Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Hvidis, länk till näsknäppen finns i inlägg #10541

    Samma person har sedan startat en helt ny tåd om mobbarna, översittarna och de onda "ledare" som styr hela BT och beter sig som as, så att folk mår så dåligt att de inte kan vara här. Jag är alldels tydligt inräknad i den ohemult otrevliga skaran. Det förstår man när man läser näsbrännan.

    Det man däremot förstår mindre av, är hur det kan komma sig att personen i fråga själv anser det gå ihop, att själv kalla folk sådana saker och vara helt urskiljningslös i sina slutsatser och tolkningar, utan att denne borde tas för elak?

    Jag har lite svårt att ta det på allvar, får jag ju medge. Det är bara för inkonsekvent för att hålla ihop i argumentationen.

    Här är den nystartade tråden: www.brollopstorget.se/Forum-7-101/m4073645.html

    Här är näsbrännan som alltså kom först:

    www.brollopstorget.se/Forum-7-98/m4073254.html

    Och här är min egen tråd, som jag startade för att jag undrar varför allt skrivs anonymt och i känsliga rummet numera.

    www.brollopstorget.se/Forum-7-98/m4073254.html

    Och det var väl den tråden vederbörande sett och var förbannad på egentligen. men där kunde den ju inte skriva, för då hade det ju inte gått att vara anonym...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ja, allt detta är nu ingen stor sak som alla måste engagera sig i, hoppas jag ni förstår. Jag blir bara så fascinerad över hur i all världen folk reagerar och tänker och är funtade. Man kan uppenbart uppfattas som snudd på ondskefull bara genom att ställa en fråga och ha en ganska oskyldig åsikt.

    Hur reagerar sådana personer när det verkligen hettar till? På riktigt och i deras närhet?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Hvidbrud skrev 2011-10-10 23:30:00 följande:
    #10541 Det missade jag för jag pussade visst på en fantastiskk rosa gris jag,just då!
    De pussarna gör att man även vågar sticka ut trynet annorstädes utan att frukta för mycket.

    Nä, jag fattar faktiskt inte vad jag rimligen kan ha gjort människan, vem det nu är. Men arg är hon i varje fall.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Fru Bygg, fy vad jobbigt! Sömn känns som riktigt hårdvaluta för många just nu. Det märks verkligen att det är småbarnstid för många i tråden.

    Lyx reduceras helt till ordet "sovmorgon" och kärlek är "jag tar bebisen-sov du"

    Allt annat kan, får och måste vänta...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Fru Bygg, kommer du ihåg att jag babblade om ett TV-program jag såg rätt nyligen? Det hette "Dödstrött" och det tog upp och visade på färsk forskning på HUR allvarligt det egentligen är med sömnbrist.

    Redan väldigt lite för lite, får stora och helt häpnadsväckande konsekvenser, både för hälsan och hur man fungerar och agerar. Det var oerhört intressant och har man väl fattat vad de sa i det programmet, så slutar man tycka man är gnällig bara för lite sömnbrist.
    Sömnen är verkligen ett av våra primärbehov. Funkar inte det, så funkar inte vi och inte våra liv. Vi blir sjuka, farilga och helt ur slag.
    Det finns en anledning till att man använder sömnstörningar som tortyrmetod i hemska fängelser i världen.

    Det ÄR inget konstigt att du mår skit! Det är hetl naturligt och begripligt. Du har ingen rimlig chans att få vara dig själv när du inte får sova.

    Killen de testade i programmet, avbröt de btw experimentet på efter några dagar-han blev så dålig och fick så usla värden på allt i kroppen att de ansåg det som en fara för hans liv att fortsätta. Och han var en übervätränad kampsportare med allt på sin sida så att säga. Inte en redan trött småbarnsmamma.

    Var snäll mot dig själv! Banka kan andra göra så det räcker!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    ingenjörsbruden skrev 2011-10-11 10:51:41 följande:
    Jag lär Busan krabban, den ska hon göra nästa gång o impa på herr blommis!
    *bryter ihop i ett asgarv*

    Jag tycker fortfaradnde att det är hysteriskt roligt att se framför mig hur jag kommenderar Truls "rulla runt" och han gör det, får godis och så säger du åt Busan detsamma-och hon GÖR det!

    -Hahahahaa!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Vilken FET ego-boost det var att kika in här idag då!!! Vilken massa gulliga saker ni säger allihop! Jag blir helt paff.

    Fru Bygg, nej, det anar jag nog faktiskt inte. Jag har lite svårt att ta in att jag ens betyder något alls för någon ibland-och så som du säger, det är ju helt...häpnadsväckande och rätt så rörande.

    Ingis, vad COOLT att jag kan var med och inspirera!
    Min sambo sa faktiskt igår-"Allvarligt talat är jag rätt fascinerad PB, för det här trodde jag inte när du satte igång. För jag menar, det är ju bara promenader, jag tycker inte det är riktig träning och det borde inte hjälpa så mycket, men du har ju fantastiska resutlat!"
    HA!!! Det vet jag väl, att han inte tycker det är riktig träning! Riktig träning i hans bok är marklyft, benböj och bänkpress, intervallträning och springa långt ofta och jättefort.
    Och eftersom det är så stort, svårt och jobbigt, så gör han väldigt sällan just det.
    Man går ner mer i vikt av det man gör än av det manplanerar att göra, kan vi då konstatera.

    Och man kan också gå ner en del av att ens sambo börjar köpa en massa grönsaker och först fyller halva tallriken med dem innan man får den i näven och får ta annan mat.

    Fast sambon har faktiskt också kommit igång rätt bra, efter att han gjorde de där brandmanstesten. Han springer lite och styrketränar lite och det gör en jäkla skillnad på hans humör kan jag meddela. Han behöver verkligen få ur sig en massa aggressioner över sin puckade chef och dessutom sitter han ju still jämt numera på jobbet, så det behövs ju lite rörelse för att få cirkulation på saker och ting.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Dfk, de där sakerna går ju att kombinera! Man stickar samtidigt som man pratar om den lästa boken och så fikar man! Multitasking-umgänge på äkta Tantvis. Fasen också! Jag vill ha en sådan grupp!Kaffe

    Kanske skulle man lära sig sticka, på allvar? Det kanske är jättebra för själen.
    Fast jag gillar de där söta virkade blommorna också. Virka istället? Också?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Häromdagen var det på TV (Landet brunsås tror jag det var) en kille som sa att vi pratar om att gå ner  i vikt för hälsans skull, men att det bara är BS, för att egentligen är vi beredda att ge bort flera år av våra liv för att få se snygga och smala ut.


     


    Då kände jag mig lite ledsen, för, det kan nog tämma i vissa fall och det är ju isåfall värt att fundera över, men för mig själv så ÄR det här verligen något som har sprungit fram ur känslan "men herregud jag vill ju LEVA och kunna göra saker och ite dö i förtid helt i onödan av att jag ÄTIT och SUTTIT ihjäl mig!" Jag blev seriöst skiträdd när jag i vintras insåg att jag hade svårt att knyta skorna, både rakt ner på golvet menockså om jag hade något att sätta upp foten på. Det är ju inte klokt! 40 bast och inte kunna röra sig!


    Och jag har också vänt på det här med kilona som ett led i att tänka på olika sätt för att peppa. Jag stod i januari med en verklighet jag aldrig varit i förut. Nämligen:


    "Jag har en vikt idag där mitt BMI står på fetma, inte övervikt. Jag kan gå ner 30 kg och ändå inte ha nått BMI undervikt. T-r-e-t-t-i-o kilo! Det var när jag var 26 år, mer än halva min totala vikt!"

    Idag kan jag säga att jag har 21 kg innan jag slår i underviktsgränsen.

    Jag har som ett av mina mål att det ska vara så, att jag inte har mer än 10 kg att ta av innan det är för mycket att gå ner. Helts bara ensiffrigt. För några kilo på pluskontot i energibanken, det kan man ha, och nära undervikt finns inget egenvärde i att ligga-de flesta av oss är inte finast på den nivån heller tror jag-men det är en sorts måttstock att också kunna säga att man inte har hur mycket som helst att ta ut från det där kontot. Denenda gången det vore bra, är väl om kriget kommer. Och även om finanskrisen drar över världen, så känns kaske svält i Sverige lite avlägset?

    Självklart finns det en fåfänga i att vilja få känna sig lite snygg också, men verkligen-det är underordnat hälsoaspekterna för mig just nu. Jag försöker rädda livet på mig själv och hoppas också att mina knän ska få det mindre ont allteftersom jag lättar.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Lanovia, då är ni jättenära mig! Typ 45 minuter med bil. Dessutom längs vägen fråner sett. Bra va?

    Ingis,


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård