• Ylviz

    Samma biverkningar Minipiller och p-stav?

    I stort sätt alla mina kompisar har ätit p-piller (eller tagit andra hormoner) och nästan lika många har blivit mycket gladare när dom slutat med dom! Jag brukar säga att de är så effektiva som preventivmedel eftersom man inte vill ha 6. En vän till mig var ihop med sin kille i 3 år och de 2 sista åren hade de inte 6. Sen gjorde de slut och några veckor senare kunde hon inte tänka annat än på 6 för då hade hon slutat med p-pillrena.

    Jag har provat 4 stycken olika och får vad läkarna kallar subjektiva biverkningar (något patienten tror att de har). Dvs deppig, PMS-ig hela tiden, tasktig närminne osv.

    Om p-pillren hade kommit idag hade de aldrig släppts pga alla biverkningar! Ja, det är precis samma anledning till att vi inte ser ett manligt p-piller.

  • Ylviz

     Grindsvall: Bra och informativt inlägg! Det låter som du också är i branchen

    Vill bara förtydliga: P-piller och Minipiller är som Gridsvall skriver, samma sorts preparat (gestagener) och man brukar få testa minipiller innan man opererar in en p-stav för att se om man får biverkningar av det.

    Wiii: det har jobbats på manliga preventivmedel 30 år. Ärligt talat tror jag inte det kommer på ett bra tag, om det änns kommer. Som sagt det är svårare nu att få ut läkemedel och dessutom finns det ju billiga alternativ så därför drivs inte forskningen av läkemedelsföretagen eftersom de då inte kan tjäna några stora pengar på det.

  • Ylviz

    Nu skrev jag fel, menade så klart att mini-piller och p-stav är samma typ av preparat

    Tillbaka till tvätten i källaren!

    Ha en bra helg!

Svar på tråden Samma biverkningar Minipiller och p-stav?