• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Syrinx skrev 2011-10-11 11:39:24 följande:
    Åh, duktiga fina misen! Hjärta Jag förstår att du grät! Var det den kattutställningen som var i Malmö nu i helgen? 
    Jag är en mycket stolt matte idag, som borde förbereda två begravningar istället för att vara här. HInner aldrig läsa ifatt, morr!
  • Soldemor

    Har kollat igenom anonymitetstrådarna nu och kan bara säga: Jag är såå imponerad av dig, PB, att att du kan hålla dig så lugn när människan ifråga öser över dig så mycket skit! Kunde inte låta bli att hoppa till när hon (för det förmodar jag att det är) säger att den som skrev om sina kärleksproblem var ELAK för att hon lätttade sitt hjärta på BT. Snälla någon, kom och hjälp, liksom. Dina svar var så bra, så på på pricken med lugn och sans. Jag hade säkert drämt iväg något riktigt vasst, vet hur jag reagerar om jag blir tillräckligt provocerad. Är iofs inte så förvånad, du har verkligen förmågan att kunna uttrycka dig så klokt och välformulerat! Heja, heja!

  • Soldemor
    passionsblomman skrev 2011-10-11 14:17:17 följande:

    Syrinx, eller så kan det hända, att när man efter tillräckligt många försök, fortfarande missar rätt ton på det där förbaskade stället, helt sonka slår flöjten i bordet så den går i två bitar.


    Det gjorde jag. Med min blockflöjt.Skäms


    Sedan var där inga klanger alls mer. Oskyldig


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Det var inte DU som missade någon ton här, inte alls! Du får ta fram trälimmet...
  • Soldemor
    muggles skrev 2011-10-11 16:12:17 följande:
    Tack för styrkekramar! Det går ju över... någon gång.

    Apropå träning så har både jag och maken kommit till det att vi gärna åker och tränar om vi får en timmes egentid. Träning ger för oss mentalt och fysiskt mer energi, man kommer bort och får tänka på annat i en timme. Så för oss har det blivit en livvstil att träna 2 ggr/vecka (3 ggr innan vi fick barn men nu får man vara glad om man hinner 2). Dessutom minskar mitt godissug av träning, förmodligen för att blodsockernivån blir jämnare.

    Jag tror att om man bara tränar för att gå ner i vikt så är det inte hållbart utan då ger man upp efter ett tag, men om man verkligen får ut något positivt av det så blir det en livvstil och då prioriterar man det. ör ärligt talat så har vi alla tid med det vi prioriterar här i livet. Dvs alla som säger att de vill träna men inte har tid borde räkna på hur många timmar de sitter vid tv:n varje kväll...
    Jag är av den övertygelsen, att all träning som känns roligt och motiverad, inte bara när man är klar utan även medan man håller på, är roligare och då fortsätter man längre än om man bara känner det som ett måste. Att man sedan mår bättre på köpet, är ju en trevlig och positiv bieffekt. Visst, all träning är jobbig i början om man inte hållit på på ett tag, men även jobbigt kan vara roligt samtidigt!
  • Soldemor
    Fru E skrev 2011-10-11 20:52:17 följande:
    *vinkar förbi*

    Känns som om jag aldrig har tid att kommentera allt jag vill här nu förtiden   jobbet har tagit nästan all min tid de senaste veckorna och när maken även jobbar kvällar innebär det att jag får ta Buster vilket inte ger mycket tid över att sitta vid datorn på kvällarna

    Fick ett litet psykbryt när jag var på väg från kliniken i måndags, allt rann över och var nära till tårarna hela dagen vilket rimmade illa med deadlines på jobbet. Deadlines, makens sena kvällar, allt som ska fixas hemma, att betala för kommande försök etc börjar ligger och tynger mig lite.

    Solde grattis till titel

    Ninnis-vovve träff snart? Buster har växt till sig lite grann och börjar få humör så nu kan nog R få sig en match
    Jag bockar och tackar och Soldan spinner nöjt. Det var liksom en superfin avslutning på årets utställningssäsong.

    Gillar din söta Buster-bild!

    Känner igen dina stressmoment, har övermycket på jobb och ett hem som skriker att det vill bli färdigt, fast jag längtar in hit för att kolla läget och diskutera.
  • Soldemor
    Fru E skrev 2011-10-11 20:57:11 följande:
    Förresten hur blev det med vår Skånedejt
    OOh, hänger gärna på om jag kan!
  • Soldemor
    Norrskensflamman skrev 2011-10-12 09:06:12 följande:
    Ojojoooooj!!! Vad ni skriver    Jag hinner inte alls med!!

    Iaf.
    Grattis Soldemor till utmärkelser för fina kissarna.  Hur mår du själv nu föressten?
    Ärligt talat, inget vidare. Åkte på en lunginflammation så jag äter penicillin. Även om jag inte kräker grönt slem den här gången (och där kom kroppsvätskor, ja!) så är jag trött som en skunk. När jag berättade för chefen sa hon bara: "Ja, då var det ju inget allvarligare då!" Nej, så jag kan fortsätta ta alla begravningar typ...
    Dessutom fick jag en helt löjlig löneförhöjning, trots att mitt fack sa till att jag har lägst lön i kontraktet och inte alls följer med i den övriga löneutvecklingen. Men tydligen skall jag bara prestera mer och mer utan att få något som helst tillbaks. Visst, jag är medveten om att det inte är för lönen jag blev präst, men när alla kollegor runt om kring har mycket mer, då känns det. Dessutom har jag en man som går i pension om drygt ett år och nu vill vi (och Amaretto, han vill ALDRIG flytta mer!) bo kvar i vår älskade lägenhet. Så alla pengar behövs. Vissa morgnar låser sig käkarna och jag känner mig helt slut innan jag ens gått upp.
    Så nu väntar jag bara på att drömtjänsten skall komma ut och söka den. Jag bryter inte ihop om jag inte får den, men då skall jag mer aktivt börja söka andra tjänster. Tyvärr finns det inte supermånga att söka just nu. Jo, det fanns en jättespännande tjänst - i Rättvik - nååågot lite långt bort kanske.

    Tack, nu har jag fått gnälla färdigt. Nu skall jag bråka vidare med en av våra musiker, som inte gillar något vidare att jag tipsar brudpar och sorgehus om  musik.

    *önskar att jag satt i soffan hemma med en god kanelbulle, tittandes ut över Lunds takåsar och gosandes med Amaretto eller Solde*
  • Soldemor
    Norrskensflamman skrev 2011-10-12 09:40:58 följande:
    Soldemor,  hur kan man bara kläcka ur sig att det inte är så "allvarligt" med en lunginflammation?!?! Okej, nuförtiden dör man inte av det men iaf. Det tar ju enormt på krafterna!! Grrr vad arg jag blir.
    Och FY Farao vad orättvist att det ska vara sån skillnad i lönen Vadan denna diskriminering. Hur motiverar man den stora löneskillnaden???
    BRA att du söker annat jobb!! Håller tummarna.
    Kram!
    Hennes motivation är att församlingen har ont om pengar (förvisso sant) och att det är lika för alla (inte sant). Men jag förstår inte hur man tänker om man bara kräver mer och mer hela tiden (vilket hon säkert skulle vara totalt oförstående inför) och aldrig få någon sorts cred för det.

    Drömmen hade ju varit att få en tjänst i församlingen som ligger på andra sidan gatan där jag bor. Hade varit toppen. Chefen där verkar kanon!
  • Soldemor
    Syrinx skrev 2011-10-12 12:55:13 följande:
    Solde Förvånad Vilka idioter till chefer det finns ibland! Som att inte lunginflammation skulle vara något allvarligt! Och obefintliga löneökningar! *morrar* Det är så jäkla taskigt! Man tänker ju att det inom kyrkan ska vara lite högre i tak och lite mänskligare på något sätt, men svärmor (som också jobbar inom kyrkan) har råkat ut för så mycket skit också. Åh, jag håller tummarna för att du hittar en ny och bra tjänst snart! Kommer det något nytt i församligen på andra sidan gatan? 
    Inte vad jag har hört, men jag kollar lediga tjänster så ofta jag har möjlighet!
  • Soldemor
    Syrinx skrev 2011-10-12 12:58:07 följande:
    Det verkar förresten börja bli riktig action hos fästmannens bror och hans tjej! Hon har bf 19 oktober, men har varit fixerad sedan sista veckan i september och har haft förvärkar väldigt länge. Idag hade det blivit markant mer! Så spännande!!! Lilla bebisen, kom ut så vi får titta på dig! Hjärta 
    Kommer säkert 14:e, bra datum att fylla år på...
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård