• Daa

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    *extra kram*


    Leksi skrev 2011-08-22 14:48:43 följande:
    Det är verkligen upp och ned. Jag har inga marginaler känns det som. För det mesta går det bra men tunga dagar när det går emot på jobbet och jag sen kommer hem till en kinkig unge, vill jag bara lägga mig och gråta i en hög på golvet (och gör det också ibland). Det behövs mycket mindre nu än förut (före barn) för att allt ska rämna liksom. Men så är dagen efter bättre och så lunkar det på...
    Det känns bra med maken just nu så det är skönt.
  • Daa

    Ååh, trist med magsjukan. Hoppas att ni kryar på er snart, hela familjen.


    Leksi skrev 2011-08-23 21:12:46 följande:

    Uää fy för magsjuka! Men nu har det vänt tack och lov. Jag kräktes bara en gång igårkväll men maken spydde hela natten stackarn så han har varit som en urvriden disktrasa idag. Jag har varit yr men ändå fått i mig lite yoghurt och gröt. Jobbigt att ta hand om A bara som tyckte det var skittråkigt att vara hemma hela dagen med en mamma som inte orkade hitta på något (och en pappa som låg till sängs med vätskeersättning och coca-cola). Synd att han inte var inskolad på dagis än, det hade varit guld att lämna in honom några timmar där idag! Men imorgon blir det A och jag som går dit så får maken krya på sig en dag till. Ska bli spännande!


  • Daa

    Så kul att ni är så nöjda med resultatet!


    *väntar med spänning på att den lilla prinsessan ska komma ut*


    Fru Bygg skrev 2011-08-24 08:38:09 följande:

    Det känns toppen med sommarstugan. Vi är supernöjda med resultatet, men det var tufft med allt arbete i sommar.
    Jag ska försöka titta in varje dag och lämna status. Annars så har jag ju Lanovias nr (och en hel del andras), så jag ska försöka skicka ett sms när det är dags. (om det inte går för fort).
    Vi har plockat fram alla E:s gamla kläder och varit och hämtat vår nya syskonvagn, så det mesta är förberett. Dock så har vi inte packat BB-väskan ännu, men det kommer vi att göra nu om någon dag.
    Det känns helt overkligt att den lilla prinsessan kommer titta ut snart. Jag vet att det är fyra veckor kvar tills beräknat, men E kom 10 dagar tidigare och då är det ju bara drygt två veckor. Vi får väl se hur det blir.


  • Daa

    Lanovia: hoppas ni kommer på en bra plan för E när det är dags att åka in. Jag tycker att det är förståeligt att det stressar upp dig. *kramar*


     


    Och om antidepressiva: det är väl inte det att jag varit motvillig till att ta dem, jag har bara inte förstått hur de skulle kunna hjälpa mig.Det är ju ingenting jag vill ta i onödan, men när läkaren nu förklarat hur hon tänkt känns det mer logiskt. De har dessutom den i mitt fall önskade biverkningen att man blir dåsig av dem.

  • Daa

    Spännande med dejten.


    Norrskensflamman skrev 2011-08-24 10:02:54 följande:
    Jag ska på dejt ikväl... nervös... förväntansfull...bävar...fasar...nyfiken.

    Jag sover snitt 4 tim per natt nu, och det är 3 tim mindre än vad jag skulle behöva.
    Men så tänker jag på stackars Daa... och inser att fyra timmar är fyra timmar mer än... noll timmar...
    Daa, antidepp kanske inte är helt fel ändå. Kram, gumman!

    Jobbigt med sömnen. 4 timmar är inte nog.


    Så illa som noll timmar har det tack och lov aldrig varit för min del. Mitt bottenrekord är en knapp timme. Nu har jag tre bra nätter (tack vare fungerande sömntabletter) på raken i bagaget och det får mig att tro att det har vänt och att jag så småningom kommer att fungera som vanligt igen.


     


    Nu kom Axel med gåstolen och ställde sig alldeles bredvid mig. han har just avfyrat charmblicken, så jag bara måste lyfta upp honom och kramas. *hjärtar*


    Fälga och maken tar en tupplur i vardagsrummet.

  • Daa

    Flamman: många kramar! Skönt med besök som pussar dig i pannan och bara är med dig. Hoppas du hade trevligt med väninnan.


     


    Heloise: hoppas att du och Panzer kommer överens om att det här huset ska ni ha.


     


    Ninnis: hoppas att du fått en bättre start på den här dagen.


     


    Mycket "hoppas" i det här inlägget. För egen del hade jag hoppats att jag skulle börja våga trappa ner på sömntabletter om några dagar/en vecka eftersom jag hade haft flera bra nätter på rad. Det var igår. Inatt sov jag riktigt dåligt trots sömntabletter och antidepressiva. Nu hoppas jag ingenting. Allt jag känner är att det aldrig, aldrig någonsin kommer att ordna sig. Sömn kommer aldrig, aldrig någonsin mer igen att vara ett naturligt och normalt inslag i mitt liv. Förmodligen är jag överdrivet negativ just nu för att jag är så trött, yr och ledsen och inte orkar tänka en vettig tanke.


    Under några dagars tid har jag vilat middag. Jag har varit väldigt trött och maken har tagit med barnen på en promenad. Jag har legat i sovrummet, allt har varit så skönt och jag har mått så gott. Eftersom natten varit bra har jag inte känt någon press att somna. I lurarna har jag haft vilsam klassisk musik. Jag har varit så avslappnad att jag till och med har börjat drömma. Ögonblicket senare har jag varit tillbaka i den vakna världen. Alltså: jag kan inte somna utan tabletter nu. Det går inte mer.


    Och sedan en sådan här natt på det. Jag vet inte vad det är som är problemet, men min kropp (eller hjärna eller vad tusan det nu är som felas) är så ovillig att falla i sömn att den trotsar sömntabletter.


    Det är väl inget annat att göra än att avvakta och se om det blir skillnad när de antidepressiva kickar in (det tar åtminstone en vecka innan de börjar verka). *gnäll*

  • Daa

    Fru Bygg: åh, så jobbigt. Har du ringt BM? Nog måste de ta din oro på allvar, för det är en alldeles för stor börda att lägga på dig, att det är upp till dig att känna efter och behöva vara rädd för att missa något. *kramar om*


     


    Ninnis: jag håller med de andra. Det är jobbigt och det är okej att vara nedstämd och orolig när ditt barn bara gråter och gråter.


    Vi har upptäckt att parvlarna kan bli riktigt griniga om de tycker att det är för varmt (kanske ännu ett oombett och påträngande tips? Ignorera i så fall). När ingenting är bra fungerar det ibland att ta ut den ledsna på farstubron eller ner i källaren en stund. Jag, som ibland är lite frusen, kan missa den grejen.


    *kramar om Ninnis med*

  • Daa

    *försöker citera Flammans inlägg om mindre makt åt ärkeas, men det fungerar inte*


     


    JAAA! Mindre makt ska de ha!


     


    Härligt att höra positiva nyheter, käraste Flamman.


    Du har alla mina sympatier och all min oro när det gäller din sömnbrist.


    *kramar om Flamman och kallar ärkeaset för ärthjärna flera gånger*

  • Daa

    Bra att du fått en ny tid, Fru Bygg.


     


    Håller verkligen med dig: det är hemskt att det finns folk inom sjukvården som så totalt saknar förmåga att leva sig in i hur en annan människa kan känna. Ska hålla tummarna för bra och vettiga besked imorgon.


     


    Skönt med familjemys ikväll.

  • Daa

    Hvidis: jag ser din gröna prick. Om jag inboxar mitt mobilnummer, blir jag också bildbombad då? *fladdrar lite med ögonfransarna*


     


    Syrinx: hej på dig! *vinkar* Välkommen.


     


    Fru E: skönt att det gick bra med Buster. Vilken fin repertoar han har. *hjärtar*


     


    Villemoa: bra jobbat med träningen. Ska vi försöka peppa varandra? Jag har börjat jogga, men hunnit sluta igen. Igår var jag på aerobics för första gången sedan jag blev gravid. Det var kul, men det är bara en gång i veckan. Skulle behöva komplettera upp det med styrketräning och mer konditionsträning, men jag vet att jag inte kommer att idas hålla på om jag måste ta bilen och ge mig iväg i smällkalla vintern.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård