I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
passionsblomman skrev 2012-02-29 14:56:13 följande:
Jag ska göra mer fisk framöver har jag bestämt. Jag älskar ju fisk-och familjen med, men det bli ändå oftast bara någon gång i veckan. jag får nog backa till alla de där fiskrecepten som dråsade in för ett tag sedan. Jag sparade inte ner dem som jag borde ha gjort.
Köp en färsk laxsida i fiskaffären och skiva upp i portionsbitar och lägg i frysen är mitt tips. Sparar jättemycket pengar och smakar bättre än de där färdiga bitarna du köper på ICA. Av lax kan man göra nästan vad som helst...
Gratinera med parmesan, gorgonzola, med täcke av creme fraiche plus örter, med täcke av sweet chili/lime/cashewnötter/vitlök. Marinera med teriyakisås och kör i ugnen. Lägg på ett täcke av farinsocker (helst muscovado) och kör i ugnen...
Annars kan man också köpa färsk kolja el sej i fiskaffären och frysa in, det behöver inte alltid vara torsk.