Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    muggles skrev 2011-10-24 13:41:13 följande:
    Sedan är det så typiskt mig att läsa på och testa metoder medan kompisar bara kör på. Jag vet att det är lätt att göra sig lustig över men sån är jag. Men vi har ett kompispar som fastnat i att någon (oftast pappan) ligger med henne i sängen och det kan ta ca 40 min. Jag fattar inte att man orkar.

    Vi borstar tänder på Moa, sedan är det säga godnatt till syskon och den andra föräldern. Sedan går vi upp till hennes rum, läser en saga och så är det kvällskissen. Sedan släcker hon lampan och efter puss och kram går vi ut. Och ibland när jag av nyfikenhet har kollat så har hon somnat strax efter (efter ca 5 min?).

    Det roliga är att när våra bekantas dotter sov här sist gjorde maken samma läggning med henne som vi gör med Moa och hon blev väl så paff att hon inte sa pip. 5 min senare sov hon. Detta alltså samma tjej som kräver att pappa ska ligga med henne i 40 min tills hon somnar... Vi berättade om vår läggning men det fick inte de föräldrarna att ändra något. Men vem vet - han kanske tycker det är mysigt?!
    visst är det mysigt.....men som sagt....de tror inte på det helt så det kommer nog inte att funka för dem.
    Jag ska ta till mig detta tips o fundera lite på det o göra om det kanske, lite grann.....
  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2011-10-24 13:46:00 följande:
    *rapar rapolja*
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Bläääääärk! *Ryser*
  • ingenjörsbruden
    Hvidbrud skrev 2011-10-24 13:40:27 följande:
    Amen jäkla mobil till att skriva om!! Inte nacken, naveln! Navel navel navel!

    Ursäkta utrikiskan, kan dem på latin och danska... Ska hitta bilder\länkar... Transversus= de tvärgående magmusklerna. De är som kroppens egna korsett och är super intogs för en bra hållning och en frisk stark rygg (och platt mage och stark beckenbotten(!)) de går hela vägen runt. Statiskt är när man håller spänt hela tiden, inte som med vikter- upp och ner många ggr. Oblicus= de sneda musklerna som går uppifrån vid revbenen och snett över till höftkammen. De är super viktiga om man är rädd om sin rygg och vill förebygga diskusprolapser. Tränas vanligt vis med sneda magböjningar, (men för dåliga ryggar är det bättre att träna stående i en dörröppning med underarmen mot kanten och pressa mot. Kroppen rör sig inte men de snea magmusklerna spänns.)
    plankan tränar ryggen, de raka och de tvärgående (om man suger in navlen villsäga) statiskt. Den är kanon, men om man missar att få med de djupa så kan magen se större ut för att de raka (6packen) blir för strama. Man säger att man inte ska börja träna dem förrän avsåndet mellan dem är en finger eller mindre.
    Magmusklerna delar ju sig i mitten under graviditeten och de tvärgående hjälper att få ihop dem igen. Kan kontrolleras genom att ligga på golvet med böjda ben (fötterna i golvet) sätt ett par fingrar två cm över naveln och lyft huvudet. Då kan man känna hur musklerna kramar om fingertopparna. Man får prova sig fram med fingrarna och träna och då märker man resultat där fort om man får fatt i rätt muskel. (man kan nästan inte få ner en finger i mellan om man spänner upp i den tvärgående!)
    Hoppas att det inte blivit allt för rörigt och går att förstå lite:...
    Inväntar youtube-filmen eller in-real-life-demo.....
  • ingenjörsbruden

    Alla som vill är välkomna på fika i casa Ingis den 4 november. Har man småpluttar så får man komma när det passar.....dukar fram kaffe o kagor vid 14-15.....passar det?

    Hrmmm... nä men om man skulle ta o jobbe lite.......

  • ingenjörsbruden
    lanovia 08 skrev 2011-10-24 13:53:14 följande:
    ja ja får väl vara ok för denna gång.
    Men jag förstår dig, man får sina näsknäppar. T.ex. det jag berättade om mamma, det är ju just det, det är ingen katastrof att läggningen går lite annorlunda till någon gång och att mormor sitter en stund inne hos henne. Jag känner bara hur hon liksom underkänner våran läggning så totalt.
    Men det är ju även där precis som maken säger. SKIT i det! Vi vet att våran dotter mår bra och hon somnar tryggt när vi lägger henne hemma. Att det sedan inte fungerar när någon står vid sidan om oss och kritiserar och ifrågasätter. Ja det är väl inte så konstigt, hon känner ju av stämningen.
    Om jag t.ex. står precis utanför dörren, E börjar skrika, ja bestämmer mig för att invänta 30s för att se om hon tystnar själv o lägger sig ner. Ja är jag själv fungerar det, men står någon där... men ojojoj nu börjar hon, skall jag gå in till henne, skall jag sätta mig hos henne?
    Ja som sagt våran dotter är inte korkad.
    Näää de är attans så smarta! Vår lilla busunge hade ju hög feber förra helgen, ville inte ens ha glass! O då frågade vi henne ett par gånger o hon ville inte ha *då var jag orolig*
    Frågade henne nu i lördags vad hon ville ha till frukost..... -GLASS! Med världens leende!
    fyy bubblan vad de lär sig fort!
  • ingenjörsbruden

    Fru E: Humle o Dumle! Fina arbetsnamn! Hjärta Bamsekramar! För Busters skull så har han det nog bäst hemma.....annars kommer ballabus att gosa musten ur honom!

    I morse så drömde hon nog om att hon klappade en hund för hon var helt uppspelt när hon vaknade o jiddrade massor om hunden o vov vovv o klappa o pyyssas! Hon äääääälskar hundar!

    Leksi: Du är så välkommen när som helst! Skönt att ni kan ta varannan nattning. Men du, det är ju jättebra att du kan amma, så ser jag det iallafall som bara kunde amma i 3 månader.
    Skoj med kurs, man behöver verkligen ett avbräck i sitt arbete ibland!

    Mugglan: Ville se det programmet men jag vågar inte.....blir ett totalt vrak o gråter isönder mig helt.

  • ingenjörsbruden
    Norrskensflamman skrev 2011-10-25 09:57:24 följande:
    Haha, nämen jag tog det inte alls så   Jag vet att jag gjort allt jag kunnat. Väldigt länge.
    Man ska vara två som vill laga också. Annars går det inge' vidare...
    Så sant så sant! Alla måste ta sitt ansvar o alla måste dra sitt strå till stacken o jobba mot samma mål. Eller iallafall ngt åt det hållet....

    Älskar också förtroendestunden på kvällen! För någon vecka sedan så fick jag första "riktiga" återberättningen av vad som hänt på dagis.......trodde först det var "Max bil" som hon drömt om eller så....men kollade med fröken o en liten episod av "Max bil" hade förekommit på dagis.
  • ingenjörsbruden
    Fru E skrev 2011-10-25 10:17:20 följande:
    Ingen som har en portion tålamod att dela ut och en klubba att slå mig med så jag tänker mer logiskt angående symtom

    Ingis-hehe Buster skulle mer än gärna pussa Bellabus ren men om jag ska kunna fika något så får han vara på dagis
    *kommer kutandes med en pipande gummiklubba....boooink/piiiip...............boooink/piiip/.....boink/piiip*
    Om inte annat så är det jävligt störigt att ha en gummiklubba boinkandes på huvudet!

    *fortstätter boinka på Fru E....testar att rocka rockring samtidigt....hrmmm.....ser mer ut som en sprattelgubbe på ngt uppåtmedicament*
  • ingenjörsbruden
    Norrskensflamman skrev 2011-10-25 10:00:53 följande:
    Nån som jag saknar här väldigt mycket är Aleta!!! Ser din gröna plupp lysa ibland. Kikar du in här så kan du väl skriva några rader. Undrar så hur det går för er. Hur det går med jobbet o barnen och chokladen
    Jaaaa o Bruttan saknar jag osså här!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård