• Ninnnis

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Heloise skrev 2011-01-12 16:28:01 följande:
    Just nu vill jag bara skjuta min pappa, måtte hushelvetet bli sålt fort som fan! Han säger att han har betalat, Lindroff säger att de inte fått några pengar, så då åker jag på att betala om de inte fått pengar tills på fredag, vi som verkligen simmar i pengar, så de senaste månaderna ligger vi ute med 15 000kr, 18 000kr om jag måste lägga in ytterligare 3 000kr. Vi har inte hur mkt pengar som helst, jag är ju hemma med Elise. Min pappa måste verkligen bland ihop mig med nån av sina rika döttrar, jävla as!
    Men vad sjutton?!

    Kan ni inte bara få ha lite lugn och ro runt er?
  • Ninnnis

    Vad gulliga ni är som bryr er om min huvudvärk

    Jag kan faktiskt inte påminna mig om att jag har haft den här typen av så kraftig, bultande huvudvärk i så många dagar innan. Fast å andra sidan har jag ju tidigare kunnat ta tabletter som hjälper, nu måste jag dras med det och vänta ut det.

    Panodil/alvedon är ju det enda man får ta, och det hjälper nada. Kaffe ska man begränsa til 2-3 koppar om dagen, och det dricker jag på morgonen.

    Jag ringde faktiskt BM i måndags (maken tvingade mig eftersom han blev orolig) och hon sa att det inte är någon fara så här tidigt i graviditeten, utan helt normalt och ganska vanligt. "Ta alvedon" sa hon. Jotack. Visserligen var det inte min vanliga BM, men det borde väl inte spela någon roll. 

    Så jag får väl bara stå ut med det, antar jag. Alvedon tog jag imorse, men eftersom det inte hjälper känns det onödigt att proppa i mig mer. Nu ligger jag i soffan med vovven i knät och ska nog slumra lite.

  • Ninnnis

    Jag kan tillägga att jag kan få ganska ordentlig huvudvärk innan mens och hade det även under hormonbehandlingen, så det är säkert hormonerna som spökar.

  • Ninnnis

    Daa, jag har inga råd att komma med när det gäller amning, men amningshjälpen verkar vara ett bra stöd.

    Härligt att parvlarna växer i alla fall. Jag kan tänka mig att du och Skäggmannen är ett überbra tvillingteam Hur länge är han hemma nu?

    Kram på dig och hoppas hormonerna inte blir allt för jobbiga ♥

  • Ninnnis

    Lanovia, vad jobbigt med påtvingat tråkigt jobb och lång pendling. Hur ser det ut i din bransch i övrigt? Finns det andra arbetsgivare du kan söka dig till? Kram!

  • Ninnnis
    passionsblomman skrev 2011-01-12 16:57:56 följande:
    Ninnis, jag känner igen mig mycket i din huvudvärk. Jag tycker att du ändå ska ta maxdosen alvedon/panodil  och en extra kopp riktigt starkt kaffe, så starkt att du helst måste ta lit grädde i för att kunna dricka de....-det är knappast så att bebis far mer illa av kaffet än du av värken. Be maken att smörja lite Tigerbalsam (eller annat linement) på axlarna och i nacken och fram vid nyckelbenen också, för det där starka lättar iallafall lite och du slappnar av både av balsamet och av massagen.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Ja det kanske kan vara värt en extra koffeindos. Massage ska jag be maken om nästa gång. Jag har en "huvudmassagespindel" som faktiskt lindrar litegrann.

    Idag är huvudvärken faktiskt borta *peppar peppar* så idag mår jag bra igen.

    Tack för tips och omtanke!
  • Ninnnis

    Undrar hur Ada och Beda mår idag? Och Mugglan och maken? Skulle de få åka hem idag om allt har gått bra?

    *hoppashoppashoppas*

    Lilla Moa saknar nog mamma, pappa och småsyskonen ♥

  • Ninnnis
    passionsblomman skrev 2011-01-13 11:37:45 följande:
    Men mat hördu du lilla fina mamman...det visste jag däremot skulle bli tuffare. Jag drar min eviga smoothie-lovsång. En smoothie häver du om det kniper på 30 sekunder, eller i lite mer godan ro medan du ammar. I den kan du packa i allsköns nyttigheter och du kan dessutom mixa en hel kanna full så du får 4-5 glas som sedan bara står i kylen och väntar. Jag älskar ju den varianten med yoghurt, hallon och banan och så har jag mina torkade nässlor. Tar man lite vaniljglass i så blev det plötsligt lyxvariant och gillar man vaniljsmak så kan man ju för övrigt ta smaksatt yoghurt eller lite vaniljsocker (äkta).

    Sådant som en påse Nutrilett är faktiskt också ett bra komplement och panikstöd i maten, för en sådan påse är ju en hel måltidsersättning. Mellanmål med alltiett alltså.

    För lite rejälare mackor kan du steka ägg(eller den där personen  du ber hjälpa dig med saker) och ha som pålägg. Kalla köttbullar och annat i den vägen är bra.

    Att köpa hem lite olika antipastoplock kan vara en idé. Det kan du lägga upp på en tallrik och ha där du råkar befinna dig-troligen i amningshörnan. Då kan du plocka i dig olika kallskurna läckerheter, lite ost, gott böd med fikonmarmelad....oj *sugen*

    Kör en paket färdigkryddade kycklinglår i ugnen, funkar kanonbra att greppa och käka kallt.

    Välling är mastigt, lättdrucket och något du står dig bra på, helt OK att dricka även när den inte är jättevarm längre. Fullkorn. Med lite honung i för piggelin-effekt och skjuts på blodsockret.

    Alla sorters frukt-och bärsoppor är ju en kick och de med bra magbakterierna i är dessutom gött för magen.

    Tja, det är sådana "förbered när man är två och lätt att inta med bara en hand medelst amning" som jag har att komma med i matväg.

    Nu blev jag skithungrig! Åh vad gott!

  • Ninnnis

    *knaprar på ett äpple i väntan på lunch som idag består av spagetti och köttfärssås*

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård