Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Norrskensflamman skrev 2011-10-21 10:12:03 följande:
    Ingis: så bra att du tar tag i saken och går och pratar med nån. Själv går jag ju till kurator och jag får nästan panik när hon säger att vi kan inte träffas för evigt... För jag får så många insikter när jag pratar med henne.

    Men du, familjerådgivning då? Det är ju inte bara så att DU har "problem", din make behöver ju också få bena lite i sitt beteende...

    Stor kram till dig! Du är fantastisk! Och så kul att höra att det ordnar sig för syrran
    på dig! Det blir familjerådgivning. Fick tips av psykologen från vc att gå privat om ekonomin tillåter det o det tycker jag faktiskt att vi ska göra.

    Fullt ös som vanligt här!

    Fru Bygg: här är det ok, busan har varit lite hängig, hade hög feber hela helgen o var hemma även mån o tis. Härligt att höra att du känner dig tryggare o lugnare.

    Fru E: Vilken liten buse ni har till hund!  

    Hur blev det sagt med träff? Hade vi några förslag på dag? Någon som skulle komma söderöver?

    *vinkar glatt till alla nya o ny-gamla i tråden*
  • ingenjörsbruden

    Leksi: Smart idé med matlåda från gårdagen. Har för mig att du tipsat om det tidigare för så gjorde jag med busan ett tag när hon började på dagis.

    Jag står också för hämtning o matlagning där hemma på vardagarna. Men nu är min Ballabus 2 år o hon brukar vara nöjd med att få ett äpple eller lite fil i ett glas kl 16 o sen äter vi hela familjen kl 18.
    Hon har också altlid ätit allt o rätt mkt, men nu har hon också kommit in i en kräsen period, hon VILL (säger hon) ....misstänker att det ska vara ett inte efter VILLet.....för det är MKT som hon inte vill göra o äta längre.
    Vi trugar inte heller, har suttit o lidit i genom så många fikor o middagar med svågern o svägerskan där de mer eller mindre har trugat sin dotter så mkt att JAG har tappat matlusten o jag är rätt matglad
    Så vi kör på att man ska smaka, att man inte vill äta är ok, men vi försöker få henne till att smaka......för tänk om det är gott?! Någon gång så har jag sagt: -Tänk om det smakar glass??? o faktiskt så har hon provat någon gång! O det räcker för mig o maken.

    Ja det här med familjerådgivning har jag funderat på länge men det är väl som med så mkt......man drar sig lite för att ta TAG i det........o min motivering till maken är att vi ska ta tag i denna kommunikationssvårighet medans vi fortfarande är "vänner" o innan det har gått överstyr.
    Tror inte maken är ovillig till att gå på familjerådgivning, dock så har både han o jag lite svårt att få tid till det. Men det är bara att TA sig tid till detta. Det är viktigare än jobbet.

  • ingenjörsbruden
    Daa skrev 2011-10-21 13:53:37 följande:

    Flamman: kul att läsa mer om musikern! Så fantastiskt att han finns i ditt liv just nu.


     


    BS: vilket jobb att rodda ihop allt det där med olika viljor och behov! Och diabetes på det. Hoppas att ni hittar bra vägar.


     


    Ingis: jobbigt att vara osams. Skönt att du får prata med någon.


     


    De senaste dagarna har varit känslostormiga och ganska otrevliga. Nu har indianerna dykt upp så jag kanske får inse att jag inte längre hör till den lyckliga skara som inte har några större känningar av PMS. Fast jag ser hellre att känslokasten har PMS som förklaring än att jag bara är en grinig, lättretad och ganska elak person (vilket jag egentligen inte tror att jag är, men jag har då sannerligen betett mig så i veckan).


     


    En glad nyhet: svärmor har fått plats på ett boende här i närheten. När vi skulle se på lägenheten promenerade vi dit. Nu blir det ju ingen större affär alls av att hälsa på henne med barnen. Det är lite skillnad från i våras då vi fick köra 6 mil, innan hon fick plats i stan (3 mil). Och nu är hon här.


     


     


    Va härligt med svärmor nära!
    tänk att jag skrev den meningen eg.... hahahahha!
    Hur mår hon nu?

    Hrm....ja det där med PMS......fyyyy va man inte kan känna igen sig själv!
  • ingenjörsbruden

    Lanovia: Men gud va hemskt för din make! Fyyyyyyy va jobbigt! Stackarn!

    Jag känner själv att jag har problem med att lämna mat på tallriken.....det skulle man inte göra hemma....inte så att man var tvungen att sitta kvar till det var tomt på faten......men än idag så kan jag reflektera över att min tallrik alltid är renskrapad, inte ett riskorn finns kvar, medans tex maken lämnar lite grann ibland.
    Inte konstigt att man lägger sig till med "muffins-topp" (när det väller över byxkanten) om man då tar lite för stora portioner o äter tallriken ren.

  • ingenjörsbruden

    Ninnis: Jag såg en grå stickad kofta som direkt fick  mig att tänka på dig!!!! Den hade mörkgråa utvändiga virkade fickor som var formade som hjärtan!!! Lindri fanns den på!

  • ingenjörsbruden

    Hvidis: Låter som att dopet blev både fint o intressant, spännande med nya exotiska traditioner!
    Jösses, smakportioner! Hihihi ja det åker både ut o in  o runt ett tag. Tänk att det är ett så svårt moment att med tungan föra bak maten så man kan svälja. Tänk så mkt färdigheter vi tar för givet dagligen!

    Blommis: Du vet att jag inte har talets gyllende gåva men jag önskar ändå att jag fanns hos dig där under stjärnhimmeln om än bara för att hålla om o värma.
    Hahahah käka taggtråd! Vilket pepptalk!

    Lanovia: Hur mår du idag? Ni har inte jobbat o slitit för mkt i  helgen? Hur är det med foglossningarna?

    Heloise: Diggar Panzers löften vid förnyandet av era löften!

    Ninnis: Inte dåligt att lyckas storhandla på egen hand med liten Mini i selen! *impad*

  • ingenjörsbruden

    För egen del har helgen varit full med aktiviteter! Köpt vårlökar o planterat, köpt några nya plantor som numera står så fint i uterummet o i rabatterna. Storstädat, o varit på plantskolan...busan klappade alla stenkatterna o pratade med stenugglorna o grodorna , praktiserat bebistillverkning i skarpt läge...hade def äl i går....1a försöket igång mao......

    O så hade vi en REJÄL men sansad diskussion i fredags. Pratade igenom allt utan att bli arga, ledsna o skuldkastande eller martyrer
    Maken hade fått ett mail under dagen med mina tankar o att jag ville gå i familjeterapi, men som säkert de flesta karlslokar så har han rejäla förutfattade meningar om psykologer mm.......men mailet fick iallafall honom att tänka om o inse att det måste def komma en rejäl förändring NU o att han MÅSTE stressa ner, han har ju till o med kommit på sig själv med att han blivit stressad o mått dåligt när han inte haft ngt att fixa där hemma.... men hallå?!  Jisses säger jag bara. Så nu ska vi försöka på egen hand bli bättre på att kommunicera osv i ett halvår annars blir det parterapi!

  • ingenjörsbruden
    Hvidbrud skrev 2011-10-24 11:55:21 följande:
    Ingis: det låter bra att ni hade ett bra snack. Härligt att det resulterade (?) i att ni hoppade i bingen!  Håller tummarna för lille sädescellen och ägget och att de blidar ljuvlig kemi!

    Så gulligt skrivet! på dig!

    Start September: Dessa karlar....visst kan jag också spå ett litet skeptiskt frö inom mig, men denna skeptesism som karlarna bär på, undras tro vad det bottnar sig i...... maken skyllde på en synnerligen konstig psykolog som han träffade när han mönstrade för snart (!) hundra år sen. Men jag misstänker att han är rädd att få höra att där är något "fel" på honom eller att vi går i terapi o tror att allt löser sig o så går det åt skogen ändå....sista utvägen o så funkar det inte. Nja, ja jag vet inte men lustigt fenomen är det allt tycker jag.
    Maken tyckte ju annars att min motivering var bra, att man skulle gå dit i tid medans man fortfarande var vänner.
    Vi får vara varandras stöttor tills vi lyckas släpa med gubbarna!

    Lanovia:  Jaaaaa snart är minivinken här!

    Villemoa: hrm....det där med att skriva o kommentera så klokt o så.....måste vi göra det? Alltså för i sådana fall så får jag nog sluta skriva! Jag tycker själv att det är härligt att höra vad ni alla har gjort för roligt o jobbigt, skratt o tårar, hårt o gulligt som hänt.

    Daa: Skönt att svärmor mår ok o det är bra med er alla!
  • ingenjörsbruden
    Hvidbrud skrev 2011-10-24 12:02:52 följande:
    Mugglan: kom att tänka p din fråga till Ninis angående magen. Vi födde ju nästan samtidigt och även om mitt sf inte kan jämföras med din tvillingmage var jag väldigt enorm. Min mage har inte gått tillbaka heller. Jag ser också gravid ut fortfarande. Jo om jag gör mina beckenövningar några dagar i rad, så ser det plattare ut, men tyvärr har det hamnat ganska långt ner på min prioriteringslista. Men att träna abd. transversus är a och o när det kommer till att återfå den platta magen. Först transversus (gärna statisk träning) sen oblicus sen absolut till sist börja med de raka "sixpacken".
    Är transversus de diagonala mag-muskelerna? Någon som har lust tipsa mig om var jag hittar sådan mag o bäckenövningar?
  • ingenjörsbruden

    Nä men nu får det nog ta o bli lite lunch här!


    Jag är sugen på en liten BT-fika, någon som är sugen på att komma hem till mig den 4e o fika?!


     


Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård