• Mariiaa81

    När skicka ut inbjudan?

    Om man ska gifta sig i augusti; när tycker ni att man ska skicka ut inbjudningarna? :)

  • Svar på tråden När skicka ut inbjudan?
  • Mariiaa81
    Skumboll skrev 2011-02-07 19:41:50 följande:
    Vi kommer skicka ut dem i slutet på april/början på maj. 
    Ok. Tycker du att det är för tidigt att skicka ut dem i mars?
  • Mariiaa81

    Nä, vi ska gifta oss i slutet av augusti. Jag är så jädra otålig bara, vill helst skicka inbjudningarna nu för att försäkra mig om att så många som möjligt kommer på bröllopet :)

  • Mariiaa81
    Oonah skrev 2011-02-07 19:59:16 följande:
    Du kan ju skicka Save-the-datekort, så folk vet vilket datum det är. Sedan, när du har spikat lite mer detaljer som lokal, tid, klädsel kan du skicka själva inbjudningarna. Så har vi gjort. Funkar kanon. Skrattande
    - May everything beautiful and best be condensed into this Email. I sincerely wish you happiness, cheerfulness and success.
    Ok, det visste jag inte ens att man kunde göra :) Tack för tipset!
  • Mariiaa81
    Potter skrev 2011-02-07 20:31:37 följande:
    Vi gifter oss oxå i slutet av augusti. O.S.A har vi satt 1 juli pga semestrar, därmed kommer vi att skicka ut i mitten av mars. Detta lite för att många (av våra gäster) sätter sina slutliga semesterplaner gentemot deras arbetsplatser i april. Vi kanske tänker fel, men å andra sidan kan man vara FÖR tidigt ute med en sådan härlig inbjudan som till ett bröllop?!?!?!  =)
    Så tänker jag med; kan man vara för tidigt ute med att skicka inbjudningar till ett bröllop? :) Jag tänkte mest om det finns någon allmän "regel" för när man bör skicka ut inbjudningarna.
  • Mariiaa81
    GnuGS skrev 2011-02-07 21:24:53 följande:
    Hm, man kan nog vara för tidigt ute... Saker händer, som att par separerar. Min gästlista ser delvis helt annorlunda ut nu än den gjorde i höstas, till exempel.
    Men, visst kan det vara bra att vara ute i god tid! Ribbing och andra etikettexperter brukar mena att det är alltför pretentiöst att bjuda mer än två månader i förväg. Det kanske funkade förr i tiden, då man på sin höjd bjöd folk i den egna bygden – men med tanke på hur spridda ens vänner är och hur uppbokade de flesta är kan man gott bjuda uppemot tre månader i förväg (och komplettera med datumförvarningar ännu tidigare).
    Två månader innan tycker jag är lite för sent att skicka ut inbjudningar, håller inte med Ribbing ;) Tre månader är på gränsen..... Eftersom vi ska hyra ett ställe under en hel helg måste vi veta hur många som ska bo där så vi kan boka det i god tid innan..knepigt.
  • Mariiaa81
    SnartFruSir skrev 2011-02-08 12:03:33 följande:
    Våra inbjudningskort beställdes igår :) Så vår förhoppning är att gästerna har fått inbjudningskorten innan 1 mars. Vi har satt OSA till 10 juni. Vi gifter oss 20 augusti <3

    Vi hade först tänkt skicka korten i slutet på april med samma osa, 10 juni. Men sedan kom vi på att det är allt vanligare med att folk tar senare semestrar nu och då ville vi inte chansa.

    En kompis som gifter sig 28 maj skickar ut sina inbjudningar nu under februari, men de är ju inte lika beroende av semestertider som vi augustipar :)
    Vi ska också gifta oss då, den 20/8 :) Kikade lite på din sida här, vad långt ni kommit i planeringen! :)
  • Mariiaa81
    Potter skrev 2011-02-08 14:15:55 följande:
    Vi skall oxå gifta oss 20 aug, men tänkte osa 1 juli.....hmmm är man lite för snäv kanske?? Hur tänkte ni när ni satte osa datumet? Borde kanske flytta fram det...
    Kul att det är fler som ska gifta sig den 20/8 :) Har ni bestämt vad ni ska ha på er än? Jag sitter och surfar runt och kollar utbudet just nu :)
  • Mariiaa81
    Potter skrev 2011-02-08 21:21:04 följande:
    Jajjemän, den är beställd och troligen hemma i butiken där jag köpt den  =)

    Får nog rannsaka mig lite känner jag ang OSA datumet... fasen nu börjar jag bli lite nervös över att jag är lite sent ute med inbjudan iaf..... hmmm... får nog lägga in högväxeln för att få ordning på korten som jag pysslar med själv....
    Jag har inte ens börjat med inbjudningskorten :S Kanske börjar bli dags snart...
  • Mariiaa81
    Potter skrev 2011-02-08 21:29:46 följande:
    Jaa kanske det  =)  men har man bara en bild av vad man vill ha så går det fort - dock inte om det innebär att trä en drös med pärlor och hjärtan o annat på en tråd som sen skall limmas fast och där tråden skall täckas med ett färgat papper där jag sen skall klistra på texten som skall skrivas ut på en transparent papper... herregud vet inte va jag gett mig in på..... 
    Det där låter ju rätt avancerat....men väldigt fint :) Lycka till!
Svar på tråden När skicka ut inbjudan?