Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Fru Sy; håller tummarna för din pappa idag. Hoppas allt går vägen. Kram!

  • Norrskensflamman

    Härligt att höra från dig Heloise! Och härligt med babyveck på låren... Mmmmmmm de är så ljuvliga

    Förstår att det är lite av en sorg för er det här med maten. Men samtidigt så kommer jag på mig själv, återigen, med att känna en lättnad att Elise hamnade just hos dig och Panzer. Ni är så duktiga, kompetenta, härliga, starka, intelligenta och engagerade människor och att ni båda är utbildade kockar är ju bara hur bra som helst. Ni om några kommer ju kunna laga god mat som funkar i er familj!! Ni kommer garanteat komma på en massa god mat och skulle inte förvåna mig om ni så småningom ger ut som en liten receptbok för familjer i samma situation som ni
    Ni är verkligen underabara och jag beundrar er styrka enormt! Härliga lilla Elise, vilken viljestark tjej ♥.
    Kram till hela familjen!

  • Norrskensflamman

    Ninnis: HÅller med Muggles i ovanstånde om vad som behövs inhandlas.


    Jag vill dock tillägga såna där, vad heter det nu igen, amningskupor? Liksom vaddgrejer som man lägger i BH:n när brösten läcker. Finns på apoteket. Och så värmeskydd för brösten att lägga i BH:n. så man inte blir kall om dem. För mjölkstockning vill du INTE ha, och det kan man när som helst på året om de hamnar i drag...


    Också skönt att ha såna där mjölkuppsamlare som samtidigt luftar vårtorna när de är ömma. Plastkoppar som man lägger i BH:n.


    Ett tips mot röda bebisrumpor, förutom Inotyol: Potatismjöl


    Se till att ha vagn och säng klar, för mig var det skönt att lägga ifrån sig bebisen när de somnat och ammat färdigt. För en liten stund åtminstone. Och de fick vänja sig vid sitt lilla "bo" direkt.


    Bilbarnstol! Eller babyskydd kanske det heter.


    Skötbord och skötgrejer hade Mugglan redan skrivit va?


     


     

  • Norrskensflamman
    Fru E skrev 2011-03-14 20:02:33 följande:
    Flamman-börjar din make förstå att han har en sjukdom eller det har inte gått in

     
    Han fick ett sammanbrott för ca en månad sedan och bröt ihop ordentligt. Då mådde han så fruktansvärt dåligt och det tog sig sådana uttryck att jag ville åka med honom på psykakuten. Då insåg han nog att allt inte är som det ska och att han behöver hjälp så han, och vi, kan börja må bättre. Han sa då att han ville inte på psykakuten (vi hade barnen sovandes hemma) men att han vill gå till läkaren/psykiatrikern och att jag följer med och att han ska prova ta mediciner. Så någonstans insåg han väl där att han har ett problem. Och han är helt inställd på att gå till psykiatrikern den 30:e och prata medicinering. Men han blev så himla dålig av de förra tabletterna mot bipolaritet, att han inte vill äta dem igen. Men det måste ju finnas andra tycker man. Det är det vi måste reda ut. ADHD- medicin är han inställd på att prova (Concerta), men han får inte börja med dem förrän han fått ner sitt blodtryck, och där har vi ett till problem... Men han äter blodtryckmedicin iaf.
  • Norrskensflamman

    Men Fru Sy, strålande nyheter ang pappa *drar en lättnandets suck*

    Jag tänkte ofta på att skaffa amningskudde, men kom mig aldrig för (blev säkert för snål ) men jag minns att jag alltid hade en massa kuddar uppbuffade runt mig och som stöd för mig, mina armar och bebben, när jag ammade. Så tips: Se till att ha mååånga kuddar till hands där hemma när det är dags för amning. För det är viktigt att kunna sitta bekvämt.

  • Norrskensflamman

    Dreggellappar och badbalja! Just det. Men badbalja hinner man ju köpa när man kommer hem. Men vi hade ingen ställning, vi höll i bebisen själva?
    Om det blir bajskalas big time, ja då är de så små så man kan bada dem i handfatet första tiden Iaf var mina så små... Herrejösses, och nu är T 8 år och har kilometerlånga, smala hästben... vart tar tiden vägen???

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård