• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Vår gamla lägenhet är ute till försäljning bara 2 år senare. De har haft sina visningar och nu är jag supernyfiken på budgivning mm. Vi fick ju inte riktigt vad vi ville för den så nu undrar man ju om det går bättre för dem... Var tvungen att mejla mäklaren om det för det syntes inget på mäklarsidan.

    Jasså Lanovia är du här än?! Nu får h*n allt ta och komma ut!!!

    MSW: har du avslöjat namnet på FB? Annars vill jag också gärna veta. Vad kul att ni fick en av varje!

  • muggles

    Kollade mejlen precis. Nä inga bud än enl mäklaren. Så lika trögt som för oss verkar det. Lite skönt känns det. Hade känts bittert om de hade haft en superbra försäljning och tjänat storkovan när vi inte gjorde det. Så hemsk är jag...

  • muggles

    Heloise: lätt på foten minsann! Låter skojigt att vara det Aha, finns det risgröt med grönsaker? låter som en läbbig kombo men kanske värt att pröva. Jo det går bättre med puré nu. Jag tror att det blev lite väl mkt "tvångsmatning" för att få i dem så mkt som möjligt dagtid så vi tog det lite piano och nu verkar lusten vara tillbaka. Det är nog bara att inse att de här tänker äta nattetid ett tag till.

    Ang Elise. Jag skulle lämna henne ensam så hon får ha tråkigt. Ge henne så lite stimulans som möjligt - mörkt, tyst, ensamhet. Så länge hon är glad och nöjd och jollrar och har kul så går det inte att söva henne. Lämna henne åt sitt öde. Först när hon (ev) blir ledsen kan man försöka söva. Jag tror att om du går upp med henne, sätter på tv:n, leker, pratar el vad ni nu gör på natten så tycker hon att det är lattjolajbans. Hon verkar ha kommit lite ur balans med dygnsrytmen och det kan nog ta ett tag att komma i fas igen.  Men jag hade försökt enl ovan. Och ge inte mer mat om hon blir piggare av det, då är hon nog inte hungrig.

    Moa hade en period när hon vaknade 04.30-05 varje morgon och det gick inte att ge henne välling för hon var eg inte hungrig utan blev ännu piggare av det. Det var bara att inse att hon ville gå upp den tiden men hon förlängde natten successivt sedan så när hon var runt 1 sov hon iaf till 05.30-06.

  • muggles
    ingenjörsbruden skrev 2011-11-24 20:44:49 följande:
    Sen kom vi fram till att vi sänkt "nivån" på humorn på jobbet.....o jag kläckte ur mig att den var så låg så att ribban var begravd.....*mera fniss fniss*

    Värre än två små skolflickor är vi! Men roligt har vi!
    RIBBAN MOAHAHAHAAA!
  • muggles
    Syrinx skrev 2011-11-25 10:42:49 följande:
    MSW, jag är också jättenyfiken på namnet på din lilla tjej! Hej Fru E! Hur är det med dig? *kramar tillbaka och skickar många tankar*

    Ankan, hej! *vinkar*  
    Mugglan, så skönt att ni är på bättringsvägen och att det inte var lunginflammation. Det går tydligen mycket mykoplasma i år, som ju kan ge ganska svåra lunginflammationer. Min moster var väldigt illa däran över julen för två år sedan och fick ligga länge på sjukhus och allt. Usch!

    Lanovia, klart att blodtrycket stiger om man är stressad! Och självklart ska du inte gå på nästa besök om två veckor! Jag har ju gissat på första advent - heja MiniLanovia!  
    JAg är helt säker på att hon har mykoplasma. Maken åkte ju på lunginflammation och han har fått en antibiotika som man ger om man misstänker mykoplasma (även om ingen odling gjordes). Moa är fortfarande inte bra. Hon är pigg på förmiddagarna men sämre (mellan 39-40 gr feber) varje eftm/kväll. Imorgon åker jag in med henne till doktorn (för tredje gången!) och kräver att de gör en odling på henne. Hon är helt kraftlös nu och allmäntillståndet blir långsamt sämre. Hon sover uselt på natten för hon hostar så. I natt fick hon alvedon kl 01 och kl 05 för att kunna slappna av lite. Stackarn!

    Blomman: kul att ni sålt rekord ,grattis!

    Syrinx: när gifter ni er?
  • muggles

    Sept: åh nu påminde du mig om Peter LeMarc (även Piggelins favorit om jag inte missminner mig?)! Tack! För jag behöver fler artister att lägga till på Spotify och ibland blir det bara blankt... Lade precis till lite julmusik förut. Sökte på "christmas" och fick fram en härlig blandning, bla någon jullåt med Coldplay som jag aldrig hört förut men som var riktigt bra.

    Ang jobb så tycker jag inte heller att man ska döma. Jag tror det är mycket avundsjuka som kommer fram mot E v Sydow och Laila Wahlgren. De är framgångsrika, snygga etc och så klarar de av att jobba under mammaledigheten också! Och då går folk igång... Men när man pratar om föräldraförsäkringen så heter det ju alltid att folk ska få göra som de vill - så varför inte med jobbet också?! Om du mår bäst av att jobba litegrann så go for it!

    Jag läste mina mejl förra mammaledigheten för att "hänga med" och vara "duktig". Men denna gång har jag inte haft någon lust faktiskt. Jag har gått all in för mammaledighet, jag ska jobba i 25 år till sedan. Jag hinnern nog... Men det är jag det.

    Ang pepparkaksbak så är det på Moas dagis imorgon eftm. Och vi lär väl tyvärr missa det Vet att Moa kommer bli ledsen för hon har sett fram emot det. Men jag hade inte tänkt baka egna pga det, det räcker med ett bak kände jag och det blir ju så oändligt med pepparkakor - det tar liksom aldrig slut. Men lussekatten är jag sugen på att baka, få se om vi hinner. Jag fick ihop en mjuk pepparkaka i helgen iaf, alltid något. och så har jag pysslat ihop en egen adventsljusstake av blockljus, fina julsnören och lite kanelstänger och annat smått och gott. Blev riktigt bra för att vara första gången!

    Vi hade besök av en tvillingfamilj (ur tvillinggruppen, de bor ganska nära oss) - jättetrevligt! Det ser ju lite lustigt ut med så många bebisar på en gång

  • muggles

    Hvidis: jag menade inte det som kritik att man får gissa dina inlägg ibland. Jag vet ju att det är iphonen som strular. Bara att det blir lite kul ord ibland och ibland får man klia sig i huvudet

    Ja hon är inne på 9:e dygnet med hög feber. Nu måste de väl göra något?!

  • muggles

    Lanovia: är du fortfarande här? In och föd med dig kvinna!

  • muggles

    Lanovia: låter som att du nog är lite öppen och att slemproppen gått! Då händer det nog något de närmsta dagarna iaf, hoppas vi! Irriterande med folk som tror sig veta. Är det något man förstått vid det här laget så är det att varje förlossning verkligen är unik. Mina två var väldigt olika. Och ja det gick betydligt fortare andra gången (4h mot 13) men det är ju inte så för alla (även om det är så för de flesta). Så du gör nog klokt i att ha dina egna funderingar.

  • muggles

    *lyssnar på min julmusikblandning på Spotify*

    Maken är på apoteket så någon sorts medicin verkar hon ha fått iaf (fick bara ett kort mess). Småtjejerna är frustrerade. De vill krypa men kan inte (Beda som är störst och starkast skjuver sig bakåt med händerna men Ada ligger bara still och sprattlar än så länge). De är trötta på hoppgungan, gåstolen, babysittern och alla leksaker. De behöver stimulans och komma ut och se lite annat men vi är ju inlåsta i huset sedan över en vecka tillbaka tills Moa blir bättre Småtjejerna satt som små ljus på Gunnebo Café när vi var där med Piggelin i lördags. "Åh lite folk, vad spännande!" verkade de tänka.

    Svärfar ligger på sjukhus med UVI. Han har ju MS och får UVI regelbundet och hade nu fått över 40 gr feber så de tog honom med ambulans faktiskt. Med hans nedsatta immunförsvar så är det farligt med så hög feber.

    Flamman: han låter så urmysig din musiker, man blir nästan avis!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård