• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    passionsblomman skrev 2012-10-25 14:16:05 följande:
    Käk.
    Mat.
    Möjligen middag om det ska låta lite classy.

    "Ta och stuva i dig det där nu! Du behöver lite käk i kistan!" är en rätt typisk uppmaning från far i huset i Casa Passion.
    Han säger heller aldrig, tack nu är jag mätt, utan "nä, det är bra-jag får inte i mig nå´ mer"
    Det är som att själva ätandet är någon slags prestation i mina öron. Det kanske sitter i sedan body-builderdagarna, då mat var en uppgift som krävde stor ansträngning, inte i form av lagnade, utan i kraft av orka trycka i sig nog mycket för att bygga.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Skulle nog snarast vilja säga, att det inte är du som är gammaldags utan han som har slarvigt språk, typ.
  • Soldemor
    passionsblomman skrev 2012-10-25 15:47:00 följande:
    Haha!
    Jag och min stackars sambo är nog varandras kontraster-som i så mycket annat. Jag är uppvuxen dels i en frikyrkomiljö, där man, säga vad man vill i övrigt, får sig en hel del ord till livs, varav somligt kanske inte används vidare flitigt utanför den sfären. Dessutom har vi alltid haft tillgång till och läst väldigt mycket böcker. Dessutom är språk ett av intresse och något som jag verkligen gillar.

    Min sambo hade knappt läst en enda bok innan han som vuxen började läsa på eget bevåg. Han har dessutom dyslexi och har verkligen inga glada erfafenheter från skoltiden.
    Han har inte fått med sig i sin kappsäck ens tillnärmelsevis en bråkdel av vad jag fått medskickat.

    Fast varför han är så förtjust i slang, vet jag inte. ta på sig glajjor, åka grickor, få nå´t i kistan, borsta nötterna...ja, inte vet jag allt!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur

    Stockholmare?


     


    Och så krya på dig!

  • Soldemor

    Just nu skiner solen så jag tror jag skall passa på och köra hem. Har mycket olämpliga kläder (läs: ullkappa och dito halsduk samt klänning) för ösregn. Skall ev stryka lite och ladda inför kvällens hoppande - nattpasset aerobic (20.15)


     


    *vinkar och tittar oroligt mot himlen*

  • Soldemor

    Så kan det ju vara. Lätt att anamma en jargong som är knuten till en viss grupptillhörighet. När jag arbetade med spedition fick jag snabbt ett oerhört dåligt språk, fast det var inte medvetet, det bara blev!

  • Soldemor

    Syrinx: Naturligtvis blir jag INTE ALLS avundsjuk! Skall vi byta respektive ett slag? Min vill ju inte alls ha fler hårbollar hemma. Och jag vill!


    Det är roligt när de får kattfnatt och far runt överallt med mattor längs väggarna. Vad härligt för dig att damen är så pigg. Och visst gör man allt vad som står i ens makt för dem - men samtidigt gör kärleken så himla ont när de mår dåligt.

  • Soldemor

    Flamman: Varför kan jag inte låta bli att misstänka ditt pucko-ex när det gäller herpesen?


     


    Tinker: Yeee! Vad kul att se dig här igen! Brukar tänka på dig ibland när jag är här inne och undrar vad du gör och hur allt är! Ser också gärna en uppdatering av dig och ditt liv tills nu!


     


    Flamman igen: Har ungefär samma synpunkter som Blommis när det gäller FB. Tanken på att hoppa in där (dvs ständigt koppla upp datorn också när man är hemma) för att uppdatera känns megastressigt i mitt liv. Dessutom tycker jag att det vilar en viss mobbingvarning över fb när man man kan se visst antal vänner och så. Någonstans inm mig finns mobbingtiden från mellan- och högstadiet kvar och vill på inga villkor väckas till liv igen. Sen tror jag också, att inte så många är intresserade av mitt liv. Det är väldigt myycket jobbande så när jag är hemma är jag just det (typ står och stryker eller läser) uppblandat med träning och kattpyssel. Det är ytterst sällan några hippa fester att berätta om eller middagar. Lördagkvällar är jag oftast i tvättstugan. Träffar så mycket folk i jobbet att jag lätt blir halvasoscial när jag är ledig. Skönt att bara var liksom. Så jag är rätt osäker om jag skulle vara intressant på fb. LIte tankar jag kom på när jag bostade tänderna i morse, faktiskt. (något måste man ju göra för att få tiden att gå då!)


     


    Fru E: Det är så häftigt med din mage och hur tiden har gått! Tänker ofta på den nya lilla människan som finns där inne och på er.


    Skall försöka komma ifrån jobbet tidigt idag, är osäker på hur Amaretto mår egentligen. Antagligen överreagerar jag, men jag kollar in honom extra noga nu. Det var en del skvätt-stänk vid lådorna i morse. Kan ha varit lilla fröken S som har bråttom som vanligt (får på inga villkor vara Solde iaf!) men jag tolkar tecknen som att det kan vara han. Öhh! Han har ätit iaf nu på morgonen, två gånger! Duktigt!


     


    Syrinx: Blev det någon lurvboll?

  • Soldemor

    PB: Du bidrar med så otroligt mycket för våra själar och välbefinnande här, värme och kloka ord. Det smäller högre än alla lampor i världen (tycker jag iaf!)


    Nu skall jag strax åka hem och se hur min pälsklädde lille man har det! Lite orolig...


    I morgon två dop, varav ett barn till goda vänner med efterföljande mottagning.

  • Soldemor

    Hej!


     


    Lever efter gårdagens tur till den där butiken i Halland (där det snöade, huga!)


    Herr A mår just nu iaf bra och äter så där bra/dåligt som han gör när han har s k bra aptit. Tittar in lite senare förhoppningsvis, för här är att kommentera, men nu är det begravningspyssel och så!


    *vinkar*

  • Soldemor

    God kväll:


    Hoppas allt är lugnt i tantstugorna runt om i landet:


     


    Syrinx: Jag blir så arg när jag läser om den sk k väninnan som kan behandla dig så! Även om det värker just nu, så är hon nog i längden inte någon riktig vän när hon gör så mot dig, och då är hon helt enkelt inget att ha! Energitjuvar skall man hålla långt ifrån sig. Du får njuta av de riktiga vänner du har istället.


     


    Hvidbrud: Jag tror jag skulle behöva dig till min chef, hmm!


     


    Passionis: Vi är nog, trots dina farhågor, många här som väntar på att du skall börja skriva ner all din klokskap i böcker.


    Helt säker på att det var annat också, men arbetsminnet är fullt av jobbet (jag vet, hemskt dålig ursäkt).


    Var iaf i den där lilla orten i Halland i måndags, den där som ligger tre mil öster om Falkenberg där man kan göra av med mycket pengar. Var roligt!


    Idag kissade herr A rätt dåligt igen, blää! Får ta upp det med veterinären när han skall vaccineras på måndag.


    På söndag åker vi med damerna till Danmark, Soldes sista utställning i år. Hade suttit fint med en BIS-titel för henne, då har hon nio st och kan ta DSM-titeln nästa år. DSM = Distinguished show merit. Lilla fröken kan ta cert 2 till Supreme-titeln och den första utländska, skall visst vara 2 el 3 sådana.


    Nu skall jag förbereda för möte, tjoho! Vill inte alls åka hem!

  • Soldemor

    Victor 3v


    Kan ni förresten förstå att maken inte vill ha hem denna lille prins? Det är Sienas lillebror Victor, 3 v

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård