• Leksi

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Jobbigt med makens familj Lanovia! Att det ska behöva vara så svårt att förstå vad ni säger och ta lite hänsyn... Varför kunde de t.ex. inte bjuda på bion om de nu var tvungna att gå precis NU?

  • Leksi

    Det var helt ok att komma tillbaka till jobbet, nästan lite roligt faktiskt vilket överraskade mig för jag var sjukt less i våras. Får se hur länge det håller i sig dock för nu är det full fart direkt med bokslut för fem bolag. Och grymt mycket har hänt medan jag varit borta; ny ekonomichef, nya kostnadsställen, nya avdelningar och en helt ny verksamhet... Så det är mycket att sätta sig in i!

    A har dock haft det bra hemma med pappa så det behöver jag inte oroa mig över. Skönt! Han ammar fortfarande mycket men vi har tränat på att han bara ska äta vanlig mat på dagtid så det går bra att jag ammar på morgonen och sedan när jag kommer hem. Idag blir han 8 månader. ♥

  • Leksi

    Godnatt finaste Flamman! Hoppas John Blund kommer till dig i natt. Kram.

  • Leksi
    Ninnnis skrev 2011-01-04 21:32:50 följande:
    Hej Leksi! Skönt att det känns ok att jobba igen. Jobbar du heltid? Med tanke på att föräldraledigheten är betydligt sämre i Danmark där jag jobbar lär jag också börja jobba ungefär vid morsvarande tid. Vi ska försöka sätta oss in i vilka möjligheter vi har, det verkar vara en djungel med två länders regler och avtal...
    Hej!

    Nej inte heltid än tack och lov. Jag mjukstartar med två dagar i veckan bara vilket känns lagom. Preliminärt kommer vi köra så till och med april, därefter börjar jag på heltid och maken är pappaledig på heltid fram till inskolningen på förskola i slutet av sommaren.

    Jag är väldigt tacksam att vi bor i Sverige så vi kan vara hemma så pass länge. Har kollegor i Holland där möjligheterna är väsentligt sämre. Och att försöka få ihop föräldraledighet när den ena jobbar i Danmark och den andra i Sverige låter som en knivig ekvation! Vilket också Hvidis inlägg vittnar om. Hoppas det snart ordnar sig för dig Hvidis och att ni Ninnis får ihop en bra lösning i god tid innan er bebis kommer.

    Har ni några arbetsnamn på era magar förresten? Gravid
  • Leksi

    Grattis i efterskott på födelsedagen Blomman! {#emotions_dlg.flower} Hoppas din förkylning inte förstörde alla era mysiga planer.

    Bruttan, jösses vilka ärkepuckon! Har de inga liv kan man ju fråga sig? Orka hålla på så där...

    Hej Daa! Vad kul att få en liten uppdatering om tvillingarna! Hoppas alla kontroller går bra på bvc och att de båda två växer och utvecklas som de ska. Hur känns det annars? Har du hunnit landa i att du är mamma nu eller är det full fart hela tiden bara?

    Jobbigt att du aldrig får bli ordentligt frisk Villemoa! Hoppas verkligen du får krya på dig snart.

    Hade ni det mysigt hemma idag Heloise? Jag tycker heller inte din reaktion är det minsta konstig! ♥

    Vad skönt att det går åt rätt håll Fru Sy! Det är ju underbart! Skrattande

    Vi har varit på barnakuten idag vi. Alfred är förkyld igen och natten till idag sov vi inte många timmar, han var så täppt i näsan att han hade både svårt att andas och att äta. Varken koksaltdropparna eller nässpray hjälpte så det var bara att gå omkring med honom upprätt mot axeln och försöka trösta. På sjukhuset fick han andas in adrenalin vilket skulle vara slemlösande. Hoppas effekten håller i sig så vi slipper åka tillbaka.

  • Leksi

    Åh Daa, jag kommer precis ihåg hur jobbigt det var med allt där i början med en nyföding. Hormoner som går bananas i kroppen samtidigt som man är mitt uppe i det största man någonsin kommer få uppleva och helt överväldigad av kärleken till den lilla och så allt som är nytt, nytt, nytt. Och du som dessutom fått TVÅ små att ta hand om och oroa dig för.

    Jag är absolut ingen amningsexpert men det jag vet är att ju mer barnen suger/man pumpar desto mer mjölk produceras så om du fortsätter som du gör så borde mjölkmängden ha justerat sig inom ett par dagar. Men jag säger som Blommis - ring amningshjälpen! De kan säkert mer om att amma tvillingar och kan stötta dig.

    KRAM!

  • Leksi

    Oj, såg inte att Bruttan svarat så klokt.

    Hon har verkligen rätt i att barn som fått ersättning sover mycket längre och tyngre än barn som ammar. Det kan jag verkligen intyga som ammade A varannan timme dygnet runt tills han var 5-6 månader. Mammor i föräldragruppen som gav ersättning behövde ju inte alls mata lika ofta.

  • Leksi

    Tillbaka efter amningspaus, får se hur länge jag kan sitta här.

    Nattinatti Blomman! Hoppas du får sova gott trots förkylningen.

  • Leksi

    Mysigt med dubbelhakor Daa!! Skrattande Det bådar gott!

    Att dricka mycket när man ammar är också viktigt, men det har du kanske redan märkt att man blir extra törstig? Du kanske kan försöka få i dig extra kalorier den vägen så slår du två flugor i en smäll? Det är ju inte alltid man har tid att äta precis, då kanske du kan stjälpa i dig ett glas nyponsoppa, smoothie o.s.v.?

    Hoppas du får bra hjälp hos amningshjälpen imorgon!

  • Leksi

    Flamman, det smärtar verkligen att läsa hur hemskt du mår just nu. Och det är så orättvist! Att han skyller allt på dig... Har han inga förpliktelser jämtemot dig då?! Demon Nej jag ska inte skriva det andra skrivit så bra innan, men arg blir jag!! Önskar det fanns något jag kunde göra så att allt blev bra igen. Hoppas du har vänner och familj som tar hand om dig.

    De varmaste kramar ♥

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård