• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Hvidbrud skrev 2012-05-14 13:55:56 följande:
    Runnebören är nog iphoneska... Men rullebör är äkta skånska för skottkärra! Bar in ved åt bästisens mamma för ett par år sedan. Vi var 7 st och bar in tja hur mycket kan det ha varit, 30 kubik kanske, på en eftermiddag (lång) det var faktiskt roligt Min make, var inte så stark i svenska språket och skulle berömma lastar-laget och sa "oj, så snopparna ni är!" snabba var det han hade i tanken...
    OK, glöm mitt förra inlägg, så är det att läsa ifatt!
  • Soldemor
    Fru E skrev 2012-05-21 20:28:18 följande:
    Ninnis-har SÅ rätt fick se ett tickande hjärta idag och är i v 6+5
    Ohh, vågade inte gratta innan, men fick rysningar i hela kroppen när jag läste detta (och lite fukt i ögonvrån!)
    Så underbart!
    Nu har jag inte läst fram till idag, är egentligen bara på sid 1678, så jag hoppas verkligen att allt är bra fortfarande!
    Annars får du slå på mig i morgon!!
  • Soldemor

    Nu får det nog vara sluthängt vid datorn för idag., Tror att möbeln på övervåningen ropar på uppmärksamhet. Skall nog lägga mig med Magnus Hedman ett slag...ja, hans bok alltså!

    Skall bli jättekul med trådträff i morgon! Natti!

  • Soldemor

    God eftermiddag!

    Många tusen tack Ingis för den supertrevliga lunchen och tack för en underbar stund alla ni som var där! Det kändes lite ljusare i livet ett tag när åkte hem, och jo, jag fick parkeringsplats!

    En korg grattisar till Ninnis som scorat igen på bebisfronten! ¨Håller helt kart med Blomman, njut av att du är gravid just nu iaf. Ev elände (som naturligtvis inte kommer) får tas om hand om det skulle bli så¨.

    Firade gårdagen med att ¨åka t Smygehuk och äta äggakaka troligen gjord i himlen. SÅ GOD!! "Råkade" också hitta lite rea i affären där, så lie kläder följde med hem, så det kan bli! Sedan åkte vi till Trelleborg för maken ville lyssna på¨Boppers som spelade där. Mysig och avslappnad dag.

    Nu ska jag fortsätta m projekt ikappläsning en stund, sedan packa väska och gå och köra lite styrketräning. Kanske att vi åker till Kristianstad i kväll om maken orkar och har lust efter en hel dag med  vräkningar och annat skoj han gör på jobbet.. Varför just K´-stad? Jo, det allsång där i kv'äll.

  • Soldemor
    Fru sy skrev 2012-05-24 11:04:33 följande:
    . Nu sover han iaf sött i sin säng och jag ska se om jag kan få lite sytt till sommaren stora happening här i byn!
    Vad är det för något kul som skall hända ¨då?
  • Soldemor

    Nehej, får kanske göra lite nytta IRL innan jag drar till gymmet. I morgon måste jag åka till jobbet en sväng (liten lagom tur 9 mil t o r!) för i morgon var enda dagen som sorgehuset kunde trä'ffa mig.

    En stor och varm kram till Heloise - du är en supermorsa som är urstark, det vet du rent logiskt. Men ibland måste man få tillåta sig att falla för att sedan krypa upp och kämpa vidare! Du är så fantastisk, avundas lite din mentala styrka som jag skulle behöva en del av nu.
    En kram till Hvidis också, att förmedla vidare till din bror när dui är färdig med den själv.

    Och så många kramar till alla andra här också!! Så glad att ni finns och tänker på er 'även när jag inte orkar/hinner hänga här.

  • Soldemor

    Och där försvann mitt långa inlägg - blää!

    Gick bra på träningen, mycket nöjd, också mycket nöjd fröken svart som kom till Botaniska trädgården för vi hann inte till Kristianstad.
    Nu skall jag no ha en mugg kall, god chokladmjölk och sedan en date med Magnus Hedman...

    Natti!

  • Soldemor

    Hej!


     


    Vikarierande kyrkoherden/kamreren tittar in som hastigast och vinkar!


    Känner igen det där Hvidis, även om med fyrbenta barn och något andra måsten, men likväl måsten!


    Fick reda på förra veckan att de inte får dra ner min tjänst så som de ville ( tackLunds stift!) så då drar de inte ner alls. Men hela situationen här är så beklämmande att jag ändå söker annat (och det finns ju hur mycket som helst att söka - inte.) Men det kan bli en ledig tjänst, för den församlingen som Syrinx kände till, där vet jag vem som fick tjänsten och den personens tjänst bör snart bli ledig - Hos Ingis!! Oj så mycket bra anledningar till hembesök det skulle kunna bli! Faran är bara, att så fort jag får reda på något sådant så har det tagit ungefär fem minuter i min fantasi och sedan har jag i princip fått jobbet. Öh! Har iaf ringt chefen där, som jag känner mycket väl eftersom jag bott där och hjälpt till mycket - och gjort praktik! Så jag kanske inte skulle vara helt körd då! Vi får se...


    Nu skall jag iaf vara ledig i morgon (fast tjänstemobilen måste vara på alltid, ständigt nåbar som chef, hå hå ja ja!)


    På lördag ringer klockan vid 02.00 sådär, då skall man gå upp och jaga padda och sedan åka till Kalmar!


    Välkomna på kattutställning i Spelefanten! Hon kan ta cert 7 av 8 för Grand-titeln! OOhhh, så spännande! Tror att husse får bära fram henne, hon känner nog av mina tävlingsnerver annars och då blir det väl fräs och annat för domaren - och det är inte bra, även om hon är padda och därför får fräsa lite.


    Nu åker jag hem och hoppas att jag kan hänga här lite mer, men är mest som ett gammalt lakan om kvällarna. trist!


    Puss! Tänk på oss på lördag!


    Och nästa gång jag tittar in (försöker hänga med så gott det går med telefonen) vill jag väldigt gärna se livstecken från bl a Fru E och Syrinx. Och vad hände med Diz? miss ya, girls!


     

  • Soldemor
    Hvidbrud skrev 2012-07-02 12:22:37 följande:
    Min gubbe har börjat röka igen. Han kallar det feströka, men det blir oftare och oftare och jag kan inte låta bli att bli arg och besviken Åh, varför kan jag bara inte koppla bort den delen av hjärnan där jag bryr mig om hans hälsa, lukten på kläderna och oron över att barnen ska börja röka eller att de ska ta skada. Eller uppmärksamheten de jävla (kraftuttryck kräves) cigaretterna ska ta. Grrr! Fan, gubben är vuxen och kan ta sina egna beslut, men jag blir så besviken på honom att han väljer ett så dumt "nöje" ( så känner jag mig lika obstinat som jag tycker att min syster kan vara i bland) Sen blir jag ledsen för att jag är så ego som inte jan låta honom sköta sitt och ge honom en chans att faktiskt ha valt rätt beslut?? Det har ju inget med mig att göra egentligen eller, jag har inget med det att göra... Suck!

    Jo, det tycker jag absolut att du har! Du har gift dig med honom med förutsättningen att ni skall leva ihop så länge som möjligt. Och rökning är inte speciellt hälsosamt. Försök få med honom ut att röra på sig istället. Regelbunden motion brukar minska motivation för rökning.


    Och ooh vad jag hade velat vara med på fika på fredag, men vi får hem en persienn-gubbe som skall kolla på våra fönster och kanske har vi tur och skal hämta f n död bil på verkstaden!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård