• Fru sy

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ninnnis skrev 2012-01-11 16:08:44 följande:
    Jag brukar också cykla framför tv:n, en dryg halvtimme blir en mil. Ibland sammanfaller cyklingen med Biggest Loser på tv, jag tittar aldrig på det annars men just när jag motionscyklar brukar det kännas bra Idag var det Animal Planet eftersom jag passade på när Mini sov förmiddagslur
    Så du passar på att träna när Mini sover?!? Konstigt att den tanken aldrig slagit mig.  Jag brukar vila med Orvar istället, vi har precis sovit i 1,5 timme... så nu är vi laddade med ny energi för kvällen. Dock gör jag ju inte av med så mycket fett på en sovstund, men nästa vecka börjar min träning igen. Den här terminen blir det step, afron har uppehåll en termin för tjejen som har det är mammaledig.
  • Fru sy

    Förresten Heliose är jag impad att du nästan alltid har maten färdig när mannen kommer hem och att du fixar att rodda runt allt hemma dagar när du bara kräks, men man har väl liksom inte något val.

    Idag sov jag ju som sagt ist för att laga mat. Men nu är jag piggare när mannen kommer hem så jag är forhoppningsvis inte så gnällig. Det är jobbigt att ha snickare i huset, får ju inte sova längre än till 7 om mornarna nu. Nu kommer mannen kikar in lite senare, nu gäller det nog att kolla in här lite oftare om man skall hinna med i ert tempo

  • Fru sy
    Piggelin1 skrev 2012-01-11 14:01:26 följande:

    Fru Sy – ska försöka komma ihåg & konsultera maken ang kamera. Påminn mig annars!


    Det får du jättegärna göra! Som det ser ut nu funderar jag på en Canon EOS 550D, men jag har även funderat mycket på Canon EOS 1100D eller Sony SLT A35. Är det någon här som har koll på någon av de här kamerorna, kanske någon smygläsare annars?

    Nu duschen innan sängen!

    Hoppas ni får sova gott alla goa tjejer! Kram
  • Fru sy
    start september skrev 2012-01-12 20:37:40 följande:

    Vad många som är uppväxta på landet! Säger förortsbarnet. Då var vinbär från trädgården och hembakt bröd det jag kände till om självhushållning. Det låter på ett plan lockande odck  men också slitigt. Jag är också för mycket livsnjutare och lite för bekväm nu. Sen är jag så inne på min sk karriär, jag mår bra av at jobba och ha ansvar på jobbet. Sen mår jag inte bra över alla kompromisser det blir när man har familj, men det går överlag rätt bra. Det livet kräver dock  att ge avkall på många hemmaprojekt samt korta pendlingstider för att funka.


    Ibland är det lite slitigt, men vi försöker att göra sådant som vi tycker är roligt och inte måsten när det gäller här hemma. Mannen har "karriärs-tänk", jobbar ju långa dagar eftersom han har nästan 2 timmars resa enkel väg till och från jobbet. Sen när han är ledig älskar han att vara ute i skogen, plocka svamp och jaga. Då blir ju nytta förenat med nöje. Odlingen vi har är liten och görs på sommaren när vi är lediga. Sen väljer vi tex att inte renovera själva nu utan har väntat några år sedan vi flyttade in och sparat ihop lite pengar och så tar vi lite lån för att kunna ta in folk som renoverar åt oss. För skulle vi hunnit med att renovera hade vi fått låta bli allt annat som vi tycker är roligare här hemma.

    Sen tycker jag det blir mycket ibland när det är sockenmöten, syjynta, pysselkvällar, träningar om kvällarna och sen då jakt på helgen. Men för det mesta fungerar det! Sen har inte jag det "karriärs-tänket", jag jobbar gärna deltid och är hemma med barnen mer. Sköter hämtningar och lämningar på förskolan och så (som det känns nu iaf) sålänge jag får lite tid till mina hobbys och intressen oxå såklart!
  • Fru sy

    Idag har Orvar och jag varit i stan med två andra mammor och barn. Så roligt med två andra ungre tjejer som oxå är hemma med sina killar nu, och så bor vi i samma by! Killarna kommer ju bli framtida förskole- och skolkamrater sen. Vi har kollat lite på rean, men mest bara pratat och käkat lunch i flera timmar

  • Fru sy
    MSW skrev 2012-01-17 09:54:00 följande:
     Förresten, när jag läste om fruSy hade träffat jämnåriga, så blev jag lite nyfiken på hur gamla ni är, om man får vara så nyfiken/ofin.. jag blir 27 i april..

    Här snurrar allt på, lilla L blev två månader igår och har nu kommit upp till 53cm och 4095g! Just nu är vi förkylda, både hon och jag, och även A är ganska snorig.. Har även bestämt och börjat med lite lchf, från igår, tänkte testa en månad och sen utvärdera.. Annars har jag börjat få lite ångest för att ta upp plugget igen (planen är att jag börjar strax innan mars/april skiftet).. Och har således nästan varit hemma halva tiden redan, men sen är jag hemma över sommaren också..
    Då är vi lika gamla, jag blir 27 i februari (om precis en månad) och mannen blev 30 i vintras. Och Orvar är 9 månader idag! Kan verkligen inte fatta vad månaderna tagit vägen! Han är snabb nu och vet vad han vill. Just nu är det tv-bänken som jag får passa han ifrån...

    Idag är det jag som trillat i trappen. Halkade när jag skulle ut och lägga ved i pannan, var mkt glad att jag inte hade Orvar på armen. Så nu har jag svinont i svanskotan, och så måste jag streckt mig i ljumskarna för de gör oxå ont. Men som Flamman skrev när hon trillade i trappen är ju att man får vara glad att det inte var huvudet som jag slog i!

    Igår kväll var mannen iväg på möte så jag hade heldag med Orvar, trodde jag skulle vara helt slut när mannen kom hem. Men Orvar somnade redan vid 20.15 (han brukar somna vid 22.30 när vi lägger oss) Så jag hann ju t.o.m ta en fika i soffan och sticka lite, underbart med egentid!! Och ikväll skall jag ha massa egentid, skall på pysselkväll med andra lite yngre mammor här i byn. Ska bli så roligt!! Jag och två andra tjejer skall sticka tröjor till våra killar. De har inte stickat på länge så jag har lovat att hjälpa dem, och det gör jag så gärna. Är ju underbart att ha några att sticka med!

    Nu måste jag leka lite med Orvar innan han drar ut allt från tv-bänken.
  • Fru sy
    Heloise skrev 2012-01-23 18:26:40 följande:

    Jag sladdar in lite snabbt för att ge er bästa nyheterna ever( för oss) det är en "frisk" lillasyster!!! Herregud vad lycklig jag är, nu ska hon bara vara kvar i magen men det oroar jag mig för imorgon idag är vi bara så jäkla glada!
    Åhh vilka härliga nyheter!! Massa grattis till er. En liten lillasyster
  • Fru sy
    lanovia 08 skrev 2012-01-24 23:46:57 följande:
    Hvidis jag kan ringa HM i Malmö o fråga finns det får du gärna köpa åt mig. Här i götet har det blivit fel o finns inte i någon affär. suck!
    Jag ska till stan på fredag, om du vill kan jag köpa åt dig om det finns här?
  • Fru sy

    Håller mina tummar och tår allt vad jag kan för er Ingis!!!

  • Fru sy
    Ninnnis skrev 2012-01-25 20:48:09 följande:
    Mini är snorig och har haft feber från och till i en vecka nu. Han äter bra och är pigg och glad för de mesta, om än lite grinig och trött av och till. När bör man kolla upp långvarig feber?
    Jag ringde till bvc när Orvar haft feber en vecka, men han hade rätt hög feber. Då ville de ju kolla upp det på direkten. Du kan väl ringa till bvc i morgon fm och prata med dem och höra vad de tycker?!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård