• Heloise

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Norrskensflamman skrev 2011-09-25 21:32:51 följande:
    Hej alla fina!

    Packar väskan och drar till Kungliga Hufvudstaden imorgon. Ser jättemycket fram emot en minitrådträff med finaste Villemoa ♥
    önskar jag kunde hänga på men men vi är upptagna hela veckan med 2 läkarbesök, babyrytmik, HABgrupp, och premiärtur till öppna förskolan.

    Här har det varit full-rulle hela dagen är helt slut. Ska ta mig ett snabt bad och så har Panzer lovat fotmassage

    Tack för alla rutin-inlägg, underbart att vi alla har olika rutiner som fungerar för oss alla.

    Elise har fått ett nytt"matschema" from idag, det gick jättebra idag ialla fall så jag hoppas att det ska fungera.

    06:00 : frulle 1, ersättning.
    10:00 :  frulle 2, mindre grötmål.
    13:00 : lunch, puré.
    16:00: middag, med efterrätt( i Elises fall lite naturell yoghurt)
    (mellis om det behövs i form av ersättning)
    19:00: nattflarra ersättning/välling 50/50.

    Vad tror ni? Är det för lite?, jag tycker själv att jag fått till en ganska jämn fördelning av maten, typ var 3e timme.
  • Heloise

    Villemoa: vad skönt att höra, Elise sover nog bara ca30min mer än E, då är hon ju inte så trött:) Hoppas du o flamman får det kul i sthlm. Nästa gång vi ska till ks måste vi försöka ses! Det blir i december nån gång. Nu sitter vi på bussen på väg mot HAB och småbarnsgruppen, har längtat så! Omorgon ska vi premiärgå på öppna förskolan, blor intressant... Usch dfk, hoppas det går bra!

  • Heloise

    Oj vad jobbigt Ninnis, och stackars lille mini och stackars minis mamma och pappa Jag har inte råd att ge, Elise åt/äter bara med MAM  napparna.

    Grattis till lillakissens framgångar Solde.

    Lanovia: tids nog hinner du med allt du vill, lister och målning hinns med. Bra att du lyssnar på dig själv
    Fina hundar, är den svarta en labrador? Vi funderar(läs, jag funderar) på en gul labbe så småningom, vill ha en aktiv hund som ändå inte är alldeles för AKTIV, eller så funderar jag på en mindre hund typ som Truls. Inga terriers, inga platta näsor.

    Idag var vi till sjukhuset igen, till ögonläkaren. Först så missade jag bussen, hann på den på en annan hållplats för att sedan upptäcka att jag gått på fel jävla buss, mao jag missade inte bussen utan trodde jag missade den och sprang ifatt fel

    Sen fick jag springa genom hela stadsparken och var sjöblöt i svett när jag kom 3 minuter försent med andan i halsen till sjukhuset, bara för att få höra att jag ska få vänta för att de är sena med patienterna. Härligt att eftersvettas i fullknökat väntrum med gnällig unge, lovely!

    Läkarbesöket var långdraget, Elise fick ögondroppar som vidgar pupillerna och blev ordentligt genomlyst i ögon samt fick sin syn mätt. Förutom att hon skelar lite så är hon långsynt.
    Jag: Jaha vad gör man åt det?
    Läkaren:det blir glasögon.
    Jag:Okej när börjar man med det?
    Läkaren: Nu.
    Jag: vaddå nu?
    Läkaren: Ja nu, nu på en gång, jag skriver ut ett recept på glas redan nu.
    Jag: men NU hon kan ju inte ens krypa!
    Läkaren: Lika bra att börja i tid.
    Jag: ja, ja det är väl det.
    Läkaren: vi kommer att bli goda vänner du och jag, ojojoj vad vi kommer att träffas mkt.
    Jag; åh, så bra. Vilken tur för Elise har liksom inga läkarkontakter alls, nejdå inte alls...

    Så ner på stan och prova ut bågar, jag skämtar inte, Elise ska få Harry Potter bågar, en färgen har vi itne bestämt än, kanske silver eller lustljust rosa. De skulle beställa hem alla färger åt oss. Hur ska jag få henne att ha glasögonen på sig? Okej det är som en krok bakom öronen och nå silikon-tutt på näsan men ÄNDÅ.

    Det är väl inte hela världen, men det är ett moment till, nått mer att tjafsa med henne om och nått mer att betala( för det är tydligen med glasögonbågar som med små hundar, saffran och kokain, dyrt kilopris). 1600spänn kostade bågen s¨å ska man betala arbetskostnaden på 400kr, själva glasen står sjukvården för.

    Nåväl, det är som det är.

    Vi var in på neo, där Elise låg och lämnade en ram med kort i som tack, ett kort när hon var nyfödd och så ett ifrån i somras. Det var jättekul att träffa dem igen och en av dem fick torka tårar när hon såg Elise( vår favoritsköterska som vi tillbringade många långa dagar och nätter med).
    Elise har börjat åla då kanske krypandet inte är så långt borta

  • Heloise

    Blomman: vi får avstå, Panzer ska bort på lördag och jag är lite hängig. Men mest för att det är så långt att åka för oss.
    Jag är säker påa tt det blir superkul för er, ät en kräfta för mig och kramas riktigt ordentligt!

  • Heloise

    Mugglan vet du vad: min syrra sa en smart sak,
    "mammor som erkänner att nä ibland är det faktiskt inte så kul att ha barn. Ibland blir man väldigt trött på att bara vara mamma, underhållare, kock, upplockare och matmaskin, de mammorna kommer att klara sig fint.
    De som bara säger att allt är så jävla underbart hela tiden och nejdå det är aldrig jobbigt med barn, det är de mammorna som gör illa sina barn eller sig själva.

    Nu behöver väl inte det stämma helt heller men visst är det väl bättre att säga som det är, just i dag är jag jävligt less på att inte få rå om mig själv i 1 timme. Det är inte politiskt inkorrekt, det är männskligt

    Till nått annat, får jag fråga om det är någon här som haft en nidation( nid) blödning, typ 1 v innan mens? När ägget fäster.
    Jag hade det( tror jag) första gången jag var gravid för hundra år sedan. Inte med Elise. I morse( det är 6 dagar kvar till mens) så blödde jag, inte mycket och det kom bara på papperet, så jag tänkte jaha, fan också då blev det inget den här gången heller, och satte på mgi en binda. Men det har inte kommit något mer, alls, inte en droppe. Jag kände liksom på mig att det tagit sig den här gången( fast så har jag känt fler gånger utan resultat), därför blev jag så besviken, förvånad.
    Min mens är som en klocka, alltså det mesta jag diffat på 10 månader är 1 dag. jag har 31 dagars cykel. Det känns ju ganska osannolikt att min mens ska komma 7 dagar förtidigt den här månaden? Äsch vi får se, jag har BIM den 5e, kanske ska testa på Elises födelsedag de 4e.

    Fast man vet ju aldrig, det kanske ska bli bingo-mens för att försvåra det ytterligare.

    Bästa H testade + i går fler underbara bebbar att älska! Skulle ajg vara gravid nu så får vi bf med 10 dagars mellanrum och jag ska snittas 2-3 veckor före. Inte för att det egentligen spelar någon roll, men det skulle vara så kul att vara gravid samtidigt som någon annan. Förra gången var jag ju helt  själv och ingen annan har bebis samtidigt.

  • Heloise
    lanovia 08 skrev 2011-09-29 23:03:13 följande:
    Heloise, så spännande! Håller tummarna!!! Jag vet inte om jag haft nidblödning eller inte, inte om kriteriet är att det skall vara ca 1v före beräknad mens. För jag fick blödning/mens när jag skulle få det vid denna graviditet. Men väldigt väldigt lite. Jag brukar alltid förblöda lite någon dag innan det startar så alltså även denna gång men det kom inget mer sedan. Så efter några dagar testade jag...
    Nja det beror väl på det stod att det itne var ovanligt med liten blödning vid BIM också. Äsch vi får se, det är väl bara för att jag vill så gärna och för att jag aldrig på 20 mens-aktiva år varit med om nått liknande idag. Rningde bästa kompisen H som också är gynekolog, det var hon som sa att nidblödning var ett alternativ, det positiva alternativet, annars var tidig mens, mellanblödning mindre roliga alternativ.

    Den som lever får se, har ju som sagt var BIM den 5e, funderar på att testa den 4e, bara för att det skulle vara så roligt om det vart + på Elise födelsedag
  • Heloise

    Lanovia: jag lider med dig, usch vad jobbigt! 8-9 veckor är ju SKITLÅNGT när man har ont och mår dåligt.

  • Heloise
    Ninnnis skrev 2011-09-30 10:48:08 följande:
    Oj, brak i brallan! Inte min bralla, alltså...
    Fast det hade ju ändå varit lite kul om det var i din bralla menar jag
  • Heloise
    Fru sy skrev 2011-10-01 14:02:30 följande:
    Hej tillbaka!! Nu ska jag försöka klippa ut ett gäng mössor medans Orvar är i hoppgungan och skriker av glädje
    Visst är hoppgungor underbara Elise älskar sin, hon börjar hoppa redan när hon får syn på den.
    Idag har vi haft Elises fastrar och kusiner samt farmor här, my god vilket tjatter det blir. Jag kommer ifrån en betydligt lugnare släkt... Mannens familj är väldigt högljudda, nästa som om de vore sydeuropeér.
    Imorgon kommer min syrra med sin man och sina två ungar som har gått ifårn att vara ganska genomdryga skitungar till väldigt trevliga och charmiga tonåringar( 16 och 14) så jag ser verkligen fram emot att träffa dem och syrran, som tagit ett kliv framåt när det gäller systerskapet och helt plötsligt börjat visa intresse för mig( Elise).

    Jag är så säker på att ajg faktiskt är gravid att jag kommer att bli så gruvligt besviken om det inte är så, fast ajg har bara haft så här ont i brösten vid två andra tillfällen, grav 1 och grav 2... Men men vi får se på tisdag.
    Jag fick naturligtvis ett minisammanbrott i går ang ev graviditet. Jag var på en sån där Me&I träff i torsdags och då var säljaren gravid i v 16, hon skulle få 16 månader mellan barnen( precis som jag skulle få om jag nu är gravid och man räknar ifrån Elises korrigerad ålder) och hon sa när de frågade hur långt hon skulle få mellan barnen.
    Säljare: 16 månader, vad tror ni visst blir det nära och bra( ärligt glad över att det var tätt).
    Mamma1: nära ja men bra, alltså jag säger bara det, det var mitt livs värsta tid med en 1.5 åring och en nyfödd, jag önskade varje dag att vi kunde hoppa 2 år framåt.
    Mamma2: precis, fy fan vilket helvete
    mamma3: ja det rekommenderar jag verkligen inte, ojojoj så jobbigt vi haft med våra pojkar som var täta.
    Mamma4: ja jag har fortfarande inte sovit i kapp och mina är 5 och 7...
    Säljare: OJ DÅ
    Mamma1: ja fast nu är det för sen att ändra sig.
    Säljare: fast man kanske har tur och får ett lugnt barn?
    Mamma2: you wish...

    De  andra mammorna var itne otrevliga bara konstaterande och det var många skratt runt det, men ändå... Elise som kräver så mkt hur tänkte jag liksom? Nåja vi väntar med att oroa oss över det tills det är dags att oroa sig

    Nu ska ELise och jag gå en prommis i solskenet medan Panzer är på hockey.

    Pusspuss
  • Heloise

    btw så har Elise börjat vakna väldigt konsekvent samma tid varje morgon, tyvärr är den tid kl 4:15!!!! Jag kan ju börja dela ut tidningar som extraknäck liksom för ajg är ju redan vaken när tidningen kommer! OM Elise ITNE vaknar kl 4:15 imorgon när det är panzers morgon så tänker jag nypa henne tills hon vaknar!{#emotions_dlg.djavulsk}

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård