• Heloise

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    passionsblomman skrev 2011-09-19 20:37:13 följande:
    EA, för min del får ni komma vilka av dagarna som helst!

    Heloise, jamen då har vi ju klubbnamnet kart då, fast sedan, när vi inte är feta längre, byter vi till något hottare.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Hotta morsor studsar på?
  • Heloise

    Grattis Fru Bygg till ännu en prinsessa! Underbara nyheter, 1.5h var snabbt marscherat Underbart att allt gick bra!

  • Heloise

    Hej alla fina trådisar!
    Trallar lite bonnigt på "det är fredag, vi ska parta, har du öppnare så kan kalaset starta...." inte för att ajg direkt ska parta men ett par glas vin ska jag väl få i mig ikväll, måste fira att ÄL-perioden med tillhörande mkt och stundtals rutinmässigt vuxen-lek är över. Alltså nog är det kul att ha mkt sex men ÄL-sex är ju inte riktigt lika kul som vanlig sex... Hoppas det tog sig den här gången, gudarna ska veta att vi i alla fall gjort vårt bästa( fast jag vet så väl att det inte spelar någon roll jämt)

    Lanovia: du är inte alls värdelös!
    Fru Bygg: fick också tårar i ögonen och funderar över vad lilla pricken ska heta
    Flamman: alltså är han helt jävla slut i huvudet? Tur att du har musikern
    Daa: så underbart att du fick sova en sväng, härliga Axel och Fälga!
    Fru Sy och Villemoa: duktiga er! Jag har ju haft en sån avskyvärd hosta så jag har inte pallrat mig iväg till friskis för att köpa kort men ska göra det imorgon. Har dock gått alla dagar( är på väg ut nu med).

    Hahaha Elise diggar Kenneth and the Knutters, mammas tjej Pappa skulle börja gråta om han såg det här. Hon sitter i sina nya cerisa tights och nyinköpta raggisar( köpte jättefina för 22kr på tradera) och sparkar med benen i takt med musiken.

    För att förtydliga min musiksmak är för det mesta något mer avancerad än Kenneth och knuttarna men idag kände jag för den

    Imorgon ska vi på en stor secondhand-försäljning av barnkläder. Varje år arrangeras det i en av skolorna, som en loppis fast med bara kläder, stl 50-170 samt mammakläder och utrustning, ex skidor, ridhjälmar, fotbollsskor etc. Ska gå med gravida svägerskan, tänkte ta en lunch efteråt.

    I tisdags var vi med Elise till läkaren( endokrin här i Gävle) och allt så bra ut, hon fick förhöjd dos dessutom. Han var väldigt nöjd med utvecklingen och han kikade på hennes gom som tydligen inte alls var speciellt hög. Så jag tror att vi skippar TAKK dvs stödtecken, om hennes gom inte är speciellt hög så borde hon itne  få så stora problem med talet. Fast jag ska prata med en logoped först, problemet är väl mest att logopeder rent generellt sett är stödtecken tokiga och tycker att ALLA ska anv stödtecken till sina barn. Ok det kanske skulle vara bra för alla barn men det är ett ganska stort projekt att få in en rutin med att alltid använda stödtecken och man ska väl helst vara konsekvent dessutom. Jag känner att vi har nog med "måsten".

    Tänkte be er om lite hjälp! Hur ser/såg era dagar ut både sov och ätmässigt när barnet var runt 9-10 månader?

    Just nu ser våra dagar ut så här( och det fungerar men jag är inte helt säker på om det är så bra som det kan bli).

    Elise vaknar mellan 05:30-06:30
    Ersättning( hon gillar inte välling) matningen tar tid ca 30-40 minuter.
    Sover mellan säg 7/8-9:30 ( mommy likes).
    påklädning och morgontoalett med bus.
    10:30-11( någonstans däremellan) lunch ( puré eller gröt, men ofstast puré)
    lek och träning
     middagslur runt 13-14 ( kort ca 30 min)
    mellis kl 14 ( 60 ml ersättning)
    lek och bus och träning samt en promenad.
    middag kl 16. ( puré)
    Pappa kommer hem, mer lek.
    Mellis no 2 kl 18 ( naturell yoghurt)
    Bad och mys ev kortare tupplur.
    Ersätting kl 20.

    Jag vet att hon sover mkt men det tillhör hennes syndrom, hon blir så himla trött av att kämpa med motoriken att hon somnar av utmattning på lekmattan ibland.
    Hon får ersättning för att det är lite mindre kcal än vällning och för att hon inte gillar välling. Hon dricker inte vatten( men leker gärna med det) så därför är ett mellis( ibland bägge) ersättning, för att hon ska få i sig nog med vätska.

    Jag skulle vilja få in ett rent grötmål, men kan inte ta bort nått av ersättningsmålen för hon behöver vätskan.

    Funderar på nytt upplägg.

    06: ersättning.
    09: mindre grötmål.
    13: lunch
    15: mellis.
    17:30  middag( så pappa får vara med någon gång).
    19:30 ersättning.

    Vad tror ni och hur äter era barn och sover?

  • Heloise
    passionsblomman skrev 2011-09-23 12:45:27 följande:

    Ninnis, TACK-jag hade tänkt be er andra kolla in min melanmålsdiskussion öht, för jag tycker det är ganska viktigt och ett av mina projekt nu i höst (som iofs redan pågår sedan en tid) är att verkligen få in mellisrutiner och bra sådana som sonen kan göra själv. Jag kommer knappast att finnas i huset på eftermiddagen när han kommer hem som jag gjort senaste åren. Smoothies är storfavoriten och det vi gör oftast här. Ibland mackor i mackgrillen och så gör jag gärna storkok på risgrynsgröt som är bland det bästa sonen vet, och det värmer han ju lätt själ en lagom klutt av.


    Havregrynsgröt eller äggrör och bacon med broccoli blir det också ibland. Och det händer någon gång-att jag gör våfflor också, eller steker några pannkakor (jag vet att det inte är nyttig mat), särskilt om han har en kompis med sig hem och jag vet att den kompisen är van att äta tidigt, medan vi alltid äter sen middag. Då är det bättre att de äter några pannkakor, än att de petar lite i gröt de ändå inte gillar.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Då bidrar jag med min nya favorit, davosgröt. Blanda 1 dl havregryn med 2 dl fruktyoghurt( jag tar en mager med mindre socker) rör om ordentligt och låt det stå ett par timmar( jag gör iordning på kvällen och äter till frulle alt mellis) sen är det bara att mosa en banan och blanda i och mums! Påminner lite om risifrutti fast oändligt mkt nyttigare. Man kan så klart ha en dutt sylt i eller tinasde bär, men jag gillar bananens sötma och så är bananer gratis hos vv
  • Heloise
    passionsblomman skrev 2011-09-23 12:56:49 följande:
    Heloise, jag minns för lite av rutinerna i sonens tidiga år för att kunna bidra någe vidare. Obestämd 

    Ang logoped, så har vi tillgång till en trevlig sådan via det här forumet på lite grannavstånd, vet du kanske? iafall du skulle vilja dryfta saker lite för second opinion och så tänker jag.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Åh har vi, eller har du eller har forumet? Haha jag skulle gärna dryfta stödtecknets vara elelr icke vara hos Elise med en logoped som är trevlig Iofs så är Elises logopeder jättetrevliga, så det är inte det, de är bara helt stödtecken-fanatiska. Alltså jag har läst teckenspråk och var ganska bra på det dessutom så för mig faller et sig ganska lätt och naturligt, men jag tror att det kan bli svårt att få HELA familjen att använda stödtecken. Så jag undrar ju om det räcker med att jag använder, för då är det ju lugnt, eller om det inte spelar någon roll om jag använder om inte resten av packet också använder?
  • Heloise

    Hmm får en osund lust att gräva i jorden, vilken tur at jag har 8 ljung som ska ner i stora tunnan på framsidan, jag hatar alla former av trädgårdsarbete med en brinnande passion, vill gärna ha en trädgårdsmästar med vältränad bar överkropp som kan gräva och svettas lite lagom manligt mmmmmmmm...

    MEN det har jag inte så jag får gräva ner s***en själv.

  • Heloise
    passionsblomman skrev 2011-09-23 12:56:49 följande:
    Heloise, jag minns för lite av rutinerna i sonens tidiga år för att kunna bidra någe vidare. Obestämd 

    Ang logoped, så har vi tillgång till en trevlig sådan via det här forumet på lite grannavstånd, vet du kanske? iafall du skulle vilja dryfta saker lite för second opinion och så tänker jag.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    gulle dig!
  • Heloise

    och mina... eller så kan det vara att jag skriver som jag pratar "a mile a minute" och inte speciellt logiskt

    Chattade just med Brutann på FB och hon hälsar så gott till er alla!Hjärta

    Daa: inte ska du må dåligt över dagsömnen, min unge är semi-narkoleptiker och dina är pigga som mörtar. Elise brås väl, borttaget sitt syndrom, på sin mor som kan sova när som helst, hur som helst och hur mycket som helst! Appropå Elise så måste jag gå och väcka henne, nu har hon sovit för länge

  • Heloise

    Brutann är naturligtvis Bruttans nya namn på Heloiska

  • Heloise

    Spammar lite till och frågar vad ni tycker om namnet Gina?

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård