• shakynose

    Alkoholfritt

    Har sett att systembolaget har en massa alternativa drycker nu, inte bara vin utan även torr äppelmust och kråkbärsjos som alkoholfritt alternativ till maten. Jag tycker det verkar jättespännande, men har någon provat blåbärsdryck till oxfilé? Eller äppelmust till ostron? Vore kul att diskutera med er här, för jag vill väldigt gärna erbjuda genomtänkta och kanske lite lyxiga alternativ till min nyktra vänner!

  • Svar på tråden Alkoholfritt
  • Sebastiána

    Vad heter den torra äppelmusten. Sån vill jag ha. Den man köper i affären är alldeles för söt!

  • TheD

    Jag har inte provat sen äter jag inte kossa heller... men min spontana tanke är att oxfilé och blåbärsdryck inte går hand i hand. Jag kan ha fel! Äppelmust låter bättre :)

  • shakynose
    Sebastiána skrev 2011-03-31 22:36:06 följande:
    Vad heter den torra äppelmusten. Sån vill jag ha. Den man köper i affären är alldeles för söt!
    Kiviks Gravenstein var halvtorr. Antar att det handlar om vilken sorts äpple man pressar till musten, och att man bara använder just de äpplena. Berätta gärna om du testar!
  • shakynose
    TheD skrev 2011-03-31 22:36:51 följande:
    Jag har inte provat sen äter jag inte kossa heller... men min spontana tanke är att oxfilé och blåbärsdryck inte går hand i hand. Jag kan ha fel! Äppelmust låter bättre :)
    Eftersom blåbärsdrycken är helt osötad så ska dt tydligen vara ett alldeles utmärkt alternativ till rödvin, men jag är nyfiken på kråkbärsdrycken också. Jag brukade alltid moffa i mig såna i skogen när jag var liten. Inte söta alls, utan friska och nästa lite beska bär. kan tänka mig att det blir rätt så intressant som måltidsdryck.
  • Sebastiána

    Saxehyttens blåbär smakar som blåbärsjuice blandat med tranbärsjuice. Med tanke på att den kostar 62:- för en 33 cl flaska tar jag nog hellre en sån blandning.

  • Blåbärsson

    Vi provade viner förra veckan och valde ett vitt alkoholfritt vin till oxfilén med potatisgratäng. Passade riktigt bra. Fick jättebra hjälp av expediten på systembolaget. Hennes åsikt var att röda alkoholfria viner inte blir särskilt bra. Men man måste faktiskt inte ha rödvin bara för att det är rött kött.

    Till oxfilé måste man kombinera med en dryck som smakar mycket för att passa.

  • Blåbärsson

    Natureo heter det vita alkoholfria vinet vi valde föresten

  • shakynose
    Blåbärsson skrev 2011-04-01 11:18:25 följande:
    Vi provade viner förra veckan och valde ett vitt alkoholfritt vin till oxfilén med potatisgratäng. Passade riktigt bra. Fick jättebra hjälp av expediten på systembolaget. Hennes åsikt var att röda alkoholfria viner inte blir särskilt bra. Men man måste faktiskt inte ha rödvin bara för att det är rött kött.

    Till oxfilé måste man kombinera med en dryck som smakar mycket för att passa.
    Precis! Rött alkfritt tror jag inte alls på, däremot så tror jag att det kan finnas andra drycker än vin som fungerar till mat! Jag tycker t.ex. att hemgjord fläderdricka kan vara kanon till mat om man inte sötat den för hårt.
  • Sebastiána

    Vi provade ett alkoholfritt torrt mousserande vin häromdagen. Det enda i sitt slag jag smakat. Vi funderar på att bjuda på det som alkoholfritt alternativ till brudskålen. Nu tror jag att majoriteten av de gäster som vill ha alkoholfritt inte är vana att dricka vin så de tycker säkert att det är surt. Jag funderar på att kanske ha Peach pearl istället. Någon som provat det? Enligt vad man kan utläsa på Systembolagets hemsida är det sött, men inte riktigt lika sött som cider som man köper i mataffären.

  • TheD
    shakynose skrev 2011-03-31 22:48:02 följande:
    Eftersom blåbärsdrycken är helt osötad så ska dt tydligen vara ett alldeles utmärkt alternativ till rödvin, men jag är nyfiken på kråkbärsdrycken också. Jag brukade alltid moffa i mig såna i skogen när jag var liten. Inte söta alls, utan friska och nästa lite beska bär. kan tänka mig att det blir rätt så intressant som måltidsdryck.
    Oki... annars verkade det lite sött Flört
Svar på tråden Alkoholfritt