• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Jaa, grattis Ninnis!


    Vi får hem Soldan på permis i kväll, hon blöder fortfarande och är jättestressad och irriterad, vilket inte undelättar läkningen. Så vi hoppas att hon kan läka lite bättre hemma. Har flyttat vår Dalatripp, så vi åker upp i slutet av Augusti i stället. Hade helst¨åkt hem nu direkt, har ingen som helst inspiration till arbete nu. (tänk en ledsen smiley här)


    Usch vad jag gnäller nu igen!

  • Soldemor

    Nu längtar jag hem...


     


    Om det skall fortsätta att regna så som det gör nu, kommer jag behöva en amfibiebil modell J Bond när jag skall hem senare i kväll!

  • Soldemor

    Gääsp!


    Har sovit ca 2-3 timmar i natt, legat på soffan och lyssnat efter trattljud. Men det var mest en heltokig padda jag hörde, som lekte med bollar och sprang upp och ner för trappan och knorrade.


    Min älskade Solda kom alltså hem igår och var mycket nöjde med det. Hon hade hög svans direkt berättade maken och åt nästan en hel påse blötmat. När jag kom hem kelade vi länge och sedan somnade hon gott på en dyna i fönstret.


    Vid tretiden var jag uppe och då fick hon och Amaretto lite mat och när jag kört maken till bussen i morse åkte jag hem en sväng för att se att allt var lugnt, det var det. Nu skall jag köpa en STOR burk energidricka och se om jag också får vingar, så allt som är kvar att göra innan semestern blir gjort. Skönt om det bara är en vigsel och en mässa kvar när jag åker hem idag.


    Syrinx: Jo, det bytet hade jag kunnat tänka mig! Var faktiskt helt inställd på det när vår lilla Siena kom, eller rättare sagt, när jag hämtade hem henne. Maken hade hotat att flytta men det tog 10 minuter med lilla paddbruden i famnen, sedan var han såld och nu är det hans tjej för hela slanten. Har faktiskt hotat att göra samma sak igen, men tror inte att det skulle vara helt bra med tanke på Amaretto och hans så lätt uppblossande magkatarr.


     

  • Soldemor

    Nu borde allt varit klart men attans vad tiden har gått fort! Får nog in om en sväng till expeditionen före vigseln i morgon!


     


    Vad kul att läsa om din sommar, Syrinx! Blir lite nyfiken på vilken by det är på Österlen?


    Nu skall jag åka hem t Soldan och tvättstugan!

  • Soldemor

    Ah, äntligen på jobbet! Kommer få svåra abstinensbesvär av att inte kunna komma hit på sex veckor - jaså, ingen som tror mig, ok då. Ärligt talat hade jag nog inte åkt hemifrån om jag inte måste göra en massa jag inte hann igår, så nu skall jag jobba!


     


    Soldan mår riktigt bra tror vi. Kl sex i morse stod de en trattdam och spann i sängen så vi hade mysestund då. Det var länge sedan! Hon har blivit så mycket mer för kel och gos sedan hon kom hem från sjukhuset. Och Amaretto vakar över henne hela tiden. i kväll skall vi försöka låta henne vara trattlös under uppsikt. Jag vill göra ren den och tvätta hennes ögon och karda kinderna och kragen (hon älskar det!)


     


     

  • Soldemor

    Hej!

    Nu är jag online igen, har väl haft lite datorallergi som behövde kureras när semestern började. Är inne på tredje veckan, så nu börjar jag bli lite cool igen.

    Var i Stockholm några dagar förra veckan och gjorde ett verkligt galet fynd (kan man inte minska ner texten lite här?)   viskar: köpte en klänning - med katter på, en röd.  (vanlig röst igen:) Jaha, det är väl inget helt ovanligt när det gäller mig? (viskar igen) den är från England, designad av en viss kvinna där, men det var 40 % rea och det fanns en kvar, i min storlek!

  • Soldemor

    Och om jag nu kan få den här värdelösa pyttedatorn jag har hemma att fungera en liten stund, så vill jag också fika! Skulle vara rätt gott att få sitta med tjejsnack en stund och låta maken klara sig själv. Fortfarande ingen som vill köpa honom?

  • Soldemor

    Hej Alla  och grattis Leksi! Spännande med en liten i magen!

    Lägesrapport:
    Befinner mig i slutet av tredje semesterveckan, skönt men lite jobbigt, för läget är ganska spänt här hemma. Ena timmen är maken hur rar som helst, och plötsligt slår han om till att vara riktigt otrevlig och arg. Är det manlig övergångsålder eller kanske pensionsnoja? Det här är ju hans sista semester, pensionen står och väntar i december, typ som liemannen. Han vill ju inte på några villkor sluta arbeta. Ev kan han få timanställninbg, men et är ganska osäkert med det. Det kan säkert påverka hans humör, men varför jag skall tassa på tå och hela tiden vakta på vad jag säger oich gör, känns otroligt jobbigt. Det är n'ästan så jag börjat titta på egen lägenhet igen. Trist, väldigt trist.

    Annars har semestern varit skön, även om planerna blev lite omändrade för Soldans skull. Hon har fortfarande tratt, för hon skall pilla på ärret hela tiden om hon kan. Förhoppningsvis slipper hon tratten efter helgen. Men nu får hon inte få urinsten igen, då kan de inte operera...

    I morgon skall vi på utställning i Helsingborg, lilla paddan kan bli Grand International Premier! Kunde hon blivit förra helgen i Danmark, men då var det så många fel på henne se! Jo, jag vet, det är en bedömningssport!

    Efterlysning: Läste i ett modereportage i Expressen om en skjorta med små tvättjörnar som Vero Moca skall ha och har jagat runt efter en sådan, inkl på nätet, finns inte!

    Om någon ser en sådan på stan någonstans, berätta för mig, så kanske det går att ordna en sådan, vill ha!

    Hur går det med fikaplaner?

    Nu skall vi packa bilen inför morgondagen och sedan dra en fuktig mirakelduk mothårs på lilla damen!

    Om ni mot förmodan behöbver låna en seismograf inför nästa jordbävning, har jag en randig ni kan få låna mot konsultarvode. Modellen heter Amaretto/Skeletto och han har två gånger förvarnat om skalv.

    Sensommarkramar!

  • Soldemor

    Lanovia: (tror jag det var) Det går inte att diskutera med honom, för han gör inga fel what so ever! Han får lov att anv'ända vilket tonfall han vill, men inte jag. Det är ju han som bestänmer- öh? Jag fasar för hösten och är jätteglad att jag inte går i pension på ganska många år. Dessutom skall jag bli sådan där emeritus sedan, som har gudstjänster och så när jag har lust!

    Solde är trattlös nu och njuter! Vi var i Botaniskan i dag och hon klättrade i tre träd! Känns som om jag måste ge hennne så¨mycket livskvalitet som bara är möjligt.

    Och loppan är nu mer GIP! Betyder Grand International Premier men kan 'även utläsas Grand International Padda!

    Barn: Jo, jag har en 28-åring någonstans, en son.

    Nu hör jag Måns Z i stora rummet, så¨jag kanske skall gå och titta på honom en stund.

    Någon som har något kul jobb till mig? Har otroligt liten lust att återvända till gamla stället, blä!

    Hur går det med fikaplaner?

    Nu sjunger maken allsång!

  • Soldemor

    Jaha, det var årets allsång - någon mer än jag som började undra vad som hänt med Måns där på slutet innan jag kom på att skägget hastigt och lustigt försvunnit?


    Var det förresten någon som såg nya serien "Lillyhammer" igår? Jag bara älskade den!

    Nu undrar jag hur det är med Flamman borta i stora landet i öster. Har tänkt på henne en del och hur hon har med ärkepuckoexet. Hon skall väl komma hem snart?

    Nehej, jag kanske skall sluta spamma och kolla öppettider på Louisiana stället? Maken vill åka dit, så det blir väl i morgon eller på torsdag. Det är skönt med semester och när man kan leva lite ostrukturerat (bortsätt från träning och utställning då! )

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård