• Fru E

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Kramar alla medan jag väntar på att få ta blodprov på kliniken. Alla gamla prover tas om och remiss till mf utredning skickas imorgon men godkänns ev inte av landstinget eftersom vi inte har 3 dokumenterade mf

  • Fru E

    Skvallrar om att msw fick en liten tjej vid halv elva i förmiddags!

  • Fru E

    Soldemor-ahhh vilken goooood frukost!

    Flamman-dra på trissor att exet var så vänlig fy för så mycket besvär med spiralen *ryser*

    inser att jag missat att gratta alla så får göra det i efterskott *fanfar*

  • Fru E

    Åhhh lussekatter vill HA!!

    Ska nog även ta mig i kragen och sätta egen glögg som jag brukar nu. Tänkte gjort det innan men iom att vi fick plus så var det ju inte lönt att sätta till bara maken men nu ska det lukta bryggeri hemma!

    Ingis-fy för migrän har som tur är sluppit det

  • Fru E

    Okej ska se om jag kan sammanfatta mötet med vanliga läkaren i tisdags:


    Hade pushat martin innan att han fick vara aktiv och ställa de frågor som han hade och ville ha svar på vilket han gjorde. Första frågan var såklart att allt ser så bra ut och vi har lyckats 3 gånger men varför vill det inte hela vägen, kan vi ta fler prover, testa något annat etc?
    Läkaren gav oss ett väldigt långt svar som egentligen behandlade allt eftersom det är svårt att särskilja en fråga men kontentan var väl att han egentligen inte visste varför det inte ville hela vägen fram. Han tyckte att hela vår resa har sett jättebra ut, reagerat bra på alla behandlingar och martins prover ser bra ut så förutsättningarna för att vi ska lyckas är så bra som de kan bli men sen som han sa att vissa par förblir infertila även om man aldrig hittar felet. Vi pratade om att ev fel borde ha upptäckts vid våra prover och när jag stimulerats eftersom jag då inte skulle gett så bra respons som jag gjort.


    Tog även upp de teorier som finns om trombyl/fragmin/kortison att de i vissa fall hjälper mot missfall och trombyl har jag testat, kortison (mot för starkt immunförsvar) är man tydligen väldigt restriktiva med att skriva ut och man verkar ha enats om att det inte hjälper utan snarare stjälper. Varför embryona inte vill fästa hos oss hade han inget direkt svar på men det verkar som om de inte är helt oävna till att testa lite nya angreppssätt.
    De två nya saker som läkaren själv vill testa är AH samt långtidsodling och se om det kan förbättra våra chanser till att de fäster vilket känns bra. AH ville han testa först kändes det som eftersom det inte är lika stor risk som vid långtidsodling men det är svårt att välja vilket vi tror på mest. Om de ska långtidsodla vill de helst tina upp 4-6 st vilket i såfall skulle vara alla som vi har kvar i frysen vilket innebär att vi endast får ett försök från frysen. Men om alla klarar långtidsodlingen vilket inte är troligt så kan de frysa ner dessa igen. Provar vi AH först har vi troligtvis 2 försök från frysen innan de är slut.
    Samtidigt är det som läkaren säger att visst kan man testa något nytt men embryona kan lika gärna ge en graviditet om vi fortsätter som vi gjort nu, dvs om vi långtidsodlar och de inte överlever hade de kanske kunnat klara sig om vi satt in dem direkt. Gahhh vilka val!


    Sista frågan till läkaren var om det var lönt att vi fortsatte försöka och svaret kom snabbt att om ni har ork pyskiskt, fysiskt och ekonomiskt så tycker jag inte att ni ska ge upp än eftersom ni har så goda chanser.


    Känns som att det här blev lite rörigt men det är svårt att komma ihåg allt som läkaren sa och alla teorier...

  • Fru E

    Flamman-skinkpinne i röven förlåt tyckte bara det lät så roligt

  • Fru E

    Flamman-jag kan skicka upp Buster till dig i onsdags när vi hade hantverkare som bytte tak på en kupa till oss var Buster minst sagt irriterade över att det sprang någon på taket och i hans trädgård. Mycket morr och gläfs innan han fick lugna ner sig på dagis

  • Fru E

    Flamman-säg bara till iofs låter han farligare än han är men det vet inte exet......

  • Fru E

    Attans, då är nästa trick att lära honom skrämma bort exet!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård