• Sebastiána

    När servera spettekakan... igen?!

    Jag vill ha spettekaka på bröllopet! Det hör till på ett skånskt bröllop tycker jag. Vi vill ha tårta också, och har beställt en som är jättegod! Alla tycker inte om spettekaka, tex min BM och min svåger, han avskyr allt sött, medan min syster hade kunnat äta en helt själv.

    Jag har förstått på kaffedrickarna att man måste ha kaffe till, så om spettekakan serveras på gottebordet ställer vi fram termosar med kaffe och kanske portvin som ska vara extra gott till.

    Först var vi säkra på att vi skulle servera spettekakan tillsammans med tårtan just eftersom alla inte gillar den, men nu tänker jag att den kanske "förstör" smaken på tårtan. Konditorn har ju kombinerat just de smakerna i tårtan för att de passar, om man då äter spettekaka till kanske smakerna skär sig, men jag vet såklart inte.

    Man kan inte bara ha spettekaka som efterrätt eftersom en del inte äter det, så om vi väljer alternativ 2 måste vi ha glass eller annat till så att en del kan äta bara glass om de vill.

    Vi kan naturligtvis vänta med den till brunchen dagen efter, men då är inte alla gäster kvar plus att vi då inte har någon på själva bröllopet som jag vill.
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden När servera spettekakan... igen?!
  • Sebastiána

    För er som inte smakat spettekaka kan man kanske beskriva smaken som maräng, men med mer äggsmak...

  • MrsT2011

    Alternativ två eller tre, helt klart! Allra helst alternativ två när jag tänker efter. Själv älskar jag spettekaka, men närvarade nyligen på ett dop där de flesta gästerna var örebroare. Vi skåningar glufsade glatt i oss av spettekakan men de övriga föredrog "naturell" glass med hallonsås. Vanlig big pack med hallonsås är väl en klockren efterrätt? Passar suveränt till den torra, spröda spettekakan!

  • Sebastiána

    Vi kommer nog att servera kaffe PLUS portvin eller liknande till om vi hittar någon dryck som "gifter sig" bra med spettekakan.

  • MrsT2011

    Tycker personligen att portvin är grymt gott men har aldrig testat det till spettekaka, måste jag göra nån gång! Glad

Svar på tråden När servera spettekakan... igen?!