haaallååå?

    Har alla redan grenslat sina kvastar och dragit till Blåkulla? 

  • Soldemor

    GLAD PÅSK!

    Har haft ljuvliga dagar i detta drömväder vi har här nere!

    Passionis: Jag fick rätt på mina gudstjänster! Tog inte uppståndelsen på fel ställe! Tack för tipset!

    I går var vi på konstrunda som avslutades på Kafe Annorlunda vid Stenshuvud, gott!
    När vi kom hem tog vi tjejerna och åkte till botaniska trädgården. Vi gicd fär med dem i nästan två timmar, härligt! Isolde går glatt fram till alla för att de skall få hälsa på henne, medan Siena är något mer reserverad. Men efter ett tag var hon ganska frimodig hon också. Amaretto är det inte alls lönt att ta dit , han tycker det är sååå läskigt med alla människor som joggar och cyklar, huu!

    Skickar en puss till lille Orvar-Eskil och en jättekram till Flamman.

    Nu skall jag snart träffa ett av sommarens alla brudpar, sedan hem och skriva räkningar, deklarera och bada Isolde i svart-och-mjällshampo samt lite allmän tassikyr.

  • Soldemor

    Nu blir det begravning med minnesstund och sedan jour på sjukhuskyrkan i natt.

    Glad valborg (eller siste april som det heter i Lund) och en trevlig första maj för alla som jobbar el är lediga. Jag har gudstjänst och sedan vigselsamtal. Och på måndag har jag ledig dag! Då skall det härjas hemma!

    Kramar och pussar till alla, i eller utanför magar! Gravid

  • Soldemor
    muggles skrev 2011-05-02 11:18:15 följande:
    Finns det coola träskor till män? Min man skulle vilja ha träskor för att lätt kunna ta på sig ngt när han går in och ut ur huset (vi är inte förtjusta i Foppatofflor någon av oss). Och frågan är om det finns ngt roligare än vanliga svarta klassiska? Ngn som sett det någonstans? Han fyller år i slutet på månaden. (Tänk att Ada och Beda skulle bli majbarn - det trodde jag aldrig!!!)
    Jag köpte jättefina i en skoaffär på Freeport för något år sedan. Är ju inte så himla långt från dig!
  • Soldemor
    Norrskensflamman skrev 2011-05-02 21:44:09 följande:
    Vet ni, jag och flickorna har det väldigt harmoniskt här  i huset just nu. Helt plötsligt kan vi andas och behöver inte gå på helspänn och jag känner stressen släppa.
    Är det i så du helst skulle vilja ha det alltid?
  • Soldemor

    Här sitter jag och borde skriva konfirmandtal intör konfirmationerna på lördag, men har så mycket att läsa ikapp här!

  • Soldemor

    *Skickar stor och varm kram till Fru E*

    Vi är här för att lyssna på upphakade skivor, bara så att du vet! Vi blir glada bara av att få se din gröna plupp, så det så!

    Sitter och väntar på häftklamrar till kopieringsmaskinen, så att jag kan börja göra mina 700 agendor till i morgon. Trodde att jag skulle sluta tidigt, ha ha...

    Hördu Ninnis som är i Malmö, såg att det skulle bli utförsäljning av ekologiska och färgglada barn- och damkläder i Frihamnen i Malmö i dag och i morgon, Blingo hette företaget. Kanske kan vara något?

    Ville åka dit själv, men får nog tillbringa fredagkvällen vid kopieringsmaskinen.

    Fick förresten jättefin present av ena konfirmandgruppen, en vacker burk med katter på och inuti burken låg en porslinsmugg med samma motiv - olch i muggen låg fin choklad från en lokal pralinist, choklad med granatäppöe i. Det var liksom en perfekt present till mig, gullungar.  Funderar på att adoptera dem, skall visst vara några slott till salu i trakterna här, hm. Fast när det är körkortsdags så lämnar jag tillbaka dem till föräldrarna!

    Förutom på klamrar så väntar jag på en ny dator (tjoho!) som skall komma hit efter lunch. Den här jag har nu, hänger sig och håller på. Vissa dagar får jag starta om den hela tiden.

  • Soldemor

    Flamman: Håller med Hvidis, helt och hållet

    (jo, jag scrollade innan, klarar inte såå måga fula ord på en gångDemon

    Konfirmerade mina 26 konfirmander i lördags och haft två sköna lediga dagar med kattpromenader i skogen, påbörjat projekt få böcker i bokhylla (det tar tid) och varit och gjort av med pengar, då en av Kapp-Ahl-butikerna i Lund skall stänga. Det var 50% på allt! Skoj, gillar mycket av deras kläder. Samtidigt hör jag makens röst i huvudet: "Tänk på vad som finns i Italien!"  Jo, jag tänker och planerar för lätt väska med ner.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård