Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    *räcker upp handen på kolhydratjunkie*

    Precis Blommis! Helheten o att må bra! So what om man äter ngt riktigt onyttigt ngn gång! Ångest gör ingen nytta....

    Idag ska vi äta schartzwaldtårta! Busan fyller 1,5 idag! Stooooor tjej nu!

  • ingenjörsbruden
    Norrskensflamman skrev 2011-03-10 13:28:13 följande:
    Nämen Gud, jag menade absolut inte heller att nedvärdera någon diet eller träningsmetod. Nej, nej, jag bara hänvisade till mig själv, vad som funkar och inte funkar på mig.
    Jag vet att både GI och LCHF har hjälpt många, men när vi provade jag o maken så funkade det inte på oss. För min del var det nog för att jag har så svårt med fettet (även om jag vet att det är mättande och att man minskar sötsuget) och för maken var det mer att han kan proppa i sig hur mycket fett som helst och ändå är han hungrig.
    Han blev dessutom helt orkeslös på sitt fysiskt mycket tunga jobb. Och jag blev helt slut i huvet när jag skulle få ihop debet o kredit...

    Jag är medveten om det där med snabba kolhydrater och försöker minska ner på det.

    Nej, var och en gör det som passar en bäst rent fysiskt men också, nog så viktigt, som passar in i det liv man lever och den situation man är i.

    Ingis o Blomman, ni gör ett jättejobb båda två

    Blomman, hoppas det blir ett bra möte.
    Hahaha....du flamman....säg till maken att Björn Ferry tog guld på LCHF! Kan ju inte vara mer fysiskt än det.... hihihihi....
    Man blir orkeslös o jäkligt seg i kolan precis när man skär ner på kolhydraterna...det rättar till sig efter 2-4 dagar.....men man är olika....så är det bara....vissa behöver mer kolhydrater än andra!
    Jag är bara så glad att jag har INSETT vad som varit mkt stora problem o nu fått enkla hjälpmedel som verkligen hjälper mig.

    Jag tycker även att VV o GI är kanon...men jag orkar inte räkna alla points med VV....o GI är också lite klyddigt....tex kokta morötter har mkt mkt högre kolhydratinnehåll än råa....
    VV mat är för smaklös med allt fetsnålt.....pluss att jag har insett att alla light o lågfettvarianter är processerade på ett annat vis o innehåller mer tillsatser=skeptisk.

    Igår upptäckte maken tex att torrostade jordnötter har nästan dubbelt så mkt kolhydrater som vanliga jordnötter....när vi läste innehållsförteckningen så innehöll torrostade skummjölk, dextros (socker) o en himla massa andra saker.... snacka om att bli snopna....trodde att när något är TORROSTAT skulle vara nyttigare.....tji fick vi!
  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2011-03-10 13:29:30 följande:
    Ingis, jamen precis!

    När det gäller det här med grönsaker, så läste jag en mycket intressant artikel i en tidning på vårdcentralen. Den handlade om enzymer och hur otroligt viktiga de är för kroppen. Man dödar dem om man värmer upp grönsakerna och det hade en stor inverkan på allt möjligt som kolestorolvärden och matsmältning, så jag fick verkligen input UTÖVER allt detta med vd som förbränne roch inte. Vi kan helt enkelt inte ta upp det vi behöver för att vi ska fungera utan enzymerna. Det kunde påverka allt från vikt till trötthet osv.
    Och citatet "ett rostat solrosfrö kan inte gro" satte sig hos mig.

    Det är så mycket mer med att äta och må bra än vad man väger!!!
    Så tanken om att josa fick mycket stöd där OCH att man inte kokar/ungnsrostar allt hela tiden, uatn petar i sig så mycket råa grönsaker och frukte man ids.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    hmmm *tankarna far....men man ska väl inte äta levande kött......brrr....nä nu får jag nog ta o äta lunch innan jag läser mer*
    Tror osså att det är nyttigare med råa grönsaker....men...har läst någonstans.....där är några ämnen som vår kropp har svårt för att ta upp om man äter mkt råa grönsaker.....att kroppen bättre tar upp det när grönsaken är kokt....hmmmm....kommer inte ihåg....nåja.....

    Roligt att få bekräftelse på något som man tror på!
    Hoppas besöket går bra idag!

    Fru Sy: Va gulligt det låter med pirat-filt. Såg allt bra ut även om läkaren inte var lika bra?

    Nu mååååste jag gå o väcka lilla loppan....hon har sovit i 2,75 h!!

    MAAAASSA kramar till er allihopa!
  • ingenjörsbruden
    Fru E skrev 2011-03-10 13:49:08 följande:
    ingis-fika när!?!?
    Helst helg, kl 15 passar bäst om Busan ska med....annars däckar hon oftast kl 11 så då kan jag smita iväg hemifrån o vara borta ett par timmar lätt!
  • ingenjörsbruden
    Hvidbrud skrev 2011-03-10 20:16:29 följande:
    Blä.

    Arytmik på lillhjärtat. Kardiografi på prenatal idag och flöde undersökning i morgon. Extra UL av hjärtat och så blir det BM varje vecka från och med nu. Barnmorskan sa at det troligen var sinusarytmi som ofta försvinner vid födseln, men det ska ju kollas upp ordentligt. Min lille sprattelgubbe!
    Men lilla sprattelgubben! *KRAMAR hårt om Hvidisen*
  • ingenjörsbruden
    lanovia 08 skrev 2011-03-10 20:15:22 följande:
    Har läst här under dagen men inte tatt mig för att kommentera. Dagen har varit väldigt blandad. Började med att slappa och vara själv hemma sedan kom en kompis till E hit några timmar. E började dagen på topp och strålande glad, sedan dippade det och gnälldes konstant. Dessa tänder som skall göra så ont på stackarn.  men hon slutade glad och skrattandes igen så genast glöms allt annnat.

    Nu skall vi packa här. Imorgon skall vi åka ut till stugan.
    Du kan testa o ta lite flytande alvedon på fingret o försöka stryka det i munnen på E....det dövar i ytan o så slipper man ge dem alvedon hela tiden.....dock så belönas man oftast av ett provtugg...
  • ingenjörsbruden
    Hvidbrud skrev 2011-03-10 20:16:29 följande:
    Blä.

    Arytmik på lillhjärtat. Kardiografi på prenatal idag och flöde undersökning i morgon. Extra UL av hjärtat och så blir det BM varje vecka från och med nu. Barnmorskan sa at det troligen var sinusarytmi som ofta försvinner vid födseln, men det ska ju kollas upp ordentligt. Min lille sprattelgubbe!
    Kan man få reda på om det är sinusarytmi innan födseln eller?
  • ingenjörsbruden
    Hvidbrud skrev 2011-03-10 21:00:05 följande:
    Ja, vad innebär det? Hoppas på vettiga svar imorgon! Google har inte givit något vettigt svar heller...
    Är det inte något med att det kan bli bakflöde eller någon felkoppling av blodkärlen..... har för mig att jag såg ngt program o upptäcks problemen bara i tid så är det inga som helst problem att åtgärda.....men vad det innebär...
    har du tittat bland artiklarna hos growingpeople.com ? De artiklarna brukar vara jättebra o är ju skrivna av medicinsk personal!

    Du får så många kramar som du villl.....kan hänga mig fast runt halsen på dig....bäst bara i tanken.... *KRAMAR HÅRT*
  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2011-03-10 21:01:43 följande:
    Hvidis! Men fy vad jobbigt att höra en sådan sak! Då får vi innerligt hoppas att det är som hon säger att det växer bort!

    Hundmänniska? Det är jag inte. Kattmänniska? Kanske inte det heller, jag är nog mer bokmal och godisgris, latmask och nattuggla. Djuren som bor här med mig får helt enkelt ta mig som den blandras jag är. Och det fina med dem är att det GÖR de.

    Idag har jag köpt schampoo och balsam till den vita lilla tussen. Det var svindyrt, men ska blandas 1-16, så flaskorna lär räcka typ hela resten av hans vita lilla lurviga liv.

    Förresten så fick jag inte alls antidepressiva idag. Läkaren har ändrat sig för nu har de senaste provsvaren kommit och jag har trots medicinering högre värden än någonsin-det är verkligen ett skenande tåg. Så dosen ska dubbleras och hon tror nu mer på att det är sköldkörteln och inte så mycket depression.
    Jaha. Ja men då tar jag väl dubbel dos tabletter då och så ser vi hur det går.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Men va skönt att du slapp antidepp som du inte ville ha.....hoppas att dubbel dos hjälper på sköldkörteln!

    Jag är osså blandras OCH bokmal....älskar både hundar, katter, hästar, kossor, får (som inte stångas) men gärna inte fåglar, insekter eller reptiler...ormar är ok....
    O sen gillar jag inte mullvadar eller sorkar för de är attans dumma till min gräsmatta! o så tror jag någon av de rackarna har snaskat på våra rabarber-rötter.....  Skumma gropar precis där vid rabarbern.... *morrar*
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård