• MeahJ

    Brud 2013

    Jag kommer att gifta mig 2013.

    Jag vet att jag är VÄLDIGT tidigt ute med planering, men jag känner att man kan nog aldrig vara för tidigt ute.
    Om inte annat så får man massor av inspiration, tips och ideér här :)

    Någon annan som också gifter sig 2013 och vill följa denna tråd?

  • Svar på tråden Brud 2013
  • MsChevy

    Ang nattamat: eftersom vår röda tråd är 50-tal, kommer vi servera varmkorv o Pucko Skrattande

  • Wirre 81
    repsara skrev 2012-04-18 21:01:29 följande:
    Mumsigt! =)

    Vi ska faktiskt ha det "tråkiga" korv med bröd, fast tunnbrödrulle! Har ett norrländskt tema och just tunnbrödrulle är ganska återkommande här.

    Har idag även fått bekräftat från vår fotograf att hon kan vårt datum - woho!
    Jag hade med tänkt att ha lite norrländsktema. 
    Hur ser eran meny ut? jag behöver lite inspiration :D 
  • drömmer
    Just Me: Vi vill ha tidig OSA eftersom vi ska laga det mesta av maten själva. Mycket också för att vi inte vet om det kommer 100 eller 140 personer..... Vi kommer inte förbjuda några barn, men vi kommer enbart adressera inbjudan till de vuxna och "hoppas" lite på att många tänker att de inte tar med barnen för att få en lugn kväll... Annars blir det ca 35-40 barn under 5-årsåldern.
    Därmed måste vi planera tidigt för maten, och även "barnvakter", bordsplacering osv.
    MsChevy skrev 2012-04-18 23:38:36 följande:
    Ang nattamat: eftersom vår röda tråd är 50-tal, kommer vi servera varmkorv o Pucko Skrattande
    Haha åh mums!! Vi kommer inte ha 50-talstema, men de flesta av våra gäster gillar 50-60-tal liksom vi så pucko hade ju vart skitkul . Korv med bröd blir det här också!
    FruHassel skrev 2012-04-17 20:53:55 följande:
    Ja det är himla smidigt att laga mat själv om man ser till ekonomin MEN frågan är bara om man klarar det så man inte är helt slut när den stora dagen väl är ... å andra sidan kan man ju kanske be några olika att hjälpa ... vet att min mamma skulle bli galen om hon har mer än en sak att göra.... Men det är så gott med buffé och det blir lättsamt med det, kanske är bra när man har släkter som vår som inte ses mer än vid dop och sånt annars.
    Vi kommer försöka förbereda mycket innan och frysa ner. Vi kommer provlaga oss fram och kommer bjuda på pajer, pastasallad, bröd, kyckling, fläskfile, potatisgratäng, rostbiff, olika sallader, såser osv. Vi hoppas kunna frysa kött och pajer, samt hembakt bröd. Sallader gör våra föräldrar samma dag och potatisgratäng o pastasallad gör vi dagen innan tillsammans med tärnor och marskalker. Hopaps att kunna få tillgång till vår lokal redan på torsdagen och börja dekorera den då .

    Funderar ju på egen bröllopstårta med men vi fårse tidsmässigt när vi närmar oss, annars blir det nog vita prinsesstårtor med egengjord dekoration....
  • repsara
    Wirre 81 skrev 2012-04-19 00:00:50 följande:
    Jag hade med tänkt att ha lite norrländsktema. 
    Hur ser eran meny ut? jag behöver lite inspiration :D 
    Vi har tänkt oss buffé och har ännu inte riktigt satt den heeelt klart men detta ska ingå iaf!

    Marinerad stekt strömming
    Västerbottensost
    Löjromscanapé
    Laxrulle fylld med färska örter och creme fraiche
    Tjälknöl


    Älgfärspaj
    Rensteksmousse på tunnbröd
    Mandelpotatissallad med rödlök och dill
    Smördegsinbakad kalvfilé med örtbearnaisesås


    Kommer även ha med ljusugnsbröd, mjukt bröd, smör och lite enklare (billigare) mat att fylla ut med tex  kycklingklubbor och någon pastasallad.

    Tar gäärna emot lite tips på dekorationer och annat skoj, för det är lite svårt kan jag tycka!

