• CiaLia

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    oj såg precis att ni startat denna nya tråd. Då ställer jag samma fråga här som i den gamla tråden, vilket tyg blir finast tror ni till denna klänning. Kan det vara siden el är jag ute å cyklar? är sjukt okunnig på allt det här så är tacksam för all hjälp. Tror ni förresten över huvud taget av Milly kan sy denna modell så att det blir riktigt fint? Tänkte att man kunde skriva till dom att jag är villig att betala mer om dom verkligen tar det finaste materialet och syr blommorna för hand osv.

  • CiaLia
    1700tal skrev 2011-04-01 23:22:42 följande:
    Tror nog milly skulle klara den modellen. Kinatillverkarna skulle säkerligen använda polyestersatin om du inte särksilt ber om silk satin. Fråga efter prisskillnaden och avgör därefter, sidenet är SÅÅ mkt finare (om man anser sig ha råd med det). Jag har prov på silk satin från milly här hemma och det är absolut underbart!
    tack snälla för hjälpen. Skulle helt klart kunna lägga till pengar om du menar att sidenet är mycket finare. Skönt att veta att dom också syr blommorna för hand. Då kanske man ska få sin karl att ta alla måtten imorn då så jag kan skicka iväg beställningen. Och jag tror jag tar exakta mått för jag lär knappast varken gå upp el ner innan sommaren. Har man vägt 58 kg sen 10 år tillbaka lär det väl knappast förändras nu heller skulle jag tro..
  • CiaLia

    tack 1700tal igen. Du verkar ha koll på läget så det känns bra. Man kommer undan så mycket billigare genom att köpa klänningen från Kina så ska absolut kosta på mig det finare sidenet. Denna klänning i orginal skulle kostat mig 11 000 kr så lär ju hur som hellst fortfarande bli minst halva priset av det

  • CiaLia

    är det någon som vet vilken adress man mailar milly bridal på om man behöver ställa lite frågor innan man beställer sin klänning? Jag testade att maila till millybridal2001@gmail.com för 3 dagar sen och har inte fått nåt svar än....å det börjar bli lite brådis m att beställa tidsoptimist som man är, snälla är det någon som vet?

  • CiaLia

    Fick bilder mailade till mig igår på den testklänning Milly har gjort till mig. Har några frågor som ni gärna får hjälpa mig att svara på innan jag svarar på millys mail.

    Är testklänningen oftast gjord i det materialet den riktiga kommer tillverkas i ? Jag tyckte nämligen att testklänningens material såg lite tunt ut.

    När jag jämför testklänningen med orginal-klänningen tycker jag att den har mindre tyg, kan man be dom sy med mer tyg el måste man ta hänsyn till att det faktiskt är en Kina-klänning och att man då får finna sig i lite snålare med tyg? 
    Önskar mig lite större veck å så som original-klänningen har nämligen.  

    Annars i det stora hela tycker jag att testklänningen ser bra ut, men som sagt, tyget ser så klart lite tunnare å billigare ut än bilderna från Maggie Sottero-klänningen...kanske inte så konstigt då den kostar 10 000 mer haha 

  • CiaLia

    OK, sorry att jag lägger upp så stor bild men detta är en av testbilderna Milly mailat mig. Jag hoppas verkligen tyget på den riktiga kommer vara tjockare å finare, vad säger ni med erfarenhet från Milly?

  • CiaLia

    okej, man är inget datasnille direkt. Tur att den blivande mannen finns till hjälp ibland. Här är bilden på testklänningen. Ska också vara en blomdetalj på ena axeln men det kanske man inte får något test på.
    Men tack iallafall för era svar. Känns skönt att höra att det var så stor skillnad mellan test-och färdig klänning för 1700tal


Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!