Inlägg från: moonlightgirl |Visa alla inlägg
  • moonlightgirl

    Vad är skillnaden mellan bröllopstårta och vanlig tårta?

    BlackWIngedAngel skrev 2011-01-16 20:49:52 följande:

    " target="_blank">



    Priset gånger fyra ungefär. ;)
    Det kanske inte vara ett så seriöst och givande svar, men det ligger en hel del sanning bakom den där sketchen. 
    Ha ha ha, herre gud säger jag bara. Ja men det är nästan så det känns. Ungefär som när man kommer att gå tillfloristen också.  =)
    skruttisOmuffis skrev 2011-01-16 20:15:02 följande:
    Jag var från början väldigt sugen på att baka tårtan själv...men jag vet att jag brukar ta mig vatten över huvudet och sitta och gråta över stress.... hehe jag får hålla mig till att baka födelsedagstårtor...

    Jag håller med ovan...det är dekorationerna som kostar...och ofta är en brudtårta klädd i sugarpaste, vilket i och för sig jag tycker smakar "skit"...
    Men precis som på "EmblasMamma"s tårta så behöver ju inte dekorationerna vara marsipanrosor.

    Här är ett dekorationstips:
    Kavla ut platta långsmala remsor, vrid dem och lägg en rad längst ner runt varje tårta.
    Eller kavla ut två långa remmar per tårta och vira dem runt varann och lägg runt varje tårta.
    Eller så rullar du små marsipanbollar och lägger längs kanten runt varje tårta.
    Lägg sedan riktiga blommor ovanpå tårtorna. Kolla upp innan att de inte är giftiga bara.

    Som tårtan på bilden nedan är dekorerad tror jag att alla kan fixa otroligt lätt och fort... jag skulle lägga på fler blommor bara...


    Jag ville köpa vita prinsesstårtor och dekorera själv, men sambon sa nej till det.... Han ska ha en "riktig tårta" säger han... Så det blir "vanlig" brudtårta genom stället vi hyr in oss på. Jag hoppas dock att det blir marsipantäcke ändå...för jag tycker verkligen inte om sugarpaste...
    Det syns ingen bild, jag är jätte nyfiken på att få se.  =)
  • moonlightgirl
    skruttisOmuffis skrev 2011-01-17 10:48:22 följande:
    Inte?!

    Jag lägger upp den igen då...

    Ser du den nu?


    Nu syns den. Vad fint.
  • moonlightgirl
    Etheleglin skrev 2011-01-17 13:19:37 följande:
    Och jag tycker att det inte finns en enda som inte är degig. Just därför kör vi på mousse.

    Tycker du verkligen det? Min syster jobbar i USA med att göra bröllopstårtor (och andra tårtor). Hon har bara hållit på i två år och jag tycker verkligen att det syns skillnad mellan hennes och de som har hållit på längre. Likaså glänser prinsesstårtor på ett väldigt osnyggt sätt om man köper de på Maxi jämfört med hos ett riktigt bageri.

    Och om man har budgeterat för att lägga 2000-3000:- på tårtan, vad gör det? Man får det man vill ha. För somliga är tårtan viktig, för andra inte. För oss (två studenter med barn, som jobbat innan studierna) är det inga problem att lägga den summan, det är bara att låta bli att köpa nya vinterskor ett år så har det gått på ett ut. Vi väljer hellre det och att vi sedan kan säga att vi fick bröllopet precis som vi vill ha. Köpa nytt hus kommer vi ändå kunna göra om något år.
    Vilken tur att vi alla är olika annars hade det ju inte funnits så många tårtor att välja på. Min sambo och jag ska ha prinsesstårta då det är båda våran absoluta favorit tårta. Men sedan har vi så mycket allergier bland våra gäster så vi ska köra lite olika tårtor för att alla ska kunna få vara med och mumsa.  =)
  • moonlightgirl
    Ayla skrev 2011-01-17 20:52:14 följande:
    Lugn och fin...

    Alla gillar inte samma saker, men det är inte heller alla som känner för att dra ut på diskussionen (eller putta iväg den åt de mer extrema hållen). Vad jag kan se så skrev aldrig "sacki79" att hemmagjorda tårtor är nåt man ska bojkotta (eller att de är "äckliga och ofina"), bara att de vill ha en viss typ (och förklarade varför). Så snälla "Emblas Mamma", tagga ner lite och ta inte allt som ett personlig påhopp. TS frågade efter skillnaden mellan bröllopstårta och vanlig, och även vad de kommer att innehålla - vilket är precis vad folk i tråden svarat på. Alla får svara, oavsett vad just den personen prioriterar mest (om det så är bröllopsresa, live-musik eller tårta).

     Men nu lät jag mig provoceras igen. Förlåt, det var inte meningen att solka ner den här (annars rätt fina) tråden. Trevlig kväll på er alla.
    Fast jag kan hålla med Emblas mamma om att jag också tycker att det varit taskiga komentarer på hembakta tårtor och vanliga marsipantårtor och att man tydligen enlig vissa är helt väck i huvudet för att man inte kastar bort flera jäkla tusen på en äkta brollopstårta.
    Konstigt nog får bara vissa komma med vassa komentarer här på bt.
    Som sagt jag håller med Emblas mamma att man behöver inte hacka på folk som väljer att baka tårtan själv eller som köper vanlig tårta som inte är en riktig bröllopstårta.
  • moonlightgirl
    skruttisOmuffis skrev 2011-01-17 22:03:10 följande:
    Eller hur!? Och framför allt enkelt för oss som inte är "proffs". Mycket charmigare!

    Jag önskar att min sambo inte var så förtjust i "riktig" bröllopstårta... Jag skulle gärna ha vit prinsesstårta som jag dekorerade själv...
    Men sambon hoppas ju tyvärr på sugarpaste usch och bläää....det som bara smakar socker och inget annat... skulle lika gärna kunna bjuda gästerna på en varsin skål florsocker då....
    Men brudgummen måste ju också få bestämma något....detta är viktigt för honom så det är han som bestämmer över vår tårta.
    Jag skall gladeligen äta det han väljer utan att tjura

    Jag är glad för att min ölskling och jag tycker lika, jag gillar inte heller sugarpaste för jag tycker också att det bara smakar socker.


    MEN jag är glad att det finns olika allternativ eftersom det finns så många olika smaker. Usch vad det hade varit tråkigt annars.


    Vi ska ha en riktig prinsesstårta eller liknande och sedan ska vi även ha andra allternativ då vi dels har gluten ellergi men även nöt,mandel, laktos, mjölkprotein och sedan kan det vara något mer jag inte vet just nu. Så av den anledningen ska vi ha olika så att alla får något mumsigt.  =)

Svar på tråden Vad är skillnaden mellan bröllopstårta och vanlig tårta?