    Vart ska ni gifta er? Vi ska vara utanför Skellefteå.
  • Just Me
    drömmer skrev 2012-04-19 02:20:26 följande:
    Just Me: Vi vill ha tidig OSA eftersom vi ska laga det mesta av maten själva. Mycket också för att vi inte vet om det kommer 100 eller 140 personer..... Vi kommer inte förbjuda några barn, men vi kommer enbart adressera inbjudan till de vuxna och "hoppas" lite på att många tänker att de inte tar med barnen för att få en lugn kväll... Annars blir det ca 35-40 barn under 5-årsåldern.
    Därmed måste vi planera tidigt för maten, och även "barnvakter", bordsplacering osv.Haha åh mums!! Vi kommer inte ha 50-talstema, men de flesta av våra gäster gillar 50-60-tal liksom vi så pucko hade ju vart skitkul . Korv med bröd blir det här också!
    FruHassel skrev 2012-04-17 20:53:55 följande:
    Ja det är himla smidigt att laga mat själv om man ser till ekonomin MEN frågan är bara om man klarar det så man inte är helt slut när den stora dagen väl är ... å andra sidan kan man ju kanske be några olika att hjälpa ... vet att min mamma skulle bli galen om hon har mer än en sak att göra.... Men det är så gott med buffé och det blir lättsamt med det, kanske är bra när man har släkter som vår som inte ses mer än vid dop och sånt annars.
    Vi kommer försöka förbereda mycket innan och frysa ner. Vi kommer provlaga oss fram och kommer bjuda på pajer, pastasallad, bröd, kyckling, fläskfile, potatisgratäng, rostbiff, olika sallader, såser osv. Vi hoppas kunna frysa kött och pajer, samt hembakt bröd. Sallader gör våra föräldrar samma dag och potatisgratäng o pastasallad gör vi dagen innan tillsammans med tärnor och marskalker. Hopaps att kunna få tillgång till vår lokal redan på torsdagen och börja dekorera den då .

    Funderar ju på egen bröllopstårta med men vi fårse tidsmässigt när vi närmar oss, annars blir det nog vita prinsesstårtor med egengjord dekoration....
    Vi har samma som ni. vi gör all maten själva och ett rätt stort bröllop. 100-120 gäster. Fast tror vi kommer klara oss galant på den tiden vi planerat in  
    Du & Jag 23/3-2013
  • MsChevy
    Just Me skrev 2012-04-19 20:38:11 följande:
    Vi har samma som ni. vi gör all maten själva och ett rätt stort bröllop. 100-120 gäster. Fast tror vi kommer klara oss galant på den tiden vi planerat in  
    Du & Jag 23/3-2013
    Vad ska ni ha för mat o hur mycket räknar ni på att det kommer kosta? Vi funderar på att förbereda vår buffé själva oxå, det blir ju bra mycket billigare än catering. undrar hur mycket man ska beräkna per person...
    Vi räknar på ca 95 pers som ska äta....
  • FruHassel

    Letar papper till inbjudningskorten ... vill ha rosa skimrande papper som är lite tunnare än vanligt A4 papper.

  • ChristineL

    Vi pratade ringarna och min fästman säger att han också vill ha en till ring, brukar männen ha två ringar? Jag hade tänkt mig att han antingen gör om förlovningsringen eller skriver in bröllopsdatumet bredvid förlovningsdatumet. Naturligtvis får han göra som han vill, men hur vanligt är det att mannen har två ringar? Hur ska ni göra?

  • Pagnie
    ChristineL skrev 2012-04-21 23:20:40 följande:
    Vi pratade ringarna och min fästman säger att han också vill ha en till ring, brukar männen ha två ringar? Jag hade tänkt mig att han antingen gör om förlovningsringen eller skriver in bröllopsdatumet bredvid förlovningsdatumet. Naturligtvis får han göra som han vill, men hur vanligt är det att mannen har två ringar? Hur ska ni göra?
    Jag tror ärligt talat att det blir vanligare och vanligare. Jag vet många män som har två ringar.
  • ChristineL
    Pagnie skrev 2012-04-22 11:04:03 följande:
    Jag tror ärligt talat att det blir vanligare och vanligare. Jag vet många män som har två ringar.
    Kanske inte är så dumt som jag "alltid" har trott Flört

    Vi har nu börjat kolla runt mer seriöst och rensa bland potentiella festplatser, svårt att hitta ställe där man får ha med sig egen mat bara..
Svar på tråden Brud 2013