• Daa

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Daa: nej jag anade ingenting. Men nu i efterhand tror jag att det var därför jag mådde så dåligt sista veckan. Jag samlade otroliga mängder vatten också, tänkte "det här kan inte vara normalt". Säkert därför mitt sf-mått ökade så mkt med, så att BM reagerade...
    Att det kan bli sådär. Det var ju likadant för mig. Ordentlig leverpåverkan, men jag var aningslös och tänkte först i efterhand att det var förklaringen till att jag mådde så dåligt på slutet.

    Hoppas att Moa snart känner sig mer bekväm med den nya situationen.
  • Daa

    Villemoa: stora Ellie! Och flera tänder. ♥ Kul att resa iväg.

    Lanovia: så spännande det blir med RUL. Trist kommentar från svärmormor.

    Hvidis: skönt att det är bättre med lilla E. Hoppas att både hon och Batman kryar på sig snart.

    (nu skriver jag fortare än datorn, vilket inte säger så mycket om min takt. Måste kolla upp den här maskinen snart...)

    Igår var det femmånaderskontroll och vaccination. De var så duktiga, parvlarna. Vi hade förberett oss för betydligt mer gråt och skrik, men det gick fort över.
    7,1 och 5,5 kg, så de växer. Fälga ligger två kurvor under medel vad gäller vikten, men är medellång. Axel ligger på medelkurvan.

    Om någon är intresserad av matningen: jag försöker intala mig själv att jag snart är less på att amma. Axel är i alla fall less, så honom försöker jag bara lägga till någon gång om dagen. Det är väldigt sällan han tar bröstet och nu är det länge sedan det gick bra. När de var yngre tog jag striden, men nu är det inte värt det längre. Fälga gillar att bli ammad och hon är duktig på det, faktiskt lite bättre än med flaska. Så jag ammar Fälga morgon, eftermiddag och kväll. Förmiddagen blir det dubbelmatning med flaska och det går ganska bra. Axel flaskmatas av maken. Nackdelen jag upplever med det här är att jag sällan får någon mysmatningstid med Axel. Pumpar gör jag nästan bara för min egen skull: när bröstet är fullt och Fälga är mätt.
    I övrigt har vi börjat med lite potatispuré och det verkar de tycka är intressant.

    Och på tal om matning: nu börjar det vara dags igen.

      till er.  

  • Daa

    Ninnis: heja Mini som har huvudet neråt! Nu är det snart bara en månad kvar till BF (eller är jag helt ute och cyklar... )
    Och snart är du ledig. Hur känns det?

    Ska bara förtydliga mitt inlägg igår (scrolla vidare den som inte tycker att det är så intressant):
    jag är inte less på att amma, för det tycker jag är jättemysigt. Jag hoppas bli less så att det ska bli flaska för båda barnen och därigenom mindre komplicerat. Snurrigt och svårt att förklara, men det känns logiskt. Och så vill jag mata Axel lika ofta som jag matar Fälga, för närhetens skull, men då ställer jag till det med produktionen i mina stackars bröst.
    Jag har halvammat två barn, både genom amning vartannat mål och bebisbyte under pågående mål, jag har typ trekvartsammat två barn (helamning under morgon och förmiddag genom antingen dubbelamning eller en efter en), under en period försåg jag båda med bröstmjölk helt och hållet genom flitigt pumpande och amning (det var när de var riktigt små och jag ansåg att det var värt att lägga ner den tiden på pumpning). Det har varit praktiskt möjligt med allt trixande eftersom vi hade möjlighet att vara hemma båda två så pass länge. Annars hade jag nog lagt ner det där med pumpandet, och kanske amningen också, betydligt tidigare. Men vem vet, då kanske jag hade övat mer på att få till dubbelamning?
    Det är några veckor nu som Axel har fått nästan bara ersättning, och han växer så det knakar och verkar må bra i största allmänhet. Han har valt och jag har (nästan ) accepterat det.
    Oj, nu blev det så mycket längre än vad jag hade tänkt. Vaddå ego?

  • Daa

    Andbeyond, hur går det för er?

    Blommis, hoppas att ni har det bra och att modemet kommer igång snart. Du är saknad (hmm... kanske bättre att skicka sms...)

  • Daa

    Jaså, båda somnade om. Maten är förberedd. Ett val: ta chansen att spamma järnet eller ta plats lugnt och stilla på "my precious" madrass och invänta hungerkravallerna.
    Eller hur var det nu? Var det någonting som behövde göras? Eller var det någonting jag absolut ville kommentera innan jag loggar ut?
    Hur lång tid efter avslutad amning blir man av med amningshjärnan? Kommer man, på tal om något annat, någonsin i sina gamla BH:ar igen?

    Titta, nu småspammar jag i ett enda inlägg. Det gick visst också.
    Och nu behöver jag inte välja längre, för nu är världens finaste Axel vaken och vill ha uppmärksamhet.

    *ställer in en stor säck med kramar till alla er fina och under tiden somnade Axel om igen*

    Hoppas att ni får en fin dag med harmoniska stora- och småsyskon, trevliga graviditetskänningar, fint väder, fika på jobbet, snälla arbetskamrater eller helt enkelt en i största allmänhet skön tillvaro utan förkylningar, flunsor eller andra jobbigheter.

  • Daa

    Nu somnade Axel.
    Och där vaknade Fälga. Så har det varit hela veckan: sovning i skift. Det ser ut som om dagarna då jag hade morgonen helt för mig själv en halvtimme-timme är förbi. Men då har jag å andra sidan möjlighet att ägna all min uppmärksamhet åt det barnet som är vaket. Fälga verkar nöjd just nu så jag ser hur långt jag hinner.

    Heloise: hoppas det har gått bra på KS.

    Villemoa: trevlig resa

    Andbeyond: kul att höra av dig. Usch, så besvärligt du har det med alla efterverkningar. Hoppas att du kryar på dig snart.

    Flamman: stor kram. Du är stark och fantastisk.

    Blommis: stor kram till dig också. Hoppas att det snart blir någon rätsida på allt i din kropp.

    Fru E: skickar en massa kramar. Hur mår du nu?

    Nu har de hittat ett blåsljud på Axels hjärta och det stör oss. Vad är det för något som har dykt upp när det inte har funnits tidigare? Så nu måste vi tillbaka till sjukhuset för ännu en hjärtundersökning, fast med Axel den här gången. Vi försöker att inte oroa oss i förväg, men ändå.

    Annars är det mesta bra här.
    Nu vill Fälga ha den där uppmärksamheten så det är bäst att hon får den.

    Kramar till er alla.

  • Daa

    En bajsblöja var det. Hon går också i lära hos Grodan. *passar på att vinka till Bruttan*

    Lanovia, förresten: tack för input om amningen. Jag känner inget tvång att amma Axel, men jag saknar det lite.
    Du har rätt: om jag vill amma Fälga och Fälga vill ammas, vad är då problemet? Vet inte varför jag har gjort det till ett problem.

    Men nu är båda små parvlingarna vakna och det är rätt livat. Då ska vi mysa lite alla tre.

  • Daa

    Flamman: för din mans respektlöshet.

    Mugglan: bra kämpat med pumpningen. Ja, det är finemang att Ada och Beda fått bröstmjölk i en månad.

    Hvidis: kraam! Hoppas att du kan se din kropp i ljuset av de fina barnen snart.

    Heloise: skönt att andningsregistreringen gick bra. Men fy för otrevlig vårdpersonal!

    Ninnis: vad blev det för er idag?

    Ingis: ha en trevlig kväll på festen! *vinkar till den yra hönan*

    Axel har fått remiss till barnmottagningen på sjukhuset, men vi har inte fått någon kallelse än. Det dröjer nog några veckor tills undersökningen blir av (hoppas verkligen att inte dröjer tills efter sommaren), för det är inte akut. Blåsljudet upptäcktes vid en tidig 6-månaders-läkarundersökning. Vad det än är som orsakar det så verkar det inte påverka Axel i nuläget. Han är en glad och pigg liten pojke, om än extra trött av värmen och något frustrerad över att inte kunna ta sig fram som han skulle vilja göra. Normalt, med andra ord.  

  • Daa

    Idag blev det ingen skiftsovning. Två små hypergulliga bebisar snarkar ikapp och jag sitter och ler för mig själv.
    Däremot passar datorn på att börja ett krångelpass nu när jag ska skriva. Den mår inte riktigt bra, den här maskinen... Vi måste ta tag i det snart.


     


    Heloise: åh, så sur jag blir när jag läser om den där sjukgymnasten. Hon måste ju verkligen ha bestämt sig i förväg för att ni inte begriper någonting och sedan tolka allt ni säger i ljuset från det. Riktigt oförskämd dessutom.  Hoppas verkligen att ni slipper henne i fortsättningen!


     


    För övrigt: något avis över trådfikat och chanser att få kramas IRL... Fördärvat att landet ska vara så långt!


     


  • Daa
    Fru E skrev 2011-06-15 22:56:59 följande:
    Blommis-ligger i mitt galleri nu MEN än är vi inte där.......
    Han ser jättefin ut! ♥ Hoppas det går vägen.

    Ninnis: Mini är lite för ivrig för att vänta till BF. 1 juli tror jag på.

    Flamman: bara KRAAAAAM.
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård