Som utlovat :)
Hallonfylld chokladkaka
1. Kladdkakebottnar:
200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
2. Fyllning:
4-5 dl färska eller tinade hallon (200-250 g)
3. Tryffelglasyr:
250 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 msk honung
25 g rumsvarmt smör
Två formar med löstagbar kant. Klä botten på formarna med bakplåtspapper och smörj kanterna. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt och blanda sen ner det smälta smöret. Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i egen bunke och rör sen försiktigt ner i smeten. Hälls smeten i formarna och ställ i nedre delen av ugnen 10-15 min i 200 grader. Kakorna ska fortfarande vara lite kladdiga efter gräddning. Låt de färdiga kladdkakorna svalna och ta sen ur formarna.
Lägg hallonen på en av kladdkakorna och lägg den andra ovanpå.
Hacka chokladen. Koka upp grädde och honung, dra kastrullen rån plattan och rör ner chokladen i den varma gräddblandningen tills all choklad smält. Tillsätt sen smöret i små klickar och rör tills det blivit en slät smet. Låt glasyren stelna i rumstemperatur eller ställ in i frysen men var då noga med att den inte stelnar för mycket. Glasera hela tårtan och dekorera med hallon.
Gör gärna tårtan i förväg, den är som godast efter en dag eller två!