Inlägg från: Sjörå |Visa alla inlägg
  • Sjörå

    Brud 2013

    Pagnie skrev 2012-09-30 21:49:00 följande:
    haha du såg mig säkert för jag var den enda som var i omklädningsrummena direkt när man kom in. Köpte en tylldröm tvådelad. Tyllkjol med släp nertill och korsett med massa blingbling upptill. Och en 140 cm lång slöja. :DTror jag stod med den där klänningen på i en halvtimme eller något.
    Så att du såg mig tror jag säkert men det kan vara svårt att komma ihåg folk man inte tänkte på så här i efterhand. Hur som hade jag i alla fall svärmor1 och svärmor2 med mig. Haha. Två iranska kvinnor som pratar alldeles för mycket. ;) haha
    Men då såg jag dig. Fast när jag kom dit hade du inte klänningen på dig så den fick jag aldrig se. Men väl korsettlivet för det hade du i handen.
  • Sjörå
    Pagnie skrev 2012-10-01 10:33:20 följande:
    Hur lång tid tar din att få då?
    Det tar fem månader innan min kommer. Sen så ska den förhoppningvis tas in, jag ska sätta dit axelband och så kanske den behöver läggas upp. Men jag gifter mig inte förräns i augusti nästa år så än är det lång tid kvar. När gifter du dig?
  • Sjörå

    Jag fick rådet att boka in en klänning nu även om jag håller på att gå ner i vikt. Och att ta den storleken har jag nu eftersom man aldrig vet var man minskar i vikt eller om man helt kommer att stå still ett tag. Det gäller bara att ta en klänning som de kan ta in några storlekar om det behövs. För det är alltid enklare att ta in en klänning än lägga ut den. Tänk också på att det kan vara lång leveranstid på en klänning, min har fem månaders leveranstid och dessutom vill man ha tid för justeringar i slutändan också.

  • Sjörå
    lillapia skrev 2012-10-03 11:29:18 följande:
    Å det har jag inte tänkt på, kanske bäst att kolla nu o beställa för jag har ca 5 kg kvar och om det blir för stor så kan bara lämna in och sy mindre eller?
    Det beror säkert på vilken modell det är men jag tror att merparten går att sy in minst en storlek. Ett annat alternativ är att välja en med korsettsnörning i ryggen, de är mer flexibla och där brukar man säga att de passar både en storlek upp och en ner från dem man köper. Köper man en klänning med korsettsnörning i storlek 42 så brukar den passa både en 40 och en 44 också. Men det bästa är nog att kolla med en brudklänningsaffär, de har stenkoll på vilka som går att ta in på ett enkelt sätt. Den brudklänningen jag beställde går utan problem att sy in två storlekar.
  • Sjörå

    Nu kom det första lilla bakslaget. VI hade tänkt att skicka upp Khom Loy lyktor på kvällen på vårt bröllop men det går inte alls märker jag nu. Googlade och såg att det behövs tillstånd för sådant och om man befinner sig närmare än 10 km från en flygplats är det svårt att få tillstånd. Om man befinner sig närmare Landvetter flygplats än 10 km så får man aldrig tillstånd. Och vi är närmare Landvetter flygplats än 10 km. Så nu får vi tänka ut något annat. Någon som har något tips? (Fyrverkeri är också uteslutet, det får inte gå mer än 400 m upp i luften eller brinna)

  • Sjörå
    CoG skrev 2012-10-03 14:58:39 följande:
    Man kan ju släppa upp heliumballonger med erat monogram och datum?
    Släppa duvor funkar kanske bara i teckande filmer?

    Jag tror vi får vara väldigt restrektiva med att släppa upp saker då vi kommer att vara väldigt nära Landvetter flygplats och jag vill inte förstöra inflygningen för piloterna. Duvorna är nog bara på teckand film, fast tanken var fin.


     


    Funderar på om man kan sätta till exempel tomtebloss i något vackert och tända på.

  • Sjörå
    MariaochDaniel skrev 2012-10-03 16:32:16 följande:
    Måste det vara utomhus?
    Vi ordnade på min brors bröllop en ljustårta. Det var alltså ett arrangemang med oasis som vi klädder med rosor och ljus. Sedan satte vi igång en fin kärleks låt, för kärlekens skull, och lät alla tända varsitt ljus, (tårtan vandrade mellan alla gäster). Det var mysigt, alla fick vara med och sedan fick den stå som en fin dekoration =) Ett tips.
    Nej, det måste inte alls vara utomhus. Det är bara jag som snöade in på att vara utomhus eftersom det var så vi tänkte från början med de svävande ljuslyktorna. Tack för tipset, jag ska prata med min blivande om saken i helgen.
  • Sjörå
    söt nöt skrev 2012-10-03 16:47:16 följande:
    Det går vist att släppa duvor. Dom hittar hem utan problem om det är ca 7 km hemifrån. Det är bara att ta kontakt med närmaste duvförening. I göteborgs området finns det en del duvor som folk tränar och tävlar med. Brevduvor...

    Oj, jag var helt säker på att det enbart var på tecknad film man släppte ut duvor. Annars funderar jag på att låta gästerna tända papperslyktor som kan stå utomhus på den stora stenmuren som finns. Typ sådana här:


     


    http://www.epresent.se/papperslyktor-tindra/papperslyktor-hjarta

  • Sjörå

    Jag tror jag står över duvorna faktiskt. Men tack ändå för hjälpen och kunskapen om fåglar. Jag hittade en bild på google där de hade ställt papperslyktorna i ett hjärta. Jättefint. Beställde precis ett tiopack lyktor från Ebay så ska jag prova och se om det blir fint. Och så får jag ta diskussionen med min blivande också.

  • Sjörå

    Igår var jag vigselvittna på kommunen där jag jobbar. Jag blev verkligen jätterörd och fällde en tår eller två. Och så kändes vårt bröllop som lite närmare.


     


    Vi funderar på att läga vigsel någon gång mellan 15 och 16. Antagligen det senare eftersom vi inte vill ha en massa dötid fram till middagen.

  • Sjörå

    Vet inte om det var i denna tråden jag skrev om min brudklänning som jag beställde men som hann utgå innan jag fick den. Men det har löst sig, jag har varit i kontakt med en kvinna som kan låta sy upp en likadan åt mig i Kina. Jag fick titta på de klänningar som redan fanns uppsydda och det var en underbar kvalitet på dem. Så det hela känns bra igen.


     


    I helgen ska jag och min blivande leta vigselring i Stockholm. Butiken vi ville till har stängt på lördag eftersom det är helgdag men vi hoppas på att NK ska ha ringen ocksål. Så att vi kan kolla vilken bredd jag ska ha och i vilka färger. Vi kommer att vara lite otraditionella av oss, då min blivande har kvar sin förlovningsring i silver och jag byter till en helt annan ring.


     


     

  • Sjörå
    lordoz skrev 2012-10-29 21:27:20 följande:
    Jättefin ring!! Vad heter den??
    Den heter Fusion och görs av Georg Jensen. Den stora fördelen med den ringen är att den är justerbar och att man själv väljer hur många delar man vill och vilka delar den ska bestå av. Finns i rött, vitt och gult guld med olika diamantantal. För er som är nyfikna man kan prova att skapa sin egna ring här: http://www.georgjensen.com/sv/ownlovestory/#/3541680&3569280&3541700
  • Sjörå
    EmmaT skrev 2012-11-02 14:35:00 följande:
    Har hon någon hemsida? Där man kan se sådant som sytts upp redan alltså?
    Hon har en hemsida och finns även på Facebook. På hemsidan finns mest bilder på modellerna på klänningarna men på Facebook finns det mängder med tackbilder från brudparen så där för man ett litet hum om hur de ser ut i verkligheten. Adressen är http://www.matildasfest.com/sv/nyheter.html och på Facebook söker du på Matildas fest
  • Sjörå
    ThereseV skrev 2013-01-11 20:56:55 följande:
    Jag har precis gjort en grupp på facebook för oss göteborgsbrudar:P Kan vara kul att samla alla på ett ställe och få tips och hjälp med allt från frisör till catering just här i gbg:P 
    www.facebook.com/groups/138462996311736/  
    Vad trevligt, jag ansökte om medlemsskap. Ska förvisso gifta mig utanför Mölnlycke men kommer att ha frisör, make-up artist, fotograf, naglar och liknande från Göteborg. 
  • Sjörå

    Jag hade inte vågat chansa på en amatörfotograf. De är säkert duktiga men på mitt bröllop vill jag ha ett proffs. Bilderna är ju något man vill ha kvar hela livet och jag tror man kommer ångra ihjäl sig om man snålar in på den posten. 

  • Sjörå
    Pagnie skrev 2013-01-17 16:20:19 följande:
    nästa fredag tjejer så hämtar jag min klänning plus åker till skräddaren med den för att göra några små ändringar.
    kommer bli sååå bra.
    tänkte dessutom köpa slöja och fixa underkjol då.

    plus att idag så har jag bokat frisör. kl 09 den 13 juli så ska jag vara hos frisören. kommer bli underbart. nu börjar allt falla på plats.
    Oh så roligt, du kommer att bli så vacker i din klänning. Jag har ju sett dig i den eftersom vi var i affären samtidigt, en riktig prinsessdröm. 
  • Sjörå

    Jag vill minnas att jag såg den på dig. Men det kan vara så att jag såg den i handen på dig eller butiksbiträdet. Överdelen är jag helt säker på att jag såg

Svar på tråden Brud 2